@Zorge Kakvi su utisci sa boxom?
Ja sam sa mojim android boxom imao problema. Prvo da kažem da sam ga kupio polovnog, podešenog i sa instaliranim aplikacijama, i sve je radilo ok. Međutim, natera me đavo da uđem u podešavanja da pokušam da povećam slova. (Poznato već?
) Pronađem tu opciju, povećam font size, i hajd' da se vratim na početni ekran kad ono zacrni ekran i izbaci poruku da se media launcher stalno zaustavlja. Šta god mu radio ne sklanja tu poruku. Ugasim ga i potom ponovo upalim - opet isto. Otkačim ga od napajanja, posle ponovnog priključenja ništa se nije promenilo, opet ista poruka stoji. Ajd' guglaj i nađem kako ide hard reset (fora sa čačkalicom), odradim to i box se startuje uspešno. Naravno, prvo podesim gugl nalog, i odmah potom opet odem u podešavanja da podesim jezik, vreme i pogađate šta - veličinu slova.
Podesim sve kako hoću, ajd' opet nazad na početni ekran, kad ono opet isti problem kao i pre reseta uređaja. Crn ekran sa istom porukom - launcher se stalno zaustavlja. Ne pomaže bilo šta da uradim, ali sad mi je već bilo lakše jer sam znao da mogu ponovo uraditi hard reset. Odradim taj reset, opet podešavanja i opet isto. Celu sesiju sam ponovio par puta dok nisam skužio da probam da ne menjam font size. I čim tu nisam ništa dirao box je proradio normalno.
Međutim, time nisu nestali problemi. Pokrenem njegove fabrički instalirane aplikacije, tačnije YouTube, radi ali ne reaguje na levi taster bežičnog miša, na desni reaguje normalno. Levi taster u svim ostalim aplikacijama radi normalno ali u YT neće. A bez njega mi je gotovo nemoguće koristiti YT, može samo sa običnim daljinskim, ali to je za moj pojam praktično neupotrebljivo.
Postoji još jedan problem, ne mogu ništa da instaliram preko google play prodavnice. U pretragu upišem koju aplikaciju tražim (npr. player), on mi izbaci predloge, ja izaberem aplikaciju, kliknem na instaliranje, on krene da skine aplikaciju i onda stane i izbaci poruku da nije moguće preuzeti aplikaciju. I tako sa svakom aplikacijom, tj. ništa ne mogu da instaliram na box.
Ima li neko pojma o čemu se radi?