Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

ма није могуће да JD има велику пропусну моћ, па то је резервисано само за Клас комбајне....
Uvek se mora neko javiti da se nateze. Sto nisi rekao koju losu za T seriju? Sto ne kukas kako ima 4 bubnja i da nema potrebe za tim. Al kad sednes i pronadjes u claasu model istih performansi budi objektivan koji moze vise da proguta

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Објективни будите Ви сви који терате класове, да је то к сваки друг комбајн са манама и добрим стварима...када се спустие на земљу, онда можемо да разговарамо о ило чему...нит је клас најољи на свету нит су остали лошији од њега...ај уздравље, немам намеру да се натежем са најгором сектом на форуму, класовом...

Da se ubacim u diskusiju 8-) kao bivsi vlasnik JD i NH , a sadasnji Claas kombajna.
Generacijski nisu isti pa necu ni meriti.
Pri izboru kombajna po mojim merlima bitni su neku faktori. Prvo i osnovno da kombajn bude zapadne proizvodnje. Drugo da je dostupnost rezervih delova velika. Kod ove tacke dolazi do ogromne prednosti za Claas. JD je vrlo, vrlo los po tom pitanju, a pogotovo novije serije, a ni NH nije puno bolji. Treca tacka je dostupnost majstora koji poznaju tematiku. JD jako kuburi sa colovnim merama i to je problem u Srbiji. E sad neki preferiraju Case axialac. Ja licno nisam za to, osim ako nije glanc nov, jer sam upoznat sa cenom remonta sa originalnim delovima. Zameski delovi me ne zanimaju ni za jedan kombajn jer uglavnom sve sam radim i racunam da sve ono sto bi dao majstoru bolje da doplatim do cene originalnih delova.
Kad se sve sabere i oduzme Claas je u prednosti zato sto je u proseku najbolja kupovina, a ne zato sto je najbolji po nekom kriterijumu.
E sad ako se kupuje nov kombajn onda je tu kod dosta ljudi presudna cena. Oni koji imaju para i rade ogromne povrsine oni kupuju Lexiona(u ogromnoj vecini) barem kod nas u siroj okolini.
Kazu jos da nije bitno koji je kombajn, bitno je da pise Lexion. Da li je tako, ili ne, na vama je prosudite.

To mozda kod nas u Srbiji. U madjarskoj 70% kombajna koje sam video su NH. U italiji dosta voze NH i Laverdu. U Austriji u okolini Beca Claas i JD, tako da sve je to relativna stvar. Kod nas je Almex br1 za rezervne delove i zato ljudi kupuju Claasa. Po mom nekom misljenju Claas je odlican kombajn ali ima jednu manu koja mi je zapala za oko, a to je da se dosta zapale. Ne znam zbog cega,ali vecina kombajna koji se upali je Claas. A ne verujem da su svi isti sto se tice odrzavanja. Eno nov Trion je izgoreo,nije maltene ni izasao iz garancije.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Za novije generacije sve je to u par deka, ali što se tiče starijih generacija oko 90 godišta, NH pojede svakog Claasa u svom rangu, JD nisam imao ali od par ljudi koji su imali JD sam čuo da su izuzuzetni strojevi.

Pričam o mašinama kao mašinama, rezervni dijelovi su priča za sebe.

U Srbiji su za Claasa najdostupniji dijelovi, dok recimo kod nas (RS, Banjalučka regija) su ipak za NH malo dostupniji. Takođe sam po HR čuo da za JD ima dosta dijelova.

Nazad
Vrh