zombie_666
Banned
Pa bas tih dijelova me najvise strah. Naime za svog zetora 8540 nisam nigdje u BiH mogo da nadjem vodenu pumpu i cilindre za kocnice a Zetor. Ja stvarno nemam pojma gdje kupiti. Prepostavio sam da je to same jer solar 60 nosi isti motor i sve. Stvarno nemam pojma sta kupiti od oko 60 KS a da mi bude dostupno za dijelove, koliko toliko komforno i udobno, duplak i slicno. U zadnje vrijeme gledam zetore 6245 al ne mogu da nadjem ni jedan sa brzim rikvercom Kako sekretala cijena za te filtere i te gluposti potrosne?
Bila su ova dva filtera i filter za gorivo i motorno ulje oko 190KM čini mi se. Ovaj od hidraulike je bio od Fiat 850 i on je bio najskuplji, 100-110KM čini mi se, sreća pa sam ponio stari kao uzorak a zračni je bio original. Uzeo u Zlatno Polje u Gračanici, još me izlevatili da imaju sve moguće dijelove na lageru, kad sam došao ono ljudi pojma nemaju ni gdje im šta stoji, nema filtera za hidrauliku a preko telefona mi rekli da ima, kao što sam već rekao sreća pa sam ponio stari pa sam po uzorku uzeo ovaj od Fiata, 100% isti. Ludilo bilo, htio sam da ih bijem koji su kreteni nepismeni.
Što se 6245 tiče, to je perfekcija od traktora ali sa 10+10 mjenjačem. Komšija ima 7745 Plus sa tim mjenjačem, tj. ima reverzer, 10 brzina naprijed i 10 brzina nazad, ma uživanje za raditi. Mene kod mog 7045 strašno nervira rikverc, spori preko svake mjere spor a brzi preko svake mjere brz.