Savet oko kompa!

Znam za licence sve mi je to poznato.

Kada je bio iskljucen airmax bilo je samo 2 korinika sa ubiquiti antenama, tada je moglo.Sada smo spojili komsiju jedog sa onim starim antenama voltplus + bulet.Sada naravno nije moguce.

Kasnije kao stavimo AP narvano da ce biti airmax ukljucen posto ce biti ptp link pa dalje razvodimo do antene(AP) ili vise njih za koju se provajder odluci.

Koliki ti je tx/rx signal i CCQ?
Ne mora samo tu da bude problem airmax , radi i bez njega super pod uslovom da je 40mhz sirina band-a, Vrlo verovatno da su spustili na 20mhz zbog starijih antena i propusna moc tog nanostationa na koji se kacite je pala na 54mbit.

Jel ti otkljucan complience test?
Na koliko ti db stoji jacina antene?
Kad se otkljuca complience test mozes povecati jos 2-3db jacinu.
Ovako si ugranicen regulatory domainom od odredjene drzave koju izaberes.
Sa complience otkljucavas sve frekvencije i snagu uredjaja.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Rocket je AP nema nanostation.Net radi dobro.

Sirina banda je na 20mhz na 40mgz cemo samo opteretiti etar koji je vec zagusen.

Sve je otkljucano mogu da biram drzave koje hocu, frekvencije cak i dfs frekvencije.

Antena je na max sto nemora da znaci da je nekada dobro cak moze i sa manjim signalom da bude bolje.

tx/rx idu preko 100 nisam davno gledao.
Signal je h/v 63/61 ako se dobro secam.

Transmit ccq je oko 92-97 zna i da padne zbog zagusenja vec smo 2x menjali kanal zbog zagusenja sa njegove strane je zagusen etar posto je AP u centru grada skoro.

Uh, u gradovima je zeznuto, prenatrpano frekvencijama, dobro je i na 20mhz kad radi.

I 20 mhz kad pogledas zauzima 4 kanala
40 mhz 8 kanala.

Gledaj sa provajderom ako izburgijas neku frekvenciju opsega 5530-5570mhz , tu ti je najjaci signal. Bar meni na air gridovima jeste.
Bukvalno sam isao 5 po 5 mhz redom od 5180-5805 i radio speed test na svakoj. u tom opsegu je najjaci signal.
Svaka antena se pravi za odredjenu frekvenciju i samo na odredjenim frekvencijama daje najjaci signal, uglavnom na 5ghz to ti je sredina opsega (one frekvencije sto vec napisah)

Trenutno sam na 72 ili 79 kanalu.

12/2 mi je paket kada smo skinuli limit 46/21.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

tenor.gif

Prozujao mi ventilator sa procesora u kompu, tj. dere se već neko vreme i danas mi dozlogrdilo pa sam ga izvadio da mu kanem par kapi ulja na ososvinu. Kad sam odlepio nalepnicu imam šta da vidim, nema gumenog čepa ispod koga bude pristup osovini. Tačnije nema ništa, ravna plastika. Ima li ko pojma kako se rasklapa takav ventilator? Ne mogu brzo da nabavim drugi a ovaj bruji, zuji za sve novce.

Направи носач кога фиксираш за кућиште у зони хладњака процесора и на њега тури леп, велики вентилатор "дванаестицу" са конектором на три пина, који је ем тиши од већине оних на хладњацима, ем гура пуно ваздуха. Ја сам тако урадио и сад је милина. Успе да ми 'олади и "нортбриџ".

To bi bilo malo teže jer je hladnjak uspravan a ventilator bočno gura vazduh kroz hladnjak. Hladnjak je sa heat pipe cevčicama i dolazi skoro do poklopca pa nema mesta. U svakom slučaju lako je naručiti nov ventilator, al' dok on ne stigne pomoglo bi dve kapi ulja samo kad bih znao kojim putem da ih ubacim unutra. Jedino da probam da iščupam rotor sa propelerom sa strane propelera (ako se drži na kakvoj žabici), al' nisam još sretao takve ventilatore pa ne znam...

Na starom kompu upravo tako sam ja skidao te ventilatore,samo ih povucem i to je to,e sad proizvodjaca je mnogo,probaj polako,lako moze da kod tebe ne moze da se izvuku.Ako je neki stari pc u pitanju,kupis obican neki ventilator i nekako ga samo usmeris da duva na hladnjak od cpu-a,nesto slicno sam radio za graficku na starom kompu,radilo je tako godinama,samo skini neki softver da mozes proveriti temperaturu procesora nakon takvog zahvata,ako je temp ok ,nema brige onda.

Jesi skinuo ventilator sa hladnjaka? Nekad je sa druge strane nalepnica , ispod nalepnice ima mali zeger sto drzi osovinicu .To sam i ja pre mazao ali kraktotrajno resenje, i opadne broj obrtaja kad ulje dodje tu.
Zvrnda jer ti je dobilo lufta, vreme za novi.

Ja sam imao na proslom kompu coolermaster 212 evo , zlo od hladnjaka, besuman , radi na 600 obrtaja.On i seassonic napajanje, da nema lampica na kucistu ne bi znao da je komp upaljen.

Sad uz Ryzen dobio njegov stock jer 212evo ne pase na am4 pa sam ga prodao sa starom plocom a planiram drugi uzeti
A ovaj sad se cuje ko fem za kosu

Skinuo sam ventilator, nalepnica je sa strane gde je elektronika ventilatora, tj sa fiksne strane. Sa druge strane je propeler i na njemu nema nikakve nalepnice. Mnogo puta sam podmazivao te ventilatore, ali sada se prvi put srećem da je rotor sa jedne strane potpuno zatvoren, a sa druge je izliven propeler, takođe nema nikakvog otvora.

Prozujao mi ventilator sa procesora u kompu, tj. dere se već neko vreme i danas mi dozlogrdilo pa sam ga izvadio da mu kanem par kapi ulja na ososvinu. Kad sam odlepio nalepnicu imam šta da vidim, nema gumenog čepa ispod koga bude pristup osovini. Tačnije nema ništa, ravna plastika. Ima li ko pojma kako se rasklapa takav ventilator? Ne mogu brzo da nabavim drugi a ovaj bruji, zuji za sve novce.

Jbg promaklo.
Naruci nov ventilator ili cooler , zacepi usi 2 dana.

Sad ima dobrih coolera relativno jeftino.
Ako ti dugo ni hladnjak nije akkdan trebalo bi i pastu promeniti.
A to sve dobijes uz nov cooler.Nov ovakav koji je besuman a hladi extra ti je oko 30e

30bfaf2f8880e9a94bd2184d592f3ab3.jpg

Neka uzme neki ventilator koji ima 4pina pwm ako maticna ima 4pina prikuljucak jedino ako je neka mnogo stara pa nema.

Дуле, ако немаш неко ултра танко уље, а да избегнеш то успоравање кога помиње Данер, у случају да уопште дођеш до места где има смисла подмазивати, ти капни малчице дизела.

Ено ја сам некакву округлу челичну цевасту вођицу на ХП скенеру, која је главила када колица са лампом крену назад, прво очистио некаквим разређивачем (могуће да је било и обичном ракијом), па памучним штапић за уши натопљеним дизелом прешао преко те вођице и ствар већ дуже време ради без икаквог штопања. Да сам узео било какво уље које ми је било под руком, сигуран сам да не би било толико ефикасно.

Ovih dana je lakše putovati na mesec nego kod nas kupiti grafičku ili procesor koji hoćeš...

Да, Бога ти. Прочитао вест да због потражње ових "криптомајнера" за графичким, "НВидиа" поново покреће производњу неких ГПУ, генерације од пре неколико година (тј. крупнији технолошки процес), да би смртници уопште имали на располагању некакве картице.

Nazad
Vrh