Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U Apatinu su radjena kucista. A gume su posebno u Zrenjaninu kod drugo majstora radjene. A za kucista i lezaje sutra ti proverim i javim sta i kako je radjeno.@zeljko025
2 lezaja po disku ?.To kuciste lezaja jel iz 2 dela radjeno,debelozidna cev varena na tu kao flansnu sa rupama za srafove ,ili iz jednog dela,pun materijal fi taj i taj i svedeno sve na meru na strug ?.
Sve isti majstor radi,gume i strugarske radove ?.
Hvala,rešio sam još jučer. Malo je ležaj zapekao,ali uz WD,popusti,i ide dole,sa osovine ceo disk,sa ležajom. A kasnije se skidaju zakovice,kad je disk skinut s osovine.. Btw..da pitam,da li je netko skidao zakovice,hidrauličnom prešom,umesto burgijom ili probijačem,tj.čekičem. Razmišljam o tome.Ja kada sam radio na mojoj zamenu lezajeva ceo sklop (disk,kuciste\teg i lezaj) silazili sami,sigurno je lezaj zapeko za osovinu.Probaj velikim srafcigerom ili pajserom i sli. sa unutrasnje strane da guras,naravno WD-40 je tvoj drug.
Stane 300 i koje kilo vise kad je dobar hektolitar.. Bas sam merio prosle godine..Kolko bese stane semena u imt zitnu standardnu od 23 reda, 300kg?
Da li na ovim novijim što imaju prenos zatvoren u one kutije ima neki mehanizam da preskače ako zaglavi ili je direktno povezano?Da li na IMT žitnim sejalicama, onaj famozni krug sa rupama što služi za prenos pogona sa točkova mora slobodno da šeta po osovini? Tj. Da li samo ona opruga treba da ga drži uz ovaj mali zupčanik (lančanik)? Zanima me da li je taj mehanizam stavljen samo zbog lakše promene brzine ili i obezbeđuje da prokliza tu ukoliko se nešto zaglavi?
Stavio sam nove zupčanike i kao da su kraći od starih pa sam morao da budžim nešto. Plus taj krug sa rupama ne šeta slobodno po osovini.