Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Davno nisam procitao toliko gluposti na jednom mestu.Duki je napisao(la):Sta bre to pricate ljudi, grad je bolji, to i vrapci znaju, vi se vi samo tesite da je na selu bolje (vazduh kako da ne, hrana aha, voda zagadjena septickim jamama, infrastruktura - sta je to ? obrazovanje, mogucnosti hobija, ucenja, informisanja na selu, ma sta mi pricate, tamo ni ucitelji ne pogadjaju padeze, a kamoli deca), znate kada cete to imati na selu - NIKADA. Pre ce svi izumreti nego sto ce se selo obogatiti. Zato cete svi vi u grad pre ili posle, makar i na slabo placene poslove, nego sto ce ljudi iz grada na selo da traze svoje parcele (koje su vec odavno ionako prodali ili ostavili svojim rodjacima). To se zove EVOLUCIJA. Mozda je bBeograd i primitivan i glup, ali ne brinite, to ce vreme da izleci, a selu nema pomoci, inti ce je ikad biti. Vase ce biti da proizvodite hranu za gradove, a gazde ce vam biti - pogodite odakle. Kupice sve njiva, a vi trbuhom za kruhom.
Nazalost to je istina, vise se ne moze normalno ziveti na selu, nego to je vec prezivljavanje od dana do dana...... unistavaju nas polako ali sigurno i proracunato a ovaj ludi narod i dalje podrzava to i glasa za ove propalice......kiraj je napisao(la):Zao mi je sto je tako ali clan Duki je potpuno u pravu.Od sedamdesetih kad je pocelo iseljavanje sela,grad zivi a selo mre ,hteli mi to da priznamo ili ne,ali tako je.
galki je napisao(la):selo umire ali ustvari ide se na profesionalizaciju i ukrupnjavanje poseda,male proizvodjace pojesce veliki i to ti je to
mali_lala je napisao(la):Ali ono sto ljudi u gradu nemaju, i nikad nece imati je obraz, cast i postenje, a za to seljak daje zivot, to upamti!
U normalnom svetu imaju mogucnosti za tako nesto, dobra kola, jeftino gorivo (za njihove plate) i resenu saobracajnu infrastrukturu. Ne mozes raditi efikasno ako si se sat i po probijao do posla, u krshu od auta, a josh si pola plate potrosio na gorivo.meeker je napisao(la):U normalnom svetu pametni i imućni ljudi se iseljavaju iz velikih gradova, što ne znači da u iste ne idu na posao.