Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Imas kod onog u Beceju,Sukur,imao je nekoliko tih sejalica,nzm jel su kompletne,meni nudio tockove sa njih,za zmajevke.Ja mislim da prazna nije teza od 2t,tu je negde,a 4t puna mozda ...Ovde kod nas secam se davno zadruga je vukla tu sejalicu sa rus 1221.

Vidjao sam ovde jednog sa rusom 820 i oltovom etom , a ona je tu negde po gabaritima ko ta imt, videcu jos

Poslednja izmena:
Diskovi su zakon. Imao sam lulašicu konjsku, sada imt sa diskovima. Mnogo bolje uradi sa diskovima, isecka još malo zemlju, lulašica samo poskoči kada je busa. Savet za diskosnu.

Pre ce lulasica posejati dobro kad ima buse u njivi nego disk,tu nema price oko toga.Disk ostavi pola semena od gore,to je sejalica koja nema nikakav znacajan pritisak ulagaca na zemlju.Disk ima jednu veliku prednost a to je da sejalica ne gusi,tj ne grabulja sve ispred nje.

Nikad ne bih uzeo lulašicu.Ne može da poseje ako ima žetvenih ostataka,naročito od kukuruza.Kada budem kupovao žitnu sejalicu samo disk i to sa dobrim potisom.

Sa dobrim pritiskom na baterije disk i samo disk,tu nema price naravno.Ali imt i slicne njoj imaju nikakav,do skoro nikakav pritisak na iste i samo da nema zetvenih ostataka,nebitno buse ili sta,lula ce ipak bolje usejati od diska.Ako ima zetvenih ostataka lula nema sanse da seje,grabulja ko nenormalna,dok disk preskace preko zetvenih ostataka i ne grabulja nista,a zato i ostavi pola semena gore.

@Matić Sad vidim kod mene su malo drugaciji krajevi ....1 kraj jos i moze,tj samo ide na neku plastiku se navuce i selna da stegne,ali ovaj drugi kraj ce biti problem mozda,ne vidim sa slika na oglasu kakav je sa unutrasnje strane u cevi.Jel se na Sigmi oba kraja gumenih creva navlace na plasticnu cev i osiguraju selnom ?.

Ne osiguravaju se ni sa čim.Gore se navuče na kućište izbacivača semena ima da ga nazovem šešir a dole se ubaci u nosač diska, ima taj prelaz kao na tvojoj poslednjoj slici koji upadne tačno na meru i nema da mrdne.Desi se da ispadne ponekad tu dole, obično ako se seje po suncokretištu pa uleti štap a gore ne može nikako da spadne jer se teže i navlači.

Moguće da su loše gume pa spadaju.Imam dosta novih koje sam dobio uz ovu sejalicu i ne mogu da se uporede sa starim, dosta su mekše i tanje a sve obavezno skinem kada završim sezonu, strpam u džak i ostavim u magacinu van uticaja vremenskih prilika.

Taj kraj sa trece slike ulazi unutar nekog plasticnog dela koji je unutra istog oblika kao taj gumeni kraj spolja,i tako se drzi ,mozda bi moglo nekako da se ubudzi ovaj sa sigme da odgovara,nije problem ako treba selna da drzi.
Zanimljiva ta Sigma,nisam je uzivo nikad video,iznenadio sam se da ima takva gumena creva,umesto klasicnih teleskopskih plasticnih.

Da li neko pravi ovo ?

e358136b4ced2112d7fdfaa4620472ac.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh