Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Kazu, kad je suv suncokret da je veci rastur na kukuruznom, i habanje kukuruznog skupog naspram jeftinijeg zitnog je minus.
Plus je transport po asfaltu jer je kukuruzni uzi, a u.njivi se tera brze pa izadje skoro na isto
Transport mi je prilicno bitan, i 3.6 heder bi negde imao muke da prodje. Planiram da skidam sa vlagom 9-10, prosle godine je bila ispod 8 na nekim parcelama i tu je cini mi se bio veci rastur na kukuruznom adapteru.

Poprečno kad se radi žitni manje obara a i kupi glave koje su malo van reda...jedino što kukuruzni sitni stabljiku ko ima secku
Ima secku kuruzni tako da bi bili malo manji stapovi iza njega mada to nije neki problem jer ih tanjiraca svakako usitni i zatrpa prilicno dobro.

Imam ja adaptaciju za suncokret za Zmaja 143 na prodaju :D

Meni se lično više svidja skidanje sa žitnim hederom.
Dobro da znam ako uzmem heder bez adaptacije gde da trazim adaptaciju :D Inace nema sanse da adaptiram 4.2 heder, preveliki je za nase puteve i parcele. I za psenicu je isao negde 135 jer 143 ne bi posao putem zbog visine i drveca koje je nagnuto iznad puta :D

Bar su sada dostupni kombajni sa kabinom i klimom, bar nešto što će sačuvati vozača.Ne mora to biti savremen kombajn da se razumemo.

Malo covek radi sa njim, malo usluga, svoje i od zeta njive i to je to. Danas kombajn bez kabine i klime je ludost. Bolje covek da skoci sa mosta nego da radi sa ovim starim sklopocijama.

Bez klime vise ni jedna radna masina mi nece u dvoriste, pogotovo traktor ili kombajn.
Bice prvi i osnovni usliv za kupovinu klima, opet pod uslovom da je ispravna.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ako neko ima slobodnog vremena i zelje,neka slika kako je odradio na zmajevom zitnom hederu zastitne ramove da ne ispadaju glavice suncokreta.ne znam odakle da pocnem i da li je potrebno da budu pod uglom ili mogu da stoje i pravi,u pitanju je z 133,moze i slike od drugih kombajna cisto da imam orjentir da nesto ne zajebem.

Trebalo bi do soje da menjam nozeve na secku pa me interesuje gde uzeti od kog proizvodjaca? I vidim da ima i obicni i nazubljeni? Koji su bolji?
Hvala

Kakvog ste misljenja o franco fabril hederima za skidanje suncokreta?
Vidim da se sve vise kupuju,a cena nije mala.
Mislim suncokret se moze skidati i sa adaptacijom i na zitni i na kukuruzni uredjaj, a opet mnogi se opredeljuju za fabril hedere.
Da li opravdavaju ulozeno?

Где да узети добар филтер ваздуха за комбајн? Ово што продају по, појединим трговинама није ни за ку...

Zasto mislis ? Los filter jedine osobine lose koje bi mogao imati su da propusta prasinu ili da ima netacne dimenzije ili los protok vazduha. Kako primijetes npr da propusta?
Ako moze pomoci dobre marke koje od ovih koje ovde cirkulisu su Mann,Donaldson,Flitgard,Mahle kneht, Filtron,Wix,Purflux .. i naravno originalni isto tako,npr cnh,claas,...

Zasto mislis ? Los filter jedine osobine lose koje bi mogao imati su da propusta prasinu ili da ima netacne dimenzije ili los protok vazduha. Kako primijetes npr da propusta?
Ako moze pomoci dobre marke koje od ovih koje ovde cirkulisu su Mann,Donaldson,Flitgard,Mahle kneht, Filtron,Wix,Purflux .. i naravno originalni isto tako,npr cnh,claas,...
Имам Унико који је дошао са комбајном и купим још један да их мењам у току дана. Тај други је као неки немачки врх филтер други дан је почео да пропушта прашину. Проблем ем лаган, мало оног филтера и ретко овај Унико дупло тежи од тог наводног "Немца".

Nazad
Vrh