Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovaj kao da je izvadjen iz Dunava.
Zasto je napustio tako dobar biznis i otisao u Njemacku?Kolega dok nije otisao u Njemacku i ja smo trazili samo ovakve drljotine, sredjivali malo da to lici na nesto, nikakvo farbanje samo da se malo dotera mehanika da nista nigdje ne curi. Kad ga tako sredi, proda ga dalje za dobru zaradu. Ko vam je kriv kad ne znate prepoznati potencijal za zaradu...
OK, ovih 9000KM nije ni priblizno onome koliko traktor vrijedi al da je blok citav i papiri moraju biti uredni i gume dobre, 5000KM bi vrijedio... Dobro pranje, stavi se orbitrol nazad ako servo "ne slusa", zamjene se semerinzi koji cure, lamele ako trebaju, kocnice se srede i obavezno el. instalacija. Medjuzglob u prednjoj vuci se povari ili zamjeni drugim ako se polovan nadje, izmjenjaju se sve tekucine i filteri. Ako se zaljece odnesu se pumpa i dizne majstoru nek pregleda i podesi sta treba. i obavezno podesavanje ventila.
Uz minimalna ulaganja i minimalno doterivaje to se prodaje samo tako... Kad bi to moj kolega gledao najvece mane bi bile upravo to zaljetanje i medjuzglob prednje vuce...
Vladimirca bez papira koji "ne pali" kupi za 150-200€ na otpadu, dovucemo ga kod njega kuci, stavi mu akumulator, anlaser vrti al ne ostaje uzubljen. Popravi mu anlaser, stavi neki polovan akumulator na njega, malo struju popravi da rade svijetla i zmigavci i proda ga za 1000€...
Kakve je razbijene i zaribane aute dovlacio, mene muke hvatale. Jednog peugeota malog sa zguzvanim prednjim krajem i unutrasnjosti (volan pomotan, zracni jastuci se aktivirali, pukla poluosovina, hladnjak i vezni limovi poguzvani, polomiti nosaci motora svi...) kupi za 500€, Zavario je polomitu poluosovinu, malo limove oko tockova istukao cekicem da gume ne zuljaju, auto je palio na dva cilindra i on ga takvog proda za 1500€ dalje tri dana nakon kupovine...
Lakse se traktor proda nego auto, samo treba malo smisla imati za takav posao.
danas sam sa kolegom iso gledat traktor u zivinice. u pitanju je zetor 6945. privukla ga cijena i na slici nove gume. kad smo dosli zadnje upolovite prednje skoro nove. puko blok motora(voda-minus) zdrobljen lijevi krst prednje vuce. blokada zadnje osovine je izvadjena jer je zdrobljena. volan je prepravljen na servo jer je orbitol crko. traktor je upalio lako ali se motor zalijece po mojoj procjeni od 600 do 2000 obrtaja. i takvim radom poslije 2 minuta se sam ugasio a gas u podu. kocnica nema nikako. pisa na sve semeringe i dihtunge. covjek nam je sve to isprico. nista nije krio ali i dalje trazi 9000KM. pazar uopste nije pao, nije se ni omisljalo.
evo link ako nekog zanima.
http://www.olx.ba/artikal/17368292/zetor-6945/
Kolega dok nije otisao u Njemacku i ja smo trazili samo ovakve drljotine, sredjivali malo da to lici na nesto, nikakvo farbanje samo da se malo dotera mehanika da nista nigdje ne curi. Kad ga tako sredi, proda ga dalje za dobru zaradu. Ko vam je kriv kad ne znate prepoznati potencijal za zaradu...
OK, ovih 9000KM nije ni priblizno onome koliko traktor vrijedi al da je blok citav i papiri moraju biti uredni i gume dobre, 5000KM bi vrijedio... Dobro pranje, stavi se orbitrol nazad ako servo "ne slusa", zamjene se semerinzi koji cure, lamele ako trebaju, kocnice se srede i obavezno el. instalacija. Medjuzglob u prednjoj vuci se povari ili zamjeni drugim ako se polovan nadje, izmjenjaju se sve tekucine i filteri. Ako se zaljece odnesu se pumpa i dizne majstoru nek pregleda i podesi sta treba. i obavezno podesavanje ventila.
Uz minimalna ulaganja i minimalno doterivaje to se prodaje samo tako... Kad bi to moj kolega gledao najvece mane bi bile upravo to zaljetanje i medjuzglob prednje vuce...
Vladimirca bez papira koji "ne pali" kupi za 150-200€ na otpadu, dovucemo ga kod njega kuci, stavi mu akumulator, anlaser vrti al ne ostaje uzubljen. Popravi mu anlaser, stavi neki polovan akumulator na njega, malo struju popravi da rade svijetla i zmigavci i proda ga za 1000€...
Kakve je razbijene i zaribane aute dovlacio, mene muke hvatale. Jednog peugeota malog sa zguzvanim prednjim krajem i unutrasnjosti (volan pomotan, zracni jastuci se aktivirali, pukla poluosovina, hladnjak i vezni limovi poguzvani, polomiti nosaci motora svi...) kupi za 500€, Zavario je polomitu poluosovinu, malo limove oko tockova istukao cekicem da gume ne zuljaju, auto je palio na dva cilindra i on ga takvog proda za 1500€ dalje tri dana nakon kupovine...
Lakse se traktor proda nego auto, samo treba malo smisla imati za takav posao.
Upravo tako, takvi se ovdje zovu_prevarant.I još bolju priču(da ne kažem laganje) i stomak ,jer to prodaje takvu robu a ne smisao nije to nikakva umetnost ni mudrost...
Jel kod vas u HR na otpadima ne postoje kamere i nema vise kupovine na otpadima ? Bar se tako pre pisalo...
Ovaj se ubio za zatvaranje brazde i setvospremiranje...Evo ga spreman za trke na 400m
http://www.olx.ba/artikal/20110996/traktor-massey-ferguson-3055-1994-god/