Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Ja vektor ne bi gledao, nisam neki kompetentan, al ga je imao poznanik pa iz njegovog iskustva... No stop neki gremlini ga mučili...
Za ove druge ne znam kakvi su...

Komsija gledao nov claas trion . Nevjerovatno , sa 50 posto posticaja posto je mladji covjek ,bez pdv a izadje 60 i nesto hiljada evra bez adaptera a kukuruzni adapter 5 redi claas sa Madjarskim posticajem od 70 posto ,posto se radi u Madjarskoj izadje 9500eur bez pdva. Eto dobre kupovine. I ja se razmisljam .

Komsija gledao nov claas trion . Nevjerovatno , sa 50 posto posticaja posto je mladji covjek ,bez pdv a izadje 60 i nesto hiljada evra bez adaptera a kukuruzni adapter 5 redi claas sa Madjarskim posticajem od 70 posto ,posto se radi u Madjarskoj izadje 9500eur bez pdva. Eto dobre kupovine. I ja se razmisljam .
Jesi suguran? Jeste 50% ali postoji ograničenje u visini iznosa. Ista stvar je i sa Mađarskim mašinama, maksimalan iznos povrata je 25 hiljada eura. Za taj kombajn treba šestoredni adapter, a najjeftiniji Mađarski izađe 22 hiljade eura kada se odbije podsticaj i pdv i to je stara cijena

Jesi suguran? Jeste 50% ali postoji ograničenje u visini iznosa. Ista stvar je i sa Mađarskim mašinama, maksimalan iznos povrata je 25 hiljada eura. Za taj kombajn treba šestoredni adapter, a najjeftiniji Mađarski izađe 22 hiljade eura kada se odbije podsticaj i pdv i to je stara cijena
200 000km je maksimum za pravna lica i sp.
Za petoredni adapter isto siguran . Jedan komsija ga uzeo i radi snjim. Nisu mi jasni koji uzmu oros pored claasa za skoro isto para.

6205 je kao i avero prije koju godinu bio izmedju 200-300 hiljada, ne sjecam se tacno.

Kod nas ga ima čovek iz susednog mesta koji radi dosta zemlje vidim da se ne gasi.Radili su preko puta mene soju prošle g kad sam orao,super su pokupili iako je bilo prevlažno.Gledao sam ga nedavno u Agroštadtu meni izgleda sasvim korektna kombajn.Sa drugarima smo malo diskutovali mišljenja su podeljena.Što se tiče kombajna ja ne vidim što ne bi mogao da odradi što neki drugi može.S obzirom na cenu trenutno kad bih uzimao novi sigurno bi ušao u izbor kod mene.

Kod nas zimus dosla dva triona, ove godine u soji ova crkla… kod razlicitih gazdi.. popucale neke remenice, sad stoje kazu nema jos delova za njih… zavrsena zetva sa starim ne prodanim kombajnima…

Bio sam u Almexu u jeku sezone, hvale se da imaju sve delove na stanju pa i za najnovije modele a istina je malo drugačija.

Nazad
Vrh