lisnik
Zaslužan član
Sa univerzalom nemam neko iskustvo al mislim da ti je slab neki lezaj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vrlo je bitan nacin postavljanja.Cim budeem sa vremenom ok napisacu tacan redoslijed postavke (tvornicki).Ovo je semering sa 2 opruge, a u Bijeljini se moze uzeti samo Higum, a sa njim u zadnje vrijeme i nisam bas zadovoljan, mada za njega tvrde da je navodno najbolji.
Pracne=dvokrake poluge, one sto na sebi imaju podesive srafove sa kontra maticom, i njih stiska druk lezaj kada se stisne pedala kvacila.Nisam odlicno razumio pitanje al mislim da kod tebe su pracne ,a kod mene capne.Nadam se da mislimo na isto.
Jel imaš aparat za dizne?
Savo to lupanje u motoru definitivno nije usled sagorevanja vode tj.vodonika.Takvo nesto nije moguce!(pa cak ni kod rusa)Voda pri visokoj temperaturi isparava a nikako sagoreva.Zamisli samo kako bi izgledalo neko gasenje pozaraVodonik jeste zapaljiv,stavise eksplozivan ali ga je potrebno izdvojiti posebnim hemijskim postupkom a sto tvoj rus garantujem nije u stanju.Nego nadji malo vremena i dihtung van,dizne na aparat i bog da te vidi.Taj tvoj slucaj uopste nije bezazlen i ja se sa tim nebih igrao poz.dihtung glave na rusu mi je definitivno otišao , vozim tako već nekoliko dana , dosipam vodu jer nemam kada da rasklopim motor
iz motora se pri naglom dodavanju gasa čuje lupanje , lupanje je slično kao da je dizna zakovala . Pitanje-može li to lupanje da uzrokuje prodiranje vode u stublinu ?
druga stvar , pri odvrtanju cijevi sa dizni za vrijeme rada motora kada odvrnem cijev od druge dizne prskanje je drugačije nego na ostalim , kao da ima više nafte ili da dopire kompresija kroz diznu u kontra pravcu
nije mi jasno ništa , ako je lupanje zbog dizne onda zašto bi prskanje na cijev bilo veće (nisam odvrtao cijev sasvim pa neznam ima li kompresije u kontra pravcu dizne)
jedino ako je lupanje zbog vode usled sagorijevanja vode , tj. vodonika
ima li neko kakvo mišljenje o ovome?
prekosutra je rasklapanje , do tada mora izdržati ili zaribati , nema mu druge
Izdrzace on,ruska je to tehnologija!
Moguće da ti je oslabila brava osovine koja vodi viljušku za II i III brzinu, pa ne drži dovoljno jako. Kada ubaciš u brzinu ,mora ka se čuje ono "škljoc". To je znak da brava sa kuglicom radi. Ne verujem da su ležajevi donjeg snopa jer se oni kupaju u ulju, dok su ležajevi gornjeg snopa menjača dosta manjih dimenzija i pre bi oni otkazali, a i rade na daleko većoj brzini.zdravo svima nov sam na forumu fezc sam pisao na neke teme,procitao sam skoro sve vase stranice i veoma su dobre ima mnogo toga da se nauci,imam problem sa universalom 445 dugo vreme mi nije radila 2 brzina kad ubacis i podjes pocne da vuce on ispada sad mi se to desava i sa 3 brzinom sta to moze biti ima te i iskustva stim.