Ako su ramena razdrndana onda je radio dosta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako je dobar motor obavezno stavi 12.4. ja sa, kupio nove za 533 11. i pokajao sam se a na 539 imam 12 i odlicne su,dosta je brzi i jaci u brazdi.razlika je na primer to sto negde nemoze da se ore 1brzom kod mene sa vecim gumama a sa manjim moze ali sve se to nadoknadi sa vecom gumom koja ima veci nagazni prostor i bolje ide. 542 nosi iste te gume a nije nimalo jaci i nista mu ne fali.Razmišljam da na fergu stavim 12,4 gume umjesto 11,2 pošto sad puca od snage pa bi bio sigurno jači a i brži malo
Brzi Da
Jaci Da
Zasto mali Tafe ima 12ke gume i svi kazu da je daleko jaci od naseg 539.Danas svaki 539 ima podesenu pumpu preko 2000 obrtaja sto je tih 42konja
Jedan jako kratak period ugradim gume 14ke na 565 da bi bio jaci,hvala bogu vratio sam se na 16ke pa sad radim kako bog zapoveda
kod mene cultor 12ka 8pr kosta 330e par.Sigurno svidile su mi se cultor agri baš imaju ljepe riže .
Morat cu provjeriti cijenu pošto za ove stare imam kupca da bratu prodam kupio nekog starog mc cormika
Sa ovim ''ugusi na gasu'' si demantovao svoj post prije ovog.Bas kod nas u brdu na malom fergusonu 39 gume 12ke puno znace,jeste da se on malo ugusi na gasu ali iznese gde drugi sa gumama 11 ujede na gasu i samo slajfuje.Da nisam gledao uzivo nekoliko puta nebi verovao,ovako niko nemoze da me ubedi u suprotno a i sam sam osetio razliku u gumama na svom traktoru.
K'a u Njegosa.traktor na vecem obimu tocka NIJE jaci!! a tafe je jaci traktor uopsteno od 539. cak je bilo polemike da ima vise od 42KS ko sto je deklarisan.
sirom gumom i vecom obimom traktor lase savladava odredjene prepreke ali to ne znaci da je jaci.
Slazem se i potvrdjujem.Imam 2 imt-a 539 jedan nosi 12 drugi nosi jos uvek fabricke 11 i kad budu zrele za menjanje gore idu 12.Fergusoni mi slabo oru jer imam vece traktore al sam imao prilike da ih isprobam u oranju i bolje ide sa 12-icama jeste malo brzi na njima al se zato dobije idealna 3 spora za oranje,budimo realni za neku iole normalnu dubinu oranja 539 ne moze da ore 1 direktnom osim da su uslovi za oranje bas dobri a zemlja laka.Iz iskustva pricam za 70% operacija su bolje 12-ice pogotovu na brdovitom terenu.Lakse se koci pod teretom,tj manji je trag kocenja brze stane i po blatu i po suvom,citao sa na ovom forumu razna iskustva i navodno po blatu i kad je mokro bolji grip ima na 11-cama a ja sam se uverio u suprotno.Prosle godine kad je bilo izuzetno mokro za branje 539 na 11-cama nije mogao da izvuce berac uzbrdo,posto radimo sa dva beraca (oba su Sip) drugi 539 na 12-cama je na istom usponu izlazio uz minimalno proklizavanje tako da pada ta teorija u vodu da na uzim gumama bolje ide po blatu.Ima puno primera da sad ne nabrajam,recimo imam jednu parcelu sa lucerkom a ima dobar uspon i kad mi se zadesi da kosi 539 sa uzim gumama tu uvek izlazim pod blokadom dok ovaj sa sirim gumama ide i ne staje.Toliko o tome da ne duzim dalje,uglavnom dajem prednost 12 gumama.Ja bih rekao suprotno...
dobos ostane istog precnika a precnik tocka se poveca, samim time je potrebna veca sila da sklop kocnica zaustavi tocak.Slazem se i potvrdjujem.Imam 2 imt-a 539 jedan nosi 12 drugi nosi jos uvek fabricke 11 i kad budu zrele za menjanje gore idu 12.Fergusoni mi slabo oru jer imam vece traktore al sam imao prilike da ih isprobam u oranju i bolje ide sa 12-icama jeste malo brzi na njima al se zato dobije idealna 3 spora za oranje,budimo realni za neku iole normalnu dubinu oranja 539 ne moze da ore 1 direktnom osim da su uslovi za oranje bas dobri a zemlja laka.Iz iskustva pricam za 70% operacija su bolje 12-ice pogotovu na brdovitom terenu.Lakse se koci pod teretom,tj manji je trag kocenja brze stane i po blatu i po suvom,citao sa na ovom forumu razna iskustva i navodno po blatu i kad je mokro bolji grip ima na 11-cama a ja sam se uverio u suprotno.Prosle godine kad je bilo izuzetno mokro za branje 539 na 11-cama nije mogao da izvuce berac uzbrdo,posto radimo sa dva beraca (oba su Sip) drugi 539 na 12-cama je na istom usponu izlazio uz minimalno proklizavanje tako da pada ta teorija u vodu da na uzim gumama bolje ide po blatu.Ima puno primera da sad ne nabrajam,recimo imam jednu parcelu sa lucerkom a ima dobar uspon i kad mi se zadesi da kosi 539 sa uzim gumama tu uvek izlazim pod blokadom dok ovaj sa sirim gumama ide i ne staje.Toliko o tome da ne duzim dalje,uglavnom dajem prednost 12 gumama.