Servisiranje traktora

imam torpedo 45ks komanda za dizanje na hidraulici ne reaguje kiper radi, sumnjam da je ventil u regulatoru nonstop otvoren molim za pomoc

mladen je napisao(la):
lakarije na cemu oces da kopcas obrtomjer ,zavisi kod nekog na alternator izvod (W) a kod nekog ima senzor obrtaja koji bude na zamajcu

Mladene,nemam vise zivaca da se patim sa ovim mehanickim obrtomerima,em kostaju 3 do 4000 dinara,em crkavaju brzo.
Imam elektronsku obrtaljku,ali nisam uspeo da je povezem.Izveo sam prikljucak
sa zvezdista alternatora,ali nista.
Ako znas nesto vise oko obrtaljke napisi.
Objasni mi malo blize kako ide ta sa senzorom,od kog traktora to mogu da uzmem
Pozdrav

pa reko sam ti vec nesto ,znaci neki obrtomjeri koriste izvod sa alternatora , a neki imaju svoj senzor koji zna biti na zamajcu ili na remenici radilice .
E sad zavisi sta tvoj obrtomjer koristi. i da znas moraju biti usklazene remenice na alternatoru i radilici da bi pokazivo tacno naprimer nece pokazivat isto ako je na radilici remenica precnika 10cm i 15cm

Imam kataloge od torpeda 75 i 90 i nesto od rx ali sta vam tacno treba,ko da sve ovo skenira,ili ako neko hoce neka dodje do mene pa neka ga fotokopira

Skeniraj po potrebi kako kome treba određeni deo, i vremenom će se napraviti komplet arhiva. :cao:

pozdrav forumasi ja sam novi clan , izgubio sam katalog od traktora pa bih zamolio ako ko moze da mi pronadje novi,katalog je za zetora4340 hvala unapred!!!!!

Skinuo sam dizne danas sa rusa 3 su bile suve a jedan je bio mokro od nafte. Majstor nije bio kuči pa ću sutra da odnesem da ih ispita. Ali po meni onaj koji je bio mokar od nafte sigurno ne valja ili..?

Pa verovatno ne magli kad je masna vec pisa pa nafta nemoze da sagori kako treba! Jel bilo plavog dima na leru?

Jedno pitamje narode. Imam sledeci problem,ako je to uopste problem. Traktor ne dimi,ne trosi previse goriva(za 1 Ha dubokg oranja potrosi oko 15-16 l ),ali za celu sezonu posla potrosi oko 2-2,5 l ulja. Napominjem da sve uzore,spremi i prevuce. Traktor je Case ih 1056xl.
[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=ErFw_APet_s[/youtube]

sasvim je normalno za svaki motor da pomalo trosi ulje,cak nevalja ako ne trosi bas nimalo.
u tvom slucaju trosi malo vise,ali posto ne dimi proveri dobro da ti negde ne curi,bilo gde da je spolja masno i vlazno od ulja znaci da tu negde gubi ulje.

Nisam primetio da negde curi. Cak sam u radu izvadi merac od ulja i nije izbacivao ni kap. To sam procitao da ako motor baca ulje kroz merac kad se izvadi,eee onda je gotov. Citao sam jos da oce malo da trosi ulje i ako su gumice ventila (tefloni) losiji. Uglavnom pali odlicno,gotovo u sekundi.
Ima ona Ruska poslovica :"Dok radi ne diraj" ,pa cu se ja drzati nje.

šandor je napisao(la):
Na rusa 1025 odjednom u radu počeo malo da dimi i promenio je zvuk kao da malo lupa u motoru. Šta bi mogao da bude? Da li je to neka dizna? :sta:
danas sam odneo dizne jedan je "pišao" na 70 bara drugi je na 140 bara a dva su lepo radile na 190 bara. Zamenio onih dva koja nisu valjale i sad pali na sekundu i lepše radi ali ... taj crni dim još je tu kad naglo dodam gas :sta:

Dobro ajde da se slažem sa tobom ali imam i rusa 892 i njega možeš da turiraš i bilo šta da radiš snjim taj ne dimi pa sad te pitam kako?

ako uzmemo u obzir da ti je bos pumpa uredu i da nije rastelovana,da poslazas 50 rusa jedan pored drugog svaki razlicito dimi,RUS je to druze,820 od 892 je u startu turiranja reskiji na gasu,bolje ga odreze i primi i zato uvek malo vise dima baci,to je normalno,ako on trosi normalno kako inace trosi nediraj nista,bolje crni dim nego neka druga boja,ja imam dva 820,jedan dimi da kazem normalno dok drugi vise al samo kada ga se opterti,npr....taj sto vise dimi mi trosi nesto manje goriva u oranju ili setvospremiranju ako se tera adekvatnom brzinom i da se moze postici puna turaza bez dima,a cim mu das malo tezu brzinu da dok drzis pun gas a on se vrti na 1800 obrt. i dimi ki blesav i trosi,dok drugi koliko god da ga optertim nece bas da dimi,i taj sto manje dimi mi naprimer u stvospremacu potrosi na jutru 4l dok ovaj drugi 3l istom brzinom da teram i jedan i drugi,par puta testirao i uvek isto

U ovoj epizodi samo u rikverc moram javiti adminu da nabaci MOVE u desno ! :haha: :haha: :haha:

Nazad
Vrh