Slobodna diskusija o traktorima

Ljudi, razmisljam o kupovini novog traktora.
Pa bih voleo da cujem neki savet.
Radim oko 80 ha zemlje, a kupio bih traktor od 80-100ks, da bude maksimalno iskoriscen, znaci da otprilike sve radim sa njim. Od oranja, spremanja, setve, prskanja.
Voleo bih da cujem neki Vas predlog. Kupio bih traktor traktor od 30-40000e, na kredit naravno.
Meni je prvi o kome razmisljam Zetor Major 80, ili neki jaci kao npr proxima 100ks. Mogu i druge marke naravno.
Najvise mi je potreban za vucnu tanjiracu, kada spremam za psenicu, oranje, spremanje, vuce neke vece prikolice....
Čuo sam da ove godine MF izbacuje seriju GLOBAL i za evropsko tržište,kažu cena oko 300e/ks ja bih se raspitao o tome....

Tesko da bude ta cena, daj Boze, ali kad pogledamo vecinu zapadnih traktora cene su oko 400 evra po ks.

Po meni bi Hattat a110 bio dobro resenje. Ne znam koja mu je cena sad. Zagledao sam ga na sajmu pretprosle godine, i po meni stvarno dobro uradjen traktor za te novce. YTO je takodje dobar, s tim sto mi se cini da je Hattat bolje odradjen sto se tice kabine i udobnosti.
Case Farmal je jako dobar, ali tu je vec cena ihaha...

E sad, sto kaze kolega Montoya, mozda sacekati te nove MF. Gledao sam na tv njihovog predstavnika na sajmu u Budimpesti, izjavio je da ce cena za africko trziste biti oko 300 evra. Ali to ce biti sve klasika, i sto se tice motora, transmisije i ostalog.

Odgovor na poslato pitanje putem e-maila.Cena traktora Tumosan 8075 je 25.200€, dok je 8175 sa klima uređajem 28.200€ obe cene su sa PDV om.Traktori is serije 7000 i 7100 nešto su povoljniji, isto mogu biti sa 75ks, ali se radi o motorima sa 3 cilindra.
Turci ga malo preteraše.

Sovietishe traktoren ist gut, serh gut, aber deutsch ist besser.

But US tractors are batter then rest in world. Russian are piece of junk. They can maide only war machine excellent. But car, truck, tractors are bad, very bad. This is opinion from many US farmers:haha:Russian also made good vodka and kaviar....

Please we must speek only English in future...This is international language...

Nazad
Vrh