Secerna repa 2020

U utorak sam uradio drugi tretman od cerkospore kući. SAmo duett ultra 0.6l po ha. Na poslu juče uradio drugi tretman ogleda koji izvodim u saradnji sa kolegama iz van der Havea. Imamo 7 različitih varijanti. Videćemo kako će to izgledati za par nedelja. Inače uslova za cerkosporu do ove poslednje kiše i nije bilo. Imam deo ogleda koji uopšte nije prskan i tamo nema puno pegica za sada.

Oprskao večeras ponovo repu. Očekivao sam kišu za vikend, pa nisam odmah koristio kontaktni fungicid, a i bilo je malo toplije početkom nedelje tako da nisam smeo da idem onda i sa sumporom. Tako da sam danas išao sa 1.3l dakoflo i 4kg sumpora po ha.

Sutra mi pada 15-ti dan od prethodnog tretmana...pega ima po koja ali situacija je rekao bi pod kontrolom...e sada sam u nedoumici da li sutra raditi tretman (onda me slediju sigurno jos 2 u avgustu) ili provuci do kraja meseca pa raditi samo 1 tretman u avgustu...

Prve analize na sadržaj šećera obećavajuće. Prosek šest analiza 14% sadržaj šećera, prosečna mas korena 650 grama. Nijedan uzorak ispod 13, čak jedan preko 15.
Repa u monokulturi najslabija po digestiji 13.1, masa korena 550 grama.

Nazad
Vrh