SIP berači

Најбоље се показало продати берач на време и платити комбајн. 😁🤣

Bome se za rod 2024 to nebi dobro pokazalo.
Iza kombajna smo prodavali po 150 e/t suhu, a sada je vec 205 e/t i to sa tendencijom rasta.

Ili brati beracem, spremati u koševe i kruniti na godinu, ili imati vlastito skladište za zrno.

Drugačije nema opstanka.

Ja brao tri tjedna i spremao klip, sad mi je žao što nisam još više spremio.

Kakve su gume na perusacu kod Vas, jesu oni nizovi ili valjci?
Iza kombajna smo prodavali po 150 e/t suhu, a sada je vec 205 e/t i to sa tendencijom rasta.

Ili brati beracem, spremati u koševe i kruniti na godinu, ili imati vlastito skladište za zrno.

Drugačije nema opstanka.

Meni se bolje pokazali valjci i to uvijeni spiralno.Dugotrajnije resenje od tih gumica.Dok su nove gumice ciste lepo,posle par godina krenu da se krune i dosta losije ciste.Samo valjci iz komada i komusaci metalni po potrebi,dodas ili oduzmes i to je to,cisti odlicno.

Ми смо користили звездасе гумице и сваке друге сезоне их мењали. Најгоре прошли са оним звездастим из једног дела, првих пар кј чистиле као ручно да је бран без перушине једне у бункеру и на клипу. И сутрадан од једном катастеофа кад смо, стали да видимо шта је кад оно се гумени, ваљци распали. И онда само звездасе гумице и, берба по роси.

Sad ni jedna guma nema kvalitet, ja bih rekao da nije "masna" kao one gume ranije, kad hvata oljinu da se cisto lepi za nju.
Drugar je probao na Sipu da ubaci sve gumene valjke, radi savrseno, ali samo u kukuruzu koji nije sasvim sazreo, u zrelom mnogo okruni.
Najbolje preci na vrsaj ko je u mogucnosti.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Drugačije nema opstanka.

Da li je prva prikolica za stajnjak.

Godinama sam terao EKO i naj bolje mi se pokazalo gume po 30cm duzine narucivao iz Negotina oko 50e za 3 valjka urade 40_50Ha i bacis ih, isto tako sve lopatice iznad valjaka moraju biti dobre da odvlace klip, na prvim lipaticama na ulazu sam izmedju lopatica dodavao GUMENE PRSTE duze duce od lopatica da bolje odbacuje sa ulaza, a na kraju valjaka do elevatora navarivao noz na metalne valjke da kida perusku nozic hvata zadnjih 3cm gume da ne bude ono klip u elevatoru a drzi ga peruska u valjcima

Jako puno uticu na ciscenje i brzinu branja otkidacki valjci napred kao i propeler na ulazu u komusaljku
Prodao sam ga 2017_2018 kad su mi izumrle musterije a bas sam voleo da berem to mi je bio omiljeni posao
I racunaj da se kukuruz bere sa 28% vlage onda berac ide ko tajfun

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Godinama sam terao EKO i naj bolje mi se pokazalo gume po 30cm duzine narucivao iz Negotina oko 50e za 3 valjka urade 40_50Ha i bacis ih, isto tako sve lopatice iznad valjaka moraju biti dobre da odvlace klip, na prvim lipaticama na ulazu sam izmedju lopatica dodavao GUMENE PRSTE duze duce od lopatica da bolje odbacuje sa ulaza, a na kraju valjaka do elevatora navarivao noz na metalne valjke da kida perusku nozic hvata zadnjih 3cm gume da ne bude ono klip u elevatoru a drzi ga peruska u valjcima

Jako puno uticu na ciscenje i brzinu branja otkidacki valjci napred kao i propeler na ulazu u komusaljku
Prodao sam ga 2017_2018 kad su mi izumrle musterije a bas sam voleo da berem to mi je bio omiljeni posao
I racunaj da se kukuruz bere sa 28% vlage onda berac ide ko tajfun

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока
Hvala nam savjetima, uzeo sam nove gumr i na ulazu a i iznad perusaca pa ćemo viditi kako će ici ako Bog dadne ove godine prvi put berem.

Nazad
Vrh