Slobodna diskusija o traktorima

Ja sipam gasno ulje 01.
I na tarabi je pisalo......

A da li ima neke razlike u boji između ova dva tipa gasnog ulja? Kako da znam baš da sam kupio to drugo npr.gasno 01 sem da verujem ovima na pumpi da stvarno sipaju ono što i otkucaju?

Boje stalno variraju. Gasno ulje 0,1 je ili tamno plavo, ili vuce na crno, zeleno itd.
Isto tako variraju boje za evro lako ulje. Nemas nikakve garancije nazalost :)

Ima moj susjed ursusa 120 konja jedva orka grije se previše navodno da oni se griju biće da je to razlog dignute brazde.

Kazete greje se motor u oranju,meni je bas to orjentir za brzinu i dubinu oranja pocnem sa najvecom brzinom i smanjujem dok ne dobijem da se motor na svaki drugu peti krug ne greje i to je to mozes orati danima i nocima bez ikakvih problema,motor peva i naravno duze ce trajati.Naravno tu je i plug 2+1 kao krajnja nuzda ako zatreba olaksati.

Kazete greje se motor u oranju,meni je bas to orjentir za brzinu i dubinu oranja pocnem sa najvecom brzinom i smanjujem dok ne dobijem da se motor na svaki drugu peti krug ne greje i to je to mozes orati danima i nocima bez ikakvih problema,motor peva i naravno duze ce trajati.Naravno tu je i plug 2+1 kao krajnja nuzda ako zatreba olaksati.

Ispravno postupanje ali nekome je sporo pa tera a posle...

@ichbinmilan
Do sada smo bili dobri, sta sad bi :osmeh:
Zanimljivo kod Fiat motora je da ne dime ni kad mu je najteze, samo pocne da smanjuje brzinu, a temperaturu drzi na pola, bez obzira od posla.
Ni moja igračka JD 5303 nema nikad dima,da crkne u brazdi nema truna dima.Kad je opterećenje skida obrtaje a temperatpa je uvjek oko sredine tj, normalna radna.

Na koliko stepeni smrzava voda u bloku motora. Znam da voda pocinje vec ispod 2 da smrzava. Ali ne znam kako je u bloku motora....

Pa isto i u bloku, jedino sto zavisi da li ti je traktor pod tremom ili na otvorenom, pa moze da se prodje bez posledica cak i ako je mali minus napolju, ako je traktor pod krovom... sipaj antifriz, i ne razmisljas.

Kolko god da im je tesko greju se jedino ako je hladnjak zaprljan ili zapusen iznutra.Ja sam juce orao strnjista 2B brzinom,temperatura nije prelazila 65 stepeni,ostalo oremo 4S.Prekosutra verovatno oremo repista,tu bi trebalo i najteze da bude pa napravicu neki snimak da li traktor dimi i kolika mu temperatura.Dubina oranja naravno nigde nije ispod 30cm.
Evo jednog oranja strnjista s pocetka meseca gde je iz nekog razloga jako kasno radjeno totalom.

Da kod nas je brdovito pa on jako sporo ore kad ore brže dimi....

@ddragan,nesto ti nije u redu sa pokazivacem temperature ili mozda i traktorom.Ni jedan motor ne bi trabao da radi na tako niskoj temperaturi kao sto si ti napisao.

Koliko je bitan termostat? Ja ga definitivno nemam jer u jakim radovima ne dize temp preko 60 stepeni.
Samo je jednom, kada sam orao sporo i tesko pod punim gasom nabio oko 75 stepeni.
Znam da temperatura treba da bude oko 80 stepeni i da mu prija radna temperatura, ali da li je i bez termostata isto ok ili da ga kupujem?

Koliko je bitan termostat? Ja ga definitivno nemam jer u jakim radovima ne dize temp preko 60 stepeni.
Samo je jednom, kada sam orao sporo i tesko pod punim gasom nabio oko 75 stepeni.
Znam da temperatura treba da bude oko 80 stepeni i da mu prija radna temperatura, ali da li je i bez termostata isto ok ili da ga kupujem?

Iz mog iskustva.Teraj tako.Ja stavio termostat i služio 2 jutra i 3 sutra.terao sam 7 godina bez termostata bez ikakvih problema.

Primetio sam da mogu preko zavesice za hladnjak da regulisem temperaturu al opet, nekako mi bolje da motor sto pre postigne radnu temperaturu, pa onda neka otvara i neka se hladi kada mu treba.. a sa druge strane, traktor je to pa rekoh da vidim sta mislite vi.

Zime će svakako biti, da li -5 ili -15 to je nebitno. Ako je samo voda u sistemu ona će svakako da zaledi i bolje je na vrijeme nasuti antifriz da kasnije ne boli glava. :osmeh:
Pogotovo u mašine od kojih se živi, treba i o njima voditi računa bez obzira na besparicu koja je svuda prisutna.

Nazad
Vrh