Savet oko kompa!

Ok, hvala. To mi onda odgovara. Poslao sam pp.

Odustajem od problema, konvertovao sam video sa oznakom konvertera na ekranu, u ćošku je pa ne smeta mnogo.

Inače, skinuo sam i instalirao više tih konvertera, ali ili imaju taj svoj žig u videu, ili stalno prijavljuju neku grešku, neki pre konvertovanja a neki još prilikom instalacije. Verovatno zato što je mator komp i XP os.
To nisu free programi zato ti daje njihov zig.

Ma nije problem, i sa tim žigom je odgledan crtani. Nisu ga ni primetili...

Nego, treba mi savet. Hoću da kupim lap-top, ne meni nego na poklon, za nekih 300+/- evra. Lap top sam mislio da kupim tame negde bliže Novoj Godini, jer računam da će tad biti najviše akcija sa popustima. Pa ipak, mogao bih već sad da polako gledam šta ima za te pare, a pošto sam ja u tome duduk, ako neko zna koji je model najbolja kupovina za te pare neka mi slobodno preporuči šta da uzmem u obzir. Ne mora odmah sad već kad vidite neke dobre modele na nekim akcijama kad iste počnu pred praznike.

Unapred hvala!

Kad je već reč o tim sajtovima za postavljanje slika, da postavim i ja jedno pitanje.

Već duže vreme koristim postimage, ali pre njega sam koristio ImageShack. U prvo vreme sam slike na forum postavljao preko ImageShack-a i sad vidim da se te slike više ne vide na forumu. Na ImageShack nisam odlazio - ne pamtim od kad, i sad sam otišao da vidim postoje li te slike i dalje tamo. Našao sam ih (imao sam srećom zapisano ime i lozinku sa tog sajta), bile su označene kao private, to sam promenio u public, ali se te slike i dalje ne vide ovde na forumu. I onda vidim da tamo sa strane piše da je 30 dana trial-a isteklo i da za dalje korišćenje treba da se plati. Da li to znači da ne mogu ni slike postavljene na taj servis dok je još bio free da se koriste (ostavljaju linkovi po forumima), ili ima kakva caka da se bez plaćanja te slike učine vidljivim?

Da probam ja.

Nece :),izgleda da su blokirali sve slike,sem ako im ne platis :p.
Bio je imageshack nekad po meni najbolji,sad vise nije,bar nisu obrisali slike,imam svaku sliku kod njix,mogu u komp sacuvati pa preko drugih servisa ponovo ubacim na forume.

Opet muke sa mojim matorim kompom, morao sam da reinstaliram OS jer se jako usporio i sad kod ponovne instalacije ne mogu da instaliram fleš plejer jer je procesor slabiji nego što se traži. Kako da instaliram neku straiju verziju fleš plejera (imam neku staru instalaciju u kompu ali neće da se instalira a pre sam mogao) da bih mogao da gledam video klipove sa neta u Operi?

edit: Našao sam i instalirao neku stariju verziju fleš plejera i sad se klipovi otvaraju, ali kod nekih ide samo ton dok slike nema. Interesantno, dok ide reklama pre klipa ima i slike, ali kad krene klip crn prozor a ton ide. Jel zna neko o čemu se radi? Inače, pre reinstalacije su svi klipovi radili ok.

Poslednja izmena:
Opet muke sa mojim matorim kompom, morao sam da reinstaliram OS jer se jako usporio i sad kod ponovne instalacije ne mogu da instaliram fleš plejer jer je procesor slabiji nego što se traži. Kako da instaliram neku straiju verziju fleš plejera (imam neku staru instalaciju u kompu ali neće da se instalira a pre sam mogao) da bih mogao da gledam video klipove sa neta u Operi?

edit: Našao sam i instalirao neku stariju verziju fleš plejera i sad se klipovi otvaraju, ali kod nekih ide samo ton dok slike nema. Interesantno, dok ide reklama pre klipa ima i slike, ali kad krene klip crn prozor a ton ide. Jel zna neko o čemu se radi? Inače, pre reinstalacije su svi klipovi radili ok.

Pogledaj ovde https://get.adobe.com/flashplayer/ na Need Flash Player for a different computer? koji tebi treba plejer pa ga snimi tu ili ga nadji preko gugla
[h=2][/h]

Mozda je banalno kolega, ali moram da pitam. jesi li inst drajver za graficku karticu?

Poslednja izmena od urednika:
Instaliran je drajver za grafičku.

Komp je stari (ne znam tačno, ali oko 10-tak godina), trebao je biti zamenjen još prošle godine, ali eto... Valda će doći na red ubrzo... Procesor je AMD Athlon XP 2600+ na 1.91 GHz, dakle jedno jezgro.

Ove novije verzije fleš plejera traže bar 2.33GHz. Pronašao sam i isprobao verzije 11.7.700.169, 16.0.0.257, (neku verzije koja počinju sa 14 i 15, i na kraju 17.0.0.134 (ova je trenutno u kompu jer novije verzije neće ni da instalira). Rezultat je isti sa svim verzijama, YouTube mi radi, ali Dailymotion neće, tj. nema sliku ali ton ima. Koristim Operu 12.17, dakle i tu je neka starija verzija, tj. ona koja je bila u kompu i pre reinstalacije OS, ali tad nije bio ovaj problem. Jedino ne znam koja je bila verzija fleš plejera pre reinstalacije OS.

@dobrodol Skinuo sam i pokušao da instaliram tvoju verziju fleš plejera, ali nije hteo ni da je instalira već je ispisao greška sa porukom da to nije tekuća verzija plejera. Mada, sinoć sam pokušavao sa nekom verzijom koja počinje sa 15, ali bez rezultata.

Koliko imas Ram memorije,za Fles plejer ti treba 512 mb.I skini najnoviju verziju Opere ili nekog drugog browsera

Imam 2GB ram memorije. Sa novijim verzijama Opere komp jako štuca, tj. tako je radio i onda sam se vratio na ovu verziju, a sad se više i ne sećam koja je to bila novija verzija.

Meni je samo problem što ne znam šta fali, jer je komp pre reinsalacije puštao bez problema klipove sa Dilymotiona a sad sa istim programima neće, tj. sa reinstalacijom sam propustio nešto da odradim a ne znam šta.

Zaboravio sam da napomenem da se isto dešava i sa Mozilom, tj. i u njoj klipovi sa Dailymotiona nemaju sliku a ton imaju.

ides desni klik na video klip pa settings.. otvorice ti se mali prozorcic, i ako ti je stikliran "enable hardware acceleration", ti ga odstikliraj, refreshuj video i probaj da li ce biti u redu

Skini ovde https://www.360totalsecurity.com/ total sekjuriti i predji malo komp Sa tim sto imas mora da moze da radi novi fles plejer.java verovatno ne moze,ali Fles i Shockwave mora

Vidi jel imas instalirane kodeke za video,recimo ffdshow program ti treba

Poslednja izmena:
Bravo xsale! :ppozdrav:

Odštriklirao sam taj "enable hardware acceleration" i sad radi! A baš sam konj, ceo dan guglam o tom problemu i na dosta mesta ljudi pominju tu opciju, ali za YouTube klipove. Meni je YouTube radio dobro i nije mi ni palo na pamet da to možda postoji i na Dailymotion. :osmeh: ::sramota::

Nego da iskoristim priliku i da pitam oko tih kodeka za video. Nisam uopšte pri reinsatalaciji OS instalirao bilo kakve kodeke za video, već sam samo instalirao GOM plejer i svi filmovi koje imam u kompu mi rade. Da li je potrebno onda posebno instalirati taj ffdshow program (npr. ako se desi da nekog kodeka u GOM plejeru nema), da li bi time možda nešto došlo u koliziju sa kodecima iz tog GOM plejera pa da onda on ne funkcioniše, i gde da nađem taj ffdshow (ok, jasno mi je da bih mogao da ga izguglam, al' često tu bude milion verzija i dodatnih stvari i ja onda ne znam šta da odaberem)?

Da se samo vratim na najnoviji fleš plejer, probao sam da ga instaliram i nije moglo, prijavljuje neku grešku (ne razumem kakvu) i ja sam to povezao sa zastarelim kompom. Što se tiče fleš plejera to još i znam čemu služi, ali ne i šta je taj Shockwave i čemu služi? Treba li i to da instaliram?

Što se tiče ovog antivirusa, da li treba sad da prekontrolišem komp pošto je frišak OS i formatirana particija na kojoj je OS?

Hvala puno i izvinite na gnjavaži! :ppozdrav:

Sokvejv sluzi uglavnom za igrice.Antivirus skini i instaliraj apdejtuj,ukljuci na dole levo aviru i bitdefender i njih takodje apdejtuj i uradi sve sto ti taj program pruza.Program je besplatan.posle osvezi Operu skini najnoviju,bilo kako,mora raditi Fles plejer.Ne znam za GOM plejer,ja imam BS i on sam sebi skine kodeke,verovatno i taj GOM radi isto,ne moras nista drugo skidati

Prihvatio sam da sredim sestrin stari laptop (neka Toshiba sa instaliranim XP SP3) jer je bio pun virusa i odlučim nanovo da instaliram XP. Nakon više pokušaja, uspem nekako da oborim stari sistem instalacijom skinutog sa neta XP-a sa service Pack 3. (Ja imam proverenu, ispravnu instalaciju SP 1 na CD-u ali sistem ne dozvoljava instalaciju SP1 na SP3). No, toj instalaciji skinutoj sa neta fale neki fajlovi u setupu... Nema veze, probaćemo instalaciju na drugi način. Ubacim CD sa XP-om u laptop, boot sa CD-a u bios-u i to je to.
No, tu dolazimo do problema. Pojavi se ''Press any key to boot from...'' i nakon pritiskanja bilo čega, ništa se ne dešava. Komp stoji tako unedogled. Pokušao sam i sa butabilnim USB-om, isto. U sistem više ne mogu da uđem, komp se restartuje. CD je ispravan, USB isto. Hardver na laptopu je ispravan jer sam malo pre toga koristio instalirani (zaraženi XP)....

Ostao sam bez ideja pa zato tražim savet na ovoj stranici. Možda neko uspe da me oraspoloži barem. Zapravo imam jednu ideju ali sumnjam da će čekić rešiti ovaj problem :osmeh:

Nazad
Vrh