mityoo je napisao(la):Kuglicni lezaj u radilici u koji ulazi kraj spojnicke osovine da nije zaribao? Onda dzabe stiskas kuplung jer zaribali lezaj tera dalje menjac! A bilo je slucajeva da je zaglavila lamela na osovini(to oce kad dugo stoji, ali se posle razradi) ili kad je obrnuto montirana lamela pa se nasloni na kraj ozubljenja i stalno je stisnuta na zamajac! Momentalno nemogu da se setim drugog!
E vidis na njega i ja sumnjam.
Kad sam ga rasturio sve je izgledalo savrseno
Jedino je lezaj sumnjiv.Nije potpuno zaribao,moze da se nekako okrene prstom ali onako preskace i "drobi".Otvorio sam lezaj sve je okej u njemu,oprao sam ga i ponovo podmazao.
Da ga menjam,nevredi jer ovo je vec drugi motor IMR gde sam video da kad se ubaci nov lezaj,posto je gnezdo u zamajcu uradjeno u solidnom minusu,da zamajac prosto stisne lezaj i ovaj se tesko okrece.(to sam vidjao i na jos nekom kucistima)
Da pretpostavljam da je lezaj problem,dokaz je i sto je spojnicka osovina pojedena na mestu gde lezi u lezaju,tako da se ona moze slobodno okretati u njemu cak i ako on blokira u odredjenom momentu.(lezaj sluzi kao biksna).
Moje pitanje je dali mislis da traktor moze toliko da se zagreje,i da je to dovoljno,da usled sirenja
materijala zablokira i lezaj(njemu i nije trebalo mnogo),i da se jos spojnicka rasiri i cvrsto nalegne u lezaj da nemoze da se okrece?