Skladištenje zrnaste robe

Po meni to nije zahtjevan objekat i ne bih placao firmu, to zavrse dva majstora sa jednim pomocnikom i naravno radna snaga iz domacinstva gde se radi, jedino ako je gazdinstvo u pdv-u pa hoce da ima racune od investicije...

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
 
Ako placa po kvadratu to je sa materijalom njihovim, firme koje rade po tom sistemu imaju dogovore sa nekim stovaristima i dobre rabate pa ih izadje povoljnije materijal. Prijatelji tako sad kucu zidaju, povoljnije ih izlazilo po kvadratu nego da sami kupuju materijal.
Takodje moj savet je nadji gradjevinskog inzenjera da ti napravi projekat a ne arhitektu. Nisam ispratio od pocetka ali metalni silosi ti nisu opcija zbog prostora?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Na inzenjera sam i mislio a napisao sam drugo. Ne bi metalne iz vise razloga ali i zbog prostora.
 
Mene je izaslo 80e/m2 a drveno je. Ovo ide na 150e/m2.
Ono sto mene nervira u ovoj prici jeste sto niko nece od tih majstora i arhitekti da kaze to ce te izaci toliko i toliko 10-20% gore dole i da ja znam na cemu sam. Svi kazu moras prvo projekat i mi onda po projektu radimo. Da bi izradio projekat moras lepu sumu para da izdvojis i onda sto ti je to ti je,ako ti nedotezu finansije ili ako smatras da je cena tog objekta ekonomski neisplativa da gradis...jbg mora tako kako pise a ako neces propade investicija u projekat...
 
Da radis klasicno podno onda 100-120 bi bilo ok. Kod tebe ta ploca komplikuje i nabija troskove. Imas 90m2. Spremis 10k i kazes bankaru da ti odobre 5-10 na stand by pa kad zafali odes i dignes koliko pofali. Mene je samo ploca na zemlji od 40m2 kostala 100k dinara.
 
Položaj konusa teško da utiče na bočni pritisak zida.... Razmisli.
Neko je rekao da nagib ploce bude na jednu stranu,na primer napred.
To možeš i sam od prilike da izračunaš samo se raspitaš za cenu materijala i još toliko dodaš za ruke
Bio sam danas na gradjari,on je izracunao oko 200k dinara za plocu.
Da radis klasicno podno onda 100-120 bi bilo ok. Kod tebe ta ploca komplikuje i nabija troskove. Imas 90m2. Spremis 10k i kazes bankaru da ti odobre 5-10 na stand by pa kad zafali odes i dignes koliko pofali. Mene je samo ploca na zemlji od 40m2 kostala 100k dinara.
Ako se odlucim za gradnju kako je u predhodnim postovima pisano trazicu da mi uradi racunicu za ravnu plocu i ovu pod nagibom,pa da izaberem koja mi vise odgovara.
Kod projekta racunaju 90m2 donju etazu i 90m2 gornju,sto znaci 180m2
 
Ja sam ti to napisao da pomeriš napred konus.
Arhitekta ti je na to rekao da to opterećuje zid, što si i preneo. E onda sam ti odgovorio ovo što sam odgovorio. Neće položaj konusa uticati na pritisak na zid. Jedino možda kod pražnjenja, ali da ga hebem ako tako na knap napravi projekat da ne izdrži zid....
 
Molio bih članove koji imaju više iskustva da mi odgovore da li bih mogao okrugle čardake (2 kom)koje sam koristio za klip da prepravim u silose za zrno. Kapacitet ovih čardaka je 65-70 tona kukuruza u klipu. Prečnik je 4,2 m, a visina 6 m će. Koristio bi armaturnu mrežu od 6 mm i pocinkovanu žicu 4x4 mm. Silose bih punio do visine od 4-5 m. Ispod se nalazi tunel za ventilaciju 40x40 cm koji bi se iskoristio za pražnjenje silosa. Problem bi bio zakišnjavanje jer ne postoje bočni zidovi. Drugi problem je što se ne bi punio do vrha na 6 m. Interesuje me da li neko ima rešenje.
 
Poceli smo sa izgradnjom skladista. Recite mi da li ima neka firma gde bi se mogli uzeti gotovi metalni poklopci za krov gore?
 
Nazad
Vrh