Servisiranje traktora

A ona takozvana "manevarka" što pakuje vagone, jel i ona radi na tom principu?

@ Dragan
E onda sam napravio jos veci lapsus ::sramota:: ::sramota:: ::sramota::
P7072534.jpg

@Chugi
O ovom lezaju je rec i on je u samoj radilici kod Zetora i u njega ulazi kraj spojnicke osovine...

NE-ona ima hidroprenosnik na mjenjač i kardane na svakoj osovini-isto je dvotaktna ali BEZ VENTILA i KLACKALICA i ima 8 ili 12 cilindera
slabija je puno ali za posao za koji je namjenita :D

Uuu jeste mityoo sad sam se setio kad sam menjao lamelu, jbg zaboravi se...
Hvala slavonac :ppozdrav:

Nemoz da me zajeb... imosam jedan pre mesec dana u radionici rastafljen! Frisko gradivo ucitelju!!!

slavonac je napisao(la):
NE-ona ima hidroprenosnik na mjenjač i kardane na svakoj osovini-isto je dvotaktna ali BEZ VENTILA i KLACKALICA i ima 8 ili 12 cilindera
slabija je puno ali za posao za koji je namjenita :D
Cime se kodvas manevrise? Kodnas Djakusama koje rade na istom principu

Hidraulicni pogon se pokazao nepouzdanim ::lose:: Imale su ga lokomotive plavog voza.
Dobro funcionise uglavnom na radnim masinama resetaljkama,podbijacicama i sl

kolko ta tvoja lokomotiva ima konja :sta:
pa jel se isplati ta potrosnja 18l/min :sta:
cuj to dvotaktni motor 16 klipova :sta:
strava sovjece ::namigivanje::

plavu je iskomplicirao đuro đaković-DOBRO ZAMIŠLJENO ALI ::lose:: URAĐENO
puno sprege e.p ventila i mikro prekidača :zli:
_________________________________________________Post je spojen: [time]1234657795[/time]_________________________________________________
mladene one slke su sa drugog stroja a manevra je drugi i netroši toliko
velika mana manevri je sto nisu dobro rješene za rad u leru.
pošto nema ventla nego ima rupe u stublinama kroz koje "RUTOVO PUHALO" UTiSKUJE zrak tada i dio goriva izbaci u komoru za dimnjak,ako se nečisti redovito hoće se zapalit :zli:
ako radi pod gasom tj.opterećenjem bude suha ko barut :D

Trebao bi mi savet?! Na Torpedu 48 mi je pretvrdo kvacilo, ja sam navikao ali ko god sedne jedva pritisne kvacilo do kraja. Sest godina je kod mene i dva puta sam ga otvarao jer mu je pucala elasticna ploca(ne znam kako se taj deo zove) nalazi se u korpi izmedju potisnih ploca (nazubljeno, konusno, celicno li je?) Oba puta sam radio sam, stavljao novi deo(nije skup) sklopio traktor, stelovao zabice. Menja brzine i ukljucuje kardan bez problema ali je kvacilo tvrdo. Izmedju prvog i drugog menjanja je proslo tri godine. Pitanje je da nisam sta pretegao ali ne bi trebalo jer sam namestio lepo da razdvaja hod pa kardan a i radilo je 3 godine?!
Hvala unapred za svaku pomoc :cao:

lakarije je napisao(la):
Ma u zamajcu je .Probacu sa drugim lezajom,i ja cu ga podmazati(kad god ugradjujete nov lezaj
otvorite ga pazljivo,podmazite i zatvorite,jer se oni fabricki jako lose podmazu).
Jedino mi nije jasno,nemogu da verujem da moze toliko da dodje do deformacije materijala da se ovakve stvari desavaju.
Ostaje da sve ovo sastavim,i da kad pocnu ozbiljni radovi na prolece,da vidim sta ce se desavati,pa cemo svi imati jedno novo iskustvo.
Hvala svima koji su se odazvali za ovaj problem!

Švabe zato izgubile II s.r. (napad na rusiju) jer nisu računali na termičku dilataciju materijala , pa su im puške , motori ... blokirali , padale gusenice sa tenkova.... :zli:

Ruski standard! Sto masivnije da se ne polomi i sto labavije da se ne zaglavi!

rusi su :D
_________________________________________________Post je spojen: [time]1234910109[/time]_________________________________________________
inacee t-34 je revolucionarni tenk... jer je prvo na njemu primenjen zaobljen i iskosen oklop ! zato je doneo pobedu rusima i naravno jer je imao do jaja Naftu u sebi sa ko zna kakvim aditivima :)
Ovi ostali nisu mu bili ni primirisati! a neznam dal ste videli , sa kakvim su tenkom rusi prodefilovali berlinom kad je bila parada povodom proslave saveznicke pobede, isli su ameri ,englezi pa rusi a rusi za kraj ostavili JS-1 i JS-2 tenk posvecen Staljinu 125 mm top dotad nevidjeno : americki vojnici su gledali izbecenih ociju ,a njihov komadant im rece "ne brinite jos uvek su na nasoj strani"
_________________________________________________Post je spojen: [time]1234910189[/time]_________________________________________________
js-1 js-2 neznam tacno koji je ! :ppozdrav:

meshter, hvala! kad spadne "ovo belo sranje"  :haha: probacu malo da premerim odozdo kroz zvono, mozda pomogne :cao: 

Nazad
Vrh