Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
oldtimer je napisao(la):13.8V-to je napon na 2000 obrtaja.A na leru sam zaboravio kolki je, samo znam da kaze drugar da je u redu.
Dragan18 je napisao(la):u prekidac za zadnji far ne dolazi struja dok za prednji dolazi. u svetlo u kabini dolazi ali ne svetli (mozda je masa) . a jedan moj prijatelj sumnja na dzekove kod volana .. .jel moze biti to?
pa ugradio sam radio u traktor ali nisam dirao nista sem dve zice koje su bas namenjene za njega jedna + druga - i povezao .... ne bi trebalo da bude greske tu ali malo posle ugradjivanja svetlo crklo... nemam pojma sta jedicki je napisao(la):Mladji Rusi sigurno imaju relee vecih potrosaca.zadnja svetla to jesu.Na taj rele dolazi: +,-,komanda sa prekidaca,odlazak "+"prema farovima i opciono +odlazak prema kontrolnoj lampici[ako postoji].Jel bilo nekog skorasnjeg "rucnog rada"?Prekidac strada ako nema rele,a njegovom zamenom[prekidaca]problem ostaje.Dragan18 je napisao(la):u prekidac za zadnji far ne dolazi struja dok za prednji dolazi. u svetlo u kabini dolazi ali ne svetli (mozda je masa) . a jedan moj prijatelj sumnja na dzekove kod volana .. .jel moze biti to?
Dragan18 je napisao(la):pa ugradio sam radio u traktor ali nisam dirao nista sem dve zice koje su bas namenjene za njega jedna + druga - i povezao .... ne bi trebalo da bude greske tu ali malo posle ugradjivanja svetlo crklo... nemam pojma sta jedicki je napisao(la):Mladji Rusi sigurno imaju relee vecih potrosaca.zadnja svetla to jesu.Na taj rele dolazi: +,-,komanda sa prekidaca,odlazak "+"prema farovima i opciono +odlazak prema kontrolnoj lampici[ako postoji].Jel bilo nekog skorasnjeg "rucnog rada"?Prekidac strada ako nema rele,a njegovom zamenom[prekidaca]problem ostaje.Dragan18 je napisao(la):Ako nema svetla u kabini a ima + onda je ili sijalica ili masa ili masa dolazi od nekog relea koji je mozda...
u prekidac za zadnji far ne dolazi struja dok za prednji dolazi. u svetlo u kabini dolazi ali ne svetli (mozda je masa) . a jedan moj prijatelj sumnja na dzekove kod volana .. .jel moze biti to?
Jesu li farovi fabrickiDragan18 je napisao(la):sijalica je zamenjena stavljena nova i opet ne radi sta si to naveo za relej nisam razumeo pozdrav
_________________________________________________Post je spojen: [time]1238958764[/time]_________________________________________________
prvo mi je otisao prekidac od zadnjih farova pa kad sam hteo da ga zamenim nije bilo struje u zici a posle svetlo u kabini jedno vece sam radio nesto unutra i radilo je redovno a sutradan nije se dalo upaliti zameniio sijalicu i opet nista
Moj,zvrcni uvece za pomoc.Dragan18 je napisao(la):dicki
ciji je ovo broj?
ivanhoe je napisao(la):...
Ako slucajno ima lemljenih mesta njih prvo kontrolisite.(Na vozilima se ne sme spajati lemljenjem)
ivanhoe je napisao(la):Ljudi napravite jednostavan a dobar ispitivac.
Uzmite grlo traktorske sijalice,bilo koju imate viska, na masu joj stavite zicu sa krokodilkom, dovoljo dugacku da vam dovati svud po traktoru i prikolici.
Nju koristite kao masu.
Na 2. pol grla stavite kracu zicu koju cete provuci kroz neispravno hemijsku/flomaster.
U kraj zice ulemiti ciodu (spenadlu) i to cvrsto zatopiti u hemijsku.
Posto zica zna puci posle stopice ciodom probodes izolaciju i vidis svetli ili ne.
Ako slucajno ima lemljenih mesta njih prvo kontrolisite.(Na vozilima se ne sme spajati lemljenjem)