Rale 83
Prijatelj Foruma
Proverena stvar meni vec 4 puta puca 533 i 539 jednom , u rusam mi antifriz -2 a u kamion -7ja mislim da covek lepo reko das zinuo nije losa ni raletova ideja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Proverena stvar meni vec 4 puta puca 533 i 539 jednom , u rusam mi antifriz -2 a u kamion -7ja mislim da covek lepo reko das zinuo nije losa ni raletova ideja
Regulacioni ventil na razvodniku,ili deobni na pumpi.Da priupitam ja jos jednu stvar u vezi mog T 40,primecujem ovih dana da mu hidraulika jako sporo dize,dok je hladan ako povucem rucicu u polozaj da dize na leru,uopste nema reakciju,tek pri dodavanju gasa pocinje da dize poluge,ali mi se i tada cini da to ide prilicno sporo.Najvise sto se zagrejao ovih dana je bilo oko 50 stepeni,jer sam radio neke lakse poslove i kratko,ali hidraulika se isto ponasa i tada.Da napomenem da volan dobro radi.
Jos nesto sam primetio od jesenas,u oranju kada se ulje zagreje,u momentu kada hidraulika podigne skoro do kraja cuje se neko zujanje,ne mogu da procenim (a iskreno nisam ni pokusavao) da li dolazi od hidraulicne pumpe ili iz onog razvodnika za rucice.
U svakom slucaju i tada kada sam orao,i sada (sada je izrazenije) hidraulika na leru skoro i da ne dize.Takodje pre mesec i po kada smo kupili pneumatsku 4-rednu sejacicu i kada sam probao da je podignem,morao sam da dam bar pola gasa i onda je mlitavo dizao,a zujanje pumpe ili cega vec je bas bilo izrazeno.
Sta bi ovde mogao biti problem?
Ja tipujem na pumpu.
Skoro pa tacno , 533 ima cev koja prolazi ispod diname pa je nize slavina nije ko na 9tku odma na bloku i ta cev se najcesce zacepi necistocama i muljem , zato savetujem da se stavi alternator i cev izbaciNa 533 blok najcesce puca jer se prilikom ispustanja vode ne odvrnu sve slavine.Ima ih 3.Dve se vide lepo dok je jedna malo zavucena pa se misli da ih ima 2 kao i na 539.
Cev ti se onda nalazi izmedju alternatora i alnasera , mozes je skinuti i na to mesto zasrafiti slavinu od 10mmDa li je moguce izbaciti tu cev?
Ja nesto mislim da nije, mada ne tvrdim
Kod mene je stavljen alternator (od keca) ali cev je i dalje tu.
Nisam bas siguran dok en pogledam ali mislim da i alternator "prekrije" otvor na bloku gde se ta cev kaci, tj otvor je iza alternatora.
Da li je moguce izbaciti tu cev?
Ja nesto mislim da nije, mada ne tvrdim
Kod mene je stavljen alternator (od keca) ali cev je i dalje tu.
Nisam bas siguran dok en pogledam ali mislim da i alternator "prekrije" otvor na bloku gde se ta cev kaci, tj otvor je iza alternatora.
Kod mene je to fabrički.... kako bi inače ispustio vodu iz te cevi?Na toj cevi od hladnjaka do pumpe je mozda neko naknadno probusio... Tako i kod mene na 560 nije bilo, pa smo probusili...