Savet oko kompa!

Ako hocete imate i youtube vanced ili youtube blue, nema smarajucih reklama.
Ukucajte na google bilo koji od ta dva, skinite i instalirajte , rade bez reklama.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Mogu li ove aplikacije da se koriste i na obicnim racunarima ?

Instalirao sam Aptoide na Danerov predlog i preko njega skinuo YouTube iako postoji i fabrički instaliran. I taj drugi yt skinut preko aptoida izgleda drugačije nego onaj fabrički, izgleda isto kao i na telefonima i bolji je od fabričkog - mogu da vidim i kanal autora klipa, i komentare, i vraćanjem jedan korak u nazad to stvarno bude jedan korak u nazad dok kod fabričkog me vrati više koraka u nazad...
Како ти се тачно зове тај други "Јутјуб кога си скинуо"?

Да ли си свраћао на "Јутјуб" преко веб-браузера? Није ти изгледало и функционисало другачије него када си користио ту посебну "Јутјуб" апликацију?

Isto, YouTube. Od fabrički instaliranog YT se razlikuje samo ikonica. Kod fabričkog je beli trougao u crvenom pravougaoniku, a kod ovog drugog je beli trougao u crvenom pravougaoniku i sve zajedno u belom pravougaoniku (dakle kao ikonica od fabričkog u belom pravougaoniku).
Nisam gledao YT preko brauzera (Chrome).

edit: Kod ovog novog piše da je verzija 16.06.33, dok kod fabrički instaliranog piše verzija 2.00.19 Tu je izgleda sva caka, fabrika u box instalira neku prastaru verziju...

Poslednja izmena:
A onaj jadnik se nada pošto sam najpoznatija ličnost da mu izmestim ludnicu od kuće....Hahahaah

Daner, ja sam probao za Smart TV da ubacim u podešavanja rutera listu zabranjenih adresa sa kojih stižu reklame, ali nisam uspeo potpuno da blokiram sve reklame. Mada mislim da sam smanjio učestalost reklama.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Imam ja mikrotik ruter, placen 200eur. Moze sta god pomislite da uradi , pa cak i layer 7 da blokiram posebno ali to je ok gde se jedno isto ponavlja.
Kreirao sam vec rulove za tik tok ako se deca navuku samo enable treba

Sniffovao bih pakete pa video koji dns najvise smara i blokirao ga, ali kad uvek ide druga reklama.
A web-os na LG-u konzervativan ,nema cackanja.

Imam ja mikrotik ruter, placen 200eur. Moze sta god pomislite da uradi , pa cak i layer 7 da blokiram posebno ali to je ok gde se jedno isto ponavlja.
Kreirao sam vec rulove za tik tok ako se deca navuku samo enable treba

Sniffovao bih pakete pa video koji dns najvise smara i blokirao ga, ali kad uvek ide druga reklama.
A web-os na LG-u konzervativan ,nema cackanja.
:unsure:

Moja makina
E sad nekom to ne lici na ruter ali jeste , i to vrlo mocan, uzeo sam dodatno i 2x wifi dual band kartice.
I prezadovoljan sam mogucnostima, a ne znam ih ni deseti deo jos.
Ali nije za obicnog korisnika,
Bez nekog kursa ili dooooobrog kopanja po netu ne bi ni najosnovnije uspeli podesiti.

Mene zanimalo , pa sam i iz terminala ukapirao kako da ga podesim.Ne treba mi vise graficki interface.

Moj kuci setup, 2 mikrotik rutera , 3 asus rutera, air grid 27dbi, nano station m5.

Lud lud
6fb98129c66c196aa306cb08bb22dabc.jpg

Od antene koristim powerbeam.Mikrotik je sjajan sto se tice funkcija, mozes sve da nemastis.Jeste tezi za podesavanje, nego hardwerski daje na kasicicu sto se tice rutera.

Powerbeam ti je nesto kao airgrid, ali je manje toterantan na vetar.
Ne znam samo jel antena 1x1 ili 2x2 , mada mislim da je ono prvo jer stoji u katalogu da je 150mbps, kao i grid.

Dok je nano station npr tx/rx chains 2x2 i 300/300 mbps.

Jel ti ukljucen airmax?

Sto se tice mikrotika, mozes sve sto pozelis, samo treba znati .
Obicni ruteri su igracke naspram njega.

Mikrotik ruteri daju slab hardver za ulozen novac.

Powerbeam je dual polarizacija i dual tx/rx cahins takodje 300/300.

Airmax nazalost nije ukljucen iako sam terao provajdera da ukljuci.Mora da pregovaramo da postavimo AP kod mene tada ce morati da ukljuci.Vec imamo neki dogovor ali treba da definisemo detalje.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Pa i nije bas tako, ne placa se tu samo hardware, bitno je i koji je licence level, od koje ti zavisi sta je sve otkljucano da mozes raditi.

Ne moze ti pustiti provider airmax ako na provajderovoj anteni ima korianika koji imaju antene koje ne podrzavaju airmax.

To mi je inace jedna od stvari kojim se bavim.
Ja sam sebi napravio link sa fime direktno i aktivirao airmax, ali sa -63 signalom nemam brzi net od 90/80 mbit po tcp-u , po udp-u ide 100/100

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh