Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naravno da ne. 539 ima pogodjenu 1 brzu za oranje. Za transport mana je kada treba iz 2 u 3 moras brzo presaltati pod velikim teretom. Ja vucem 2x5t robe + tara sa i 539 i 533 i ide. Za useve na 50cm je idealan sa trapom na 150cm. Lagan, a sposoban da nosi prskalicu od 400l vode + sasija prskalice. Ono gde je nezamenljiv je vozanje sa kavezom/korpom, bacanje vestaka (kod mene radi sa Viconom sa lulom i tovarim po 550kg vestaka). Kada je ustelovana pumpa i motor u dobrom stanju trosi oko 2.7l/rh Gasnog ulja. Sta god kupio 533 i 539 cu zadrzati u avliji jer na trzistu kostaju malo, a meni zavrsavaju 90% posla. Sa 558 orem i setvospremiram, tanjiracu ne koristim. Platim da mi urade velikom kada sejem psenicu.
Nije mi jasno to sto pricate nema snage samog sebe da nosi, nasao sam podatak da je 542 za 300kg tezi od 539 sto je zanemarljivo. Drugo vidim cesto se prica o vecim gumama na 539 koje 542 ima fabricki na sebi i jos se spominju razni tegovi koji takodje ne trebaju za 542 .
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=17201&page=3542 je zbog dodatnih 300kg i bolje rasporedjene tezine prava mrcina za razliku od 539, jer ima bolju vucnu silu, usudio bih se reci za trecinu.
zasto 539 dvorednu sejalicu???
Kod mene i sa dvorednom prvi tockovi znaju biti u zraku..
Moj Imt 539 ima 40ks . Da biram izmedju 539 i 542, prednost dajem 539. Manji, laksi za voziti, okretni,mjenjac necu ni da poredim, moze ga i dijete voziti da se tako izrazim. Ali da budemo jasni, to nije traktor za teze poslove. Njegovo vrijeme prolazi, i moje misljenje da je to traktor za domacinstvo koje obradjuje 1ha kukuruza, 1ha psenice, 1-2ha trave i to je to. Da radi lakse poslove za to se slazem da je dobar ( rasipac gnojiva, prskalica 400l, dvoredna sijacica, prevrtac i zgrtalica sijena i te sitne poslove), ali da bude osnovni traktor koji sve treba da odradi, to je u danasnje vrijeme ludost. Takvo je vrijeme doslo da se poslovi moraju zavrsiti u sto kracem roku, a on nije spodoban da neke vece povrsine..
Bitno je da si ti pismen.
A i taj drugi clan nasao sa tobom da udje u raspravu o plugovima.
A ti kao dete umesto u krevetac, drzali te kraj pluga.
Petar Grbic ti nije ni do kolena.