Slobodna diskusija o traktorima

Koliko traži? Naradio se taj pošteno ,vidi kakve su mu izlizane pedale od komandi a i nešto su mi velike zadnje gume za 55 konja.

Ja sam par puta na IMT 539 ispirao motor sa dizelom.... ispustim staro ulje,naspem 4l dizela,povučem ručicu za gašenje i zaverglam 5 sekundi pa pustim minut da ostoji pa tako ponovim par puta....zatim ispusim ponovo i skinem filter ostavim sve da se ocedi i naspem novo ulje
I evo ga 7800 radnih sati gura
Takodje to radimo otprilike svako 3=4 menjanje ispustis ulje i ne cekas da se bas potpuno ocedi, uspes dizela do minimuma i sa starim filterom upalis traktor da radi nekoliko sekundi.

Dali je neko do sada imao Lamborghini R704 DT iz sedamdeset i neke? Motor je valjda same, isti kao corsaro 70, getrba 12+3. Vidio ovaj na plac pre dva dana, izgleda jako nalickan ali nije bilo niko pa da pitam koja je cena i tako dalje. Koliko bi vredil ovaj?

Lamborghini%20r704%201.jpg
Lamborghini%20r704%202.jpg
Lamborghini%20r704%203.jpg

Da li je neko prodavao traktor skoro?
Ja spustio cenu traktora i ne mogu da prodam. A jesenas dobio lepe pare za njega. Ja ne znam sta je ovo...

Da li je neko prodavao traktor skoro?
Ja spustio cenu traktora i ne mogu da prodam. A jesenas dobio lepe pare za njega. Ja ne znam sta je ovo...

Pogodio si trenutak za prodaju, kada se vecina prebira po dzepovima da skupe novce za setvu kukuruza, zastita i prihrana kukuruza, psenice.... Nacice kupac njega kada dodje pravo vreme.

Evo malo smeha sa jednog 'rvackog foruma
1. IMT 539
2. Zetor 4775
3. Rakovica 60
4. IMT 533
5. Deutz 45
6. Torpedo 90TD
7. John Deere 4755
8. Belarus Kiiew35 (Mali Rus)
9. Ursus 355
10. Ferguson 42DI

Obrazloženje:

1. mjesto: IMT 539
1. mjesto osvoio je IMT 539 iz razloga što je to dobar traktor. S njime možeš tanjurati i orati
sijati krumpir... sve možeš... Hihihihihi.... A u Need 4 Speed-u 6 mali leti kao da ima 500 konja (chat code: giveme_Demolition&IMT)

2. mjesto: Zetor 4775
Taj mali leti ko lud.... Kad ga zavežeš za raketu...

3. mjesto: Rakovica 60
Divovskih 60ks dovoljan je razlog da ovu kantu polijete benzinom i ZAPALITE!!!!

4. mjesto: IMT 533
IMT 533 masovno je osovio hrvatske seljake na kotače (do tada su bili na kopitima). Mala cijena, slab motor, loša izrada, velik broj kvarova i ostale odlične karakteristike pravi su razlog da ovaj traktor osigurate kod EUROHERCA i... gurnete s najbliže provalije..

5.mjesto: Deutz 45
Najljepši među ljepotanima, dizajn kojega se ne bi postidjeli ni političari... Dovoljno elegantan za ministre, dovoljno otmjen za predsjednike, dovoljno siguran za pape... Što još reći... osim da troši 500 litara dizela na 3km.

6.mjesto: Torpedo 90TD
Prvi turbodizelaš među traktorima, moćan pogonski agregat pruža nevjerojatnih 90 ks. Ali, nažalos, u serijskoj opremi nema klime, brisača stakala, kuke za prikolicu, kožnih sjedala, filtera za ulje, kotača, guma za kotače, vrata, kabine, upravljača, spremnika za gorivo.... Ali, na te male nedostatke mogli bismo i progledati kroz prste, ono što nismo mogli oprostiti bio je nedostatak prednjih SPOJLERA!!!

7.mjesto: John Deere 4755
Tu je samo zato što bi se inače amerikanci naljutili i onda bi nas napali tomahawk-cima i pametnim bombama.

8.mjesto: Belarus Kiiew35 (Mali Rus)
Jedino vozilo na svijetu čiji se motor proizvodi od keramičkih masa (legirani čelik + humus)... Njegove dobre osobine je nemoguće prepoznati, a one loše nemoguće nabrojati.. Jednostavno je idealan (za one na kojima je izvršena lobotomija i amputacija jedne polovice moždanog korteksa...)

9.mjesto: Ursus 355
Medvjeđe snažan i medvjeđe glupo konstruiran...

10.mjesto: Ferguson 42DI
Jednakog dizajna kao i prelijepi IMT 539, ali s dodatkom alu-felgi i ima registraciju. A i ima još i 3 konja jači motor, kad vozač sjedne, motor dobije još jednu konjsku snagu zato što samo KONJ može kupiti tako nešto.........

Ljudi, razmisljam o kupovini novog traktora.
Pa bih voleo da cujem neki savet.
Radim oko 80 ha zemlje, a kupio bih traktor od 80-100ks, da bude maksimalno iskoriscen, znaci da otprilike sve radim sa njim. Od oranja, spremanja, setve, prskanja.
Voleo bih da cujem neki Vas predlog. Kupio bih traktor traktor od 30-40000e, na kredit naravno.
Meni je prvi o kome razmisljam Zetor Major 80, ili neki jaci kao npr proxima 100ks. Mogu i druge marke naravno.
Najvise mi je potreban za vucnu tanjiracu, kada spremam za psenicu, oranje, spremanje, vuce neke vece prikolice....

Nazad
Vrh