Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Ima li iskustva sa ovim kombajnima, ima li ih neko ili zna gde ih ima i kako su se pokazali. Uopšte vredi li čemu? Ovako zanimljivo izgleda kao zapadni kombajn

i ja sam se raspitivao za njega bio,ima ga jedan decko pre par godina ga kupio i mislim da je on jedini sto ga ima... stupio sam u kontakt s njim on je zadovoljan slao mi je i snimke kako radi.. ovako izgleda lepo a ostalo ne znam... svi ce ti reci bezi sto dalje Claas je zakon kao i meni sto su rekli

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ne mislim da kupim kombajn u ovom trenutku, ovo mi deluje zanimljivo kao jedna od opcija kada dođe vreme da se zameni sadašnji kombajn.

u ovom trenutku to je daleko ko Kazablanka za mene sta mislis dal se to isplati kupiti barem novo?

Nije ovo godina za kupovinu ali pošto to ide ciklično jedna dve solidne pa onda preživljavanje, kad naiđe dobra godina kupuješ šta treba. Ne bih znao dal'l je ovo dobro za kupovinu ( na novo mislim) zato pitam ovde. Izgleda da ih nema mnogo pa i nema nikog da podeli iskustvo.

to jesi u pravu skroz,nego sta kupiti kad su cene otisle u nebesa

Danas kisa padala cijeli dan, pa smo iskoristili vrijeme da skinemo prvu osovinu slamotresa, posto sam posle psenice primijetio da jedan lezaj ima malo lufta. Jos smo u dilemi hocemo li mijenjati i ostala tri preventivno ili ostaviti ove stare.. U Ponedeljak vracamo nazad osovinu, korpu, i zakaciti adapter, a kad ce doci vrijeme da kombaj krene u njivu, to je veliko pitanje, vlaga kukuruza je preko 25%..

Ma to je dzaba da kazem, ne bi za te pare skinuo osovinu, 20€ skf lezaj po komadu, oznaka lezaja 6208 RS K, ovo K ti je oznaka da je unutrasnja mjera pod konusom (40-41mm). Predpostavio sam da si to radio, cim pitas za lezaj..

Ma to je dzaba da kazem, ne bi za te pare skinuo osovinu, 20€ skf lezaj po komadu, oznaka lezaja 6208 RS K, ovo K ti je oznaka da je unutrasnja mjera pod konusom (40-41mm). Predpostavio sam da si to radio, cim pitas za lezaj..
Znam oznake,kupovao sam ih posle,samo jednom sam morao na brzinu da promenim ali nisam nasao orginal pa sam morao na strugu da doradim lezajeve,ne osovinu.

Na kombajnu je pocela da mi se smanjuje brzina kretanja, u 3 brzini ide 10km/h ne moze brze. Pocelo je polako, ali sad u kukuruzu je bas opala brzina. Kais od hidro pogona je dobar, naspanovan. Promenio sam filtere od ulja. Da li mozda zeza sajla, jer ne mogu rucicu u kabini da gurnem do kraja, ostane mi jos 2cm mesta, a ranije je isla skroz?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Imam slican problem , samo nije smanjio max brzinu nego kretanje u meksem ili jarku sa punim bunkerom. Vjerovatno je do pumpe a ne sajle .
Nadji nacin da otkacis sajlu i neko rukom ili necim gurne polugu do kraja , npr na cistoj njivi ili putu , pa ces znati.

Nazad
Vrh