savoris
Član
zorancile je napisao(la):a ako se pretera dešava se da kad je hladan upali lako pa se odmah ugasi, i tako nekoliko puta.
što je kod mene slučaj na rusu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zorancile je napisao(la):a ako se pretera dešava se da kad je hladan upali lako pa se odmah ugasi, i tako nekoliko puta.
ubacio sam međ' ostale.... tj postavio sam link u temu "teh. dokumentacija"kiraj je napisao(la):Evo još jedno radioničko uputstvo za Perkins motore serija 1000.
http://www.sendspace.com/file/mumxtp
SMT je isto sto i GMT odnosno gornja mrtva tacka.Antonio je napisao(la):Sorry što se ubacujem ali što je to SMT (spoljna mrtva točka)?
molim te ako mozes malo detaljnije da mi objasnis. Sta se desava kada ga zavijas ili odvijas i kakav je efekat na rad motora.Luka68 je napisao(la):bojnce
pomoću tog šrafa šteluje se početak predubrizgavanja u pumpi.
Ali kako se to manifestuje u realnom radu.Luka68 je napisao(la):bojance, ne znam koliko si upoznat sa principom rada pumpe ,pokušaću da ti objasnim,
taj zavrtanj ima zadatak da drži odmeravajuću ventil na odredjenu visinu, da bi se poklopili
zarezi na ventilu i otvor u hidroglavi, kroz koji prolazi nafta pod pritiskom i odlazi do korektora
(uredjaj dole ispod pumpe) i vrši pritisak na klip u korektoru, klip je povezan sa bregastim prstenom
i pomera ga u ranije predubrizgavanje.Ako te još nešto zanima slobodno pitaj