brankoh
Član
Evo da se i malo uključim s svojim iskustvom imam beraČ t-40 sad je 14 sezona. Kukuruzovina (gornji dio stabljike) se zaglavljuje na kraju šina zbog crva (kukuruznog moljca) u stabljici i ona puca iznad klipa, tako da rakete (burgije) nemogu povući cjelu stabljiku , te ona zajedno s klipom ulazi na komušačke valjke (a prije toga večinom zaglavi pred ulazom). Ja sam šine podesio tako da su mi na ulazu uže a gore šire tako da nemam problema (ja) s malim klipićima, svi odu ispod na frezu, ali zato ima gazda manje kukuruza ali večinom je sam kriv zbog toga pa me to nebrine. Nego ja bih trebao savjet u vezi desnog točka..kako bih rješio njegovu visinu a da nemjenjam gumu niti felgu. razmišljao sam da od neke stare gume napravim kolut na principu lanaca za kotače i nekako prikačim kad mi treba, jer kod mene još uvijek neki zagrču kukuruz duboko kao krumpir, te po mokrom vremenu freza mi udara po zemlji i znase što se događa, odu remeni. S tom dodatnom gumom bih dobio nekoliko cm. visine i tada bih podigao frezu. Ima li netko da je rešio taj problem.