Savet oko kompa!

Sto se tice skidanja svega za sto se placa a da se ne plati imaju rusi web sajtove , jedino sto treba znati malo ruskog.

Kako i koji drajver da instaliram za graficku kartu geforce 8500 gt jer kad skinem sa sajta nvidije istaliram to sve je u redu ali kad se ponovo pokrene komp onda imam samo ikonu korpe za otpadke a sve ostalo se ne vidi ni interfejs ni jedne ikone nista samo wallpaper i nista ne fercera i onda moram da vadim graficku i da spojim na integrisanu onda sve fercera pa da unistalisem taj drajver i zato pitam koje i odakle da skidam ili koji mu je vrag.Molim za pomoc.

Moraš u BIOS-u da izabereš opciju samo integrisana grafika ILI GeForce8500...
Pokreneš Windows u safe modu i deinstaliraš sve drajvere za grafiku,s opcijom brisanja drajvera, restartuješ jedared, podigne operativni sistem i trebalo bi da integrisana grafika ima instalirane samo osnovne drajvere...
Ugasiš kompjuter,ugradiš grafičku kartu, upališ ga, i na početku stisneš par puta DEL taster na tastaturi da uđeš u BIOS, nađeš gore pomenutu opciju integrisana grafika ili grafička kartica i odlučiš se, naravno za ovo drugo...
Stisneš F10 da snimi nove podatke i izađeš iz BIOSA...
Onda će ti sam Windows tražiti na početku, posle podizanja sistema, da ukažeš na mesto na hard disku ili eksternoj memoriji put za drajvere, instaliraće ih, pa ili će ponuditi da restartuješ sistem (najverovatnije) ili će prihvatiti novi hardver bez ponovnog pokretanja...
Nadam se da sam bio detaljan, ako budeš imao dodatnih pitanja ili budeš naleteo na problem (i to je najverovatnije), tu smo...

Ako ti rezolucija na valja onda nije dobar drajver, desavalo se i meni, vodi racuna dali skidas za 32 bit ili 64 drajver nisu isti . a ja sam cak imao situaciju posto mi je tv vezan preko hdmi na graficku. Instaliram drajver i posle restarta samo pozadina. A on sam prebacio tv da bude primarni displej. Samo se ide na duplicate display i dobio sliku paralelnu na kompu i tv. Ali koliko sam tebe skontao posto vidis samo korpu. Instalirao si los drajver i rezolucija ti je otisla na 640x480 . na tolikoj rezoluciji ikone budu ogromne tj ne moze desktop stati uopste na ekran. Zato vidis uvelicano iz levog gornjeg ugla gde ovicno svima stoji korpa

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ko ima Telekom ADSL?Imam problem već duže vremena sa smetnjama.Dosta često izgubi signal na nekoliko sekundi pa se vrati.Ima li još neko tih problema?

Матићу,(Као потрошач си заштићен Законом о заштити потрошача) урадићеш овако:
-Све примедбе које имаш ставиш на папир,таксативно,с тим да последња реченица треба да гласи да ћеш се уколико се проблем одмах не реши и/или опет се повнови бити принуђен да се тужбом обратиш: Суду части Привредне коморе србије
-адресираш на МТС и пошаљеш са повратницом
-и сачекаш који дан јер је рок за отклањање кварова 5 радних дана

Trebam pomoc. Naime hocu nesto online da uplatim. A treba mi master card ili paypal. Rec je o 10 evra uplate. Pa ako ima neko iz moje okoline ko bi hteo da to uradi za mene. Naravno sve troskove placam ja.

Jel ima neko predlog za neki besplatan program (ako može i link odakle da ga skinem) za prebacivanje video klipa iz jednog u drugi kodek?

(Skidao sam sestrinoj deci neke crtane filmove sa neta, snimao na USB fleš, pa su oni onda gledali to preko set tob boksa na njihovom televizoru. Međutim neke crtane taj njihov STB ne može da pusti (ton ide ali nema slike) pa sam ja posle proverio i video da taj njihov STB ne podržava kodek iz tog crtanog filma. Pokušao sam da ga prebacim u drugi kodek, ali neki program koji ja imam ostavlja svoj znak preko crtanog jer nije registrovan program. Imao sam još neki takav program u mom kompu ali sa njim nisam znao da se snađem.)

Možda je bolji savet da probaš da skineš ponovo te filmove ali u drugom kodeku, koji podržava taj set top box. Npr ako je to mp4, sve skidaš u tom. Nego da se petljaš sa konverzijom iz jednog formata u drugi, jer ti besplatni programi umeju da zezaju. A i brže je tako.

Problem je u tome što se uvek radi o istom kodeku, bilo gde da sam našao taj film uvek je bio u tom kodeku, a baš njega STB ne podržava. Reč je o crtanom filmu Bambi 1 sa srpskom sinhronizacijom. Bambi 2 sam našao u različitim kodecima i skinuo sam ga u avi formatu i to je išlo. Al' sad su se navukli na taj film i sede mi na glavi da im nađem i prvi deo :osmeh: , a ja ne mogu da ga nađem osim u ovom kodeku.

Jel može link ka tom YouTube downloaderu, ja imam njega u kompu (verovatno neka stara verzija) i on ne radi konvertovanje,

Je l' to skidaš sa youtube-a? Daj link na PP pa ćemo tamo probati da rešimo taj dečiji problem :osmeh:

Odustajem od problema, konvertovao sam video sa oznakom konvertera na ekranu, u ćošku je pa ne smeta mnogo.

Inače, skinuo sam i instalirao više tih konvertera, ali ili imaju taj svoj žig u videu, ili stalno prijavljuju neku grešku, neki pre konvertovanja a neki još prilikom instalacije. Verovatno zato što je mator komp i XP os.

Poslednja izmena:
Zasto tako brzo odustajes???

Ja samo koristio YT downloader i dalje njega koristim, veoma je jednostavan, nema nikakvih bagova, brz je i radi i samo radi, jedino sto imam neku verziju i nikako ne prihvataqm upgrade, jer posle novije verzije traze i placanje i pocinju bagovi i ostale stvari..

Ovako izgleda
e8v3v4.png

Samo kopiras link sa YouTube-a i gotovo
Preko njega i konvertujes, samo ga trazis u komp gde ti je sacuvan
35kr1b6.png

Razlicite vrste kodeka koji bi trebale da ti zavrse posao
xd83zr.png

Verzija je ova
ddf56u.png

Lako mozes da nadjes Verziju 5.1 ista je kao ova, ako hoces pusti mejl u pp pa da ti posaljem program...
Pozzzzz

Ok, puštam ti mail na pp. Samo, ja ne želim da konvertujem klip sa YouTube-a, već ceo film iz kompa koga sam prethodno skinuo sa neta...

Kad konvertujes, ti moras da odaberes fajl iz kompa, nema veze dal je sa jutjuba ili je prebacen sa fleske... Znaci bas to.. I kada konvertuje ne steti kvalitet... Ajde dok sam tu :) :) :)

Nazad
Vrh