diesel d-60
Član
torpedo 75 sa dv ima preko 3600kg, tako da i on moze imati.. jer ima jos tezi motor. i dosta je masivan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mrzi me sad da tražim po priručnicima, ali kao obavezno je ispiranje motora kod teških radnih mašina na svakoj zameni ulja. Za to postoji više razloga neki su da se smanji viskuzitet ulja zagrevanjem i dolivanjem ispirača, radi lakšeg izbacivanje gareži kroz odlivni čep a time se spašava nov filter da nečistoće koje mogu da se izbace ne sakuplja on i time smanjuje svoj kapacitet. Ujedno se izbacuju produkti habanja motora. Liqui Moly proizvođač vrhunskih ulja čiji sam ja bio distributer je na jednoj od svojih prezentacija koju je držao prezetnirao sredstvo za ispiranje motora koje nije ništa drugo već dizel, to znam jer mi je njihov komercijalista rekao kada sam hteo da poručim. Zato ti ispirači i ne koštaju mnogo. A ti sad kako hoćeš.Djovo ovo sto si preporucio nikad vise nepreporucuj.Da neobjasnjavam sad zbog cega jer tema nije to. Samo kvalitetnije ulje i nikad problema nesme biti a traktorski dizel je takav kakav je i mora garaviti ulje. Ako je monogradno ulje sae30-40 preporuka je samo ga leti sipati i godisnje menjati. Moja preporuka je opet multigradna ulja 15w40 ili za losije 20w50 i moze se koristiti i dve tri sezone do predvidjene zamene. Pogotovu sto se vecinom koristi ED i ujedno imaju bolja svojstva po meni. Najeftinija ulja mogu biti vrlo cesto losa ili cak feler teski sto su mnogi kod mene u selu upropastili traktore sa time. sto kvalitetnije ulje to bolje ko ima novaca za to a uvek postoji i ulje neke srednje klase po kvalitetu i ceni koje zadovoljava potrebe. Filter ulja treba obavezno menjati
Jel zna neko od cega su ovi tegovi? Imam ih 2 komada.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk