Kod rakovice su samo te 3 stvari prednost ostalo su vec malo tezi nedostaci,lamela koja u planini odlazi kao luda,hidraulik koji je supersonicno neprecizan,stari tip sa mehanickim volanom su vecina teske za motanje ruke otpadaju,prednje gume koje se lako buse i pucaju,potezanje na uzbrdo obavezno u spore brzine inace je lako okrenes na sebe,vucnik pozadi koji da bi se spustio nize mora da se rasrafi iz trupa pa se to vremenom pocupa iz njega a i sam vucnik je sklepotina,ako je 60-ka to je promasaj decenije sa kardanom koji mora da radi da bi radio hidraulik,menjac je jako krut za saltanjena i nemoze da se salta cap-cap kao IMT inace rendise zupcanike u menjacu,svako saltanje da ne krci mora skoro pa da se stane,na polugama nema onu masinicu za podizanje desne poluge kao na IMT-u i slicnim vec one navoje sa obe strane koji rade dok ne prodjes kroz blato,ako imas kabinu i podignes tanjiracu ili plug ode zadnje staklo s pola gasai tako dalje mogao bi referat da pisem ali nije ona dzabe jeftina kao nov traktor,oduvek je bila najjeftiniji traktor u toj klasi snage,zato se i masovno kupovala,ne zato sto je odlican i dobar traktor.Pa i jeste planina.Kad sam procitao da ti pod brdo podrazumevas 150-250m nadmorske visine,onda sam shvatio da ovo na sta ja mislim ustvari moze da se nazove planinom,jos okomite strane sa velikim usponima,prava planina.
Kod Rakovice mi se svidja okretnost,dobre kocnice i menjac.Umalo nisam kupio jednu,ali sam odustao zbog losijih guma i nije imala kabinu.
Nekad je bilo kad se kupuje novo IMT 540 ili Rakovica 60 ista cena,a kasnije IMT 542 ili Rakovica 65.
Koliko para toliko i muzike