Ali sam zato ja kod sebe "prizvao" problem. Pre dva dana sklopio motor na 445, pohvalio se vama da "prede k`o maca", te večeri radio samo 15 minuta u mestu, bila je već duboka noć. Juče ujutru ga upalio, na hladnom jutru, bez grejanja je upalio na "čvrgu", onda me odveli neki drugi poslovi i tek danas pre podne mu se vratim na osluškivanje, kad` ono u karteru preko 15 litara izmešanog ulja i vode. Bela pena ! Naravno, skoči mi pritisak a i odmah navalim da skidam glavu motora. U tih sat vremena dok ga razbucavam, razmišljam da li je moguće da se meni negde potkrala greška. Dignem glavu, a ono dihtung od hartije, deo ostao na glavi, drugi deo na bloku, a hartija meka kao kad pokisnu dnevne novine. Samo namazana nekim olovnim premazom. BRUKA za motor koji je radio ne duže od pola sata u ta dva dana. A kad sam ga kao novog uzeo u ruke, ništa lepše od njega nema, bakrom okovane sve rupice, pun onih crvenih linija, silikonski namaz preko svega, ali jebiga trajao samo pola sata. Savet kolegama da u širokom luku izbegavaju garnituru "euron", ne znam ni ko je proizvodi, a sad me i baš briga, samo da se drugi ne izrade kao ja. Odem danas do Kraljeva i nabavim dihtung Cobest Mladenovac. Srećom, on je prvo stradao na vezi ulje-voda tako da je vodu "sipao" u karter, a ne u cilindre. Sutra kad odzvone večernja zvona u 17 h, nastavljam montažu, pa javljam šta sam uradio. Jbg, malo duži tekst, ali mislim da vredi za kolege kojima će ovaj savet da koristi.