ufffffffff
teska tema, ali ipak treba biti razumam i objektivan - nemoze se generalizovati i uopstavati stvar, niti su svi dobri, niti su svi losi
svako se snasao kako je znao i umeo, moje zapazanje je da su ljudi koji su dosli iz hrvatske recimo izuzetno vredni i preduzimljivi i neznam ni jednoga koji je bez para, kapital ako su imali tamo oni su ga napravili i ovde i drze se izmedju sebe cvrsto i oni ce saradjivati sa "njihovim" covekom makar bio i skuplji i imao robu losiju jer hoce da ga pomognu, a taj kojem pomazu nije budala i on koristi njihovu pomoc i podize kvalitet svojih roba ili usluga i tako za kratko vreme ta "njihova zajednica" napreduje
sto se tice ljudi sa Kosova oni ce za svaku sitnicu da se prenemazu da zapomazu, al zato njihovo cene kao da je zlatno pa makar to bila i neka glupost, ali i oni su prilicno upuceni jedni na druge
crnogorci se vuku, jedni sa drugima su povezani kao svinjska creva i ako se jedan negde zaposlio on je tu dovukao ocas posla jos 10 ili 50
dok bosanci vole da uzivaju i je*e im se za sve
sustina ovog mog kratkog posta je u tome ne da opisem kakvi su "oni " vec da pokazem kakvi smo mi, i ako mi verujete sa zenom sam pre nekih sat nesto o ovoj temi komentarisao - kakvi smo u stvari mi, a sustina je u sledecem:
mi sami sebe ne cenimo ni sopstveni trud i rad i gledamo da se nekako umilimo nekome - bas smo pricali po pitanju nekog sira, ako dodje kupac i trazi lupam 5kg mi mu dodamo za jos skoro kilo - kao castimo ga, da bi ga zadrzali kao musteriju, a covek to ne shvati kao nasu velikodusnost i darezljivost vec kao slabost i nekakav strah pa pridaje sebi na vaznosti i jos mi treba da se osecamo pocastvovani jer ON dolazi da KUPI kod nas i time nam cini neizrecivu uslugu
moramo raditi na sebi i sopstvenom samopouzdanju ceniti svoj posao, trud i rad da bi nas i drugi cenili, jer ako mi sami to ne cenimo drugi ce na to pljunuti i to sa visine