Ja sam na 539 jednom stavio nove kineske 11.2-28" koje su iz nekog samo Kinezima poznatog razloga bile tačno velike i široke kao svaka druga 12.4-28" (provjerio mjere po tablicama, premjerio gume)samo da se prenesem dok ne kupim druge i zaprepastio sam se koliko je sposobniji sa njima. Kada su se te kineske raspale nakon dvije godine (plaćene 100E obje nove tako da su se opet isplatile) vratio sam one stare 11.2-28" i nosio ih dvije godine dok nisam kupio nove 12.4-28 od Cultora. 539 ne ore sem ako je nešto malo da se odore ili jedna baš mala parcela od 2000m2 koja je preuska za Zetora ali zato radi sve ostalo (prskanje, špartanje, sijanje, transport, koševina............) i sa većim gumama je osjetno sposobniji. Nije tu toliko stvar u visini gume, razlika je dosta mala ali je 12.4" šira guma i bolje hvata, posebno Cultor kod kojeg je ripna više poprečno postavljena za razliku od Trayal kod koje je ripna jako "oštro" postavljena. Sa ovim kineskim sam imao priliku da dvije godine isprobam rad sa većim gumama i razlika je kao nebo i zemlja. Na klizavom daleko bolje vuče a posebno je interesantno da mnogo bolje ide u rikverc. Cultor koje sam sad uzeo imaju zas oko 4cm dublju ripnu od kineskih koje sam imao tako da će one još bolje poslužiti.
- - - - - - - - - -
Radio sam s 539 s 12,4 i 533 12,4 koji jew zaklan još orginal motor i ide bolje nego moj s novim 11 samo se ukopava tako da vjerojatno ako s bratom stržim njemu na mc cormika idu moje 11 a ja po 12 .
A ionako imam motor od 542 gore snege mu neće faliti