Savet oko kompa!

Ја сад има проблем.Клинци ми нешто дирали и сад не умем да вратим латинично писање:Немам ништа против ћирилице али сам навикао на латиницу.Чак и на фејсу у оном инстант порукама ћирилица свуда ћирилица.Иначе користим линукс минт мате 17.1-ребека.Дали неко случајно није има сличан проблем?

Evo vraćeno sve kako treba.Malo je nezgodno kod linuxa jer koristim terminal pa ne poznaje komande u ćiriličnom pismu.
106297181507119952865861.jpg

Poslednja izmena:
Nece nikako da gaaktivira, trazi gmail, ja ukucam, onda sledi odgovor da bih aktivirao program tj paket moram da kliknem na mail medjutim mail nikako da stigne...

Jeste mam.... mu bezobraznu zamisli gde se sakrio mail u odeljak Caskanje... RPosto neverovatno, hvala drugar :)

Kolege da li mogu da povežem sistem 5.1 od kućnog bioskopa direktno na PC, crkao je, popravke nema ?

Ne, potrebno ti je pojačalo za te zvučnike jer PC ima izlaz jako malo snage (nedovoljne za pokretanje zvučnika).

Kolege da li mogu da povežem sistem 5.1 od kućnog bioskopa direktno na PC, crkao je, popravke nema ?

Mozes, ali ti treba 5.1 zvucna karta koja se prikljuci na maticnu plocu, izgleda ovako:

C44-5020-callout.jpg

Druga opcija je da kupis eksternu zvucnu kartu koju ces prikljuciti na npr. USB port, izgleda ovako:

sku_25620_2.jpg

Bilo bi bolje da nam malo detaljnije opises situaciju, kao i model kucnog bioskopa koji imas. Da zvucnici imaju kabl koji se zavrsava sa "bananom" ili kako?

E ovako, model je LG LHS-25SCS, kablovi od satelita se završavaju sa dve žice, a vufer zvučnika se završava bananom.

@zustroy

Ne znači da će mu trebati zvučna, ja imam dva kompa obje matične mi imaju na sebi 7.1 zvučnu a većina matičnih ploča imaju 5.1 zvuk samo se tada line in ( plavi priključak) pretvara u izlaz za zadnje zvučnike, line out (zeleni) u izlaz za prednje a ulaz za mikrofon (crni) za centralni zvučnik i bas, tako je imala moja stara matična http://www.asus.com/Motherboards/M5A78LM_LX3/specifications/ ali se tada mora koristiti i izlaz na matičnoj ploči (koji se spaja na kučište) i onda se tamo spaja line in i mikrofon a na taj prednji line out sam mogao spojiti i 7.1 sistem tj. i dva bočna zvučnika ali bi mi za to trebalo kučište koje ima na sebi hd izlaze . Tako da bi najbolje bilo da pogleda upute od matične ploče što i kako treba spojiti. Ali mu naravno treba pojačalo jer ovo nisu aktivni zvučnici.

Poslednja izmena od urednika:
@ mbranko
Slazem se, neka prvo pogleda uputstvo maticne ploce i vidi da li ima 5.1 zvucnu. Moj predlog za posebnu karticu ili eksternu zvucnu je zbog toga sto takva resenja daju bolji zvuk. Ipak, njegovi zvucnici ne spadaju u visu klasu i zbog toga nema potrebe za zasebnim resenjem. Ali ako ploca nema barem 5.1 zvuk onda ce morati da potrezi zasebnu zvucnu kartu. Na KP moze naci polovno i povoljno.

@ Matkee
Pored ovoga sto sam vec rekao, siguran sam da i to moze da se uradi tj. da se zice sa zvucnika prilagode 3.5mm prikljucku ili banana prilkjucku. Za te stvari kod nekog kompjuterasa/elektricara.

Možeš zalemiti hiljadu bananica i kakvih god hoćeš priključaka, ako su to samo zvučnici bez pojačala (99% jesu jer je pojačalo u sklopu plejera) neće se naslušati muzike.
Izlaz na zvučnoj kartici je maksimalno 500mW, bez pojačala se na istu mogu kačiti samo slušalice.

Mislio sam da imaju pojačala, ali je kolega, Philby, u pravu. Ipak će novac morati da se izdvoji za neki pravi sistem, ovo je trebalo da bude prelazno rešenje. Hvala svima. :ppozdrav:

1325254257042_bulletin

Pa zar nije ovaj (veliki) sa slike vufer ujedno i pojačalo.Moje je mišljenje da sa komjutera može izvući makar stereo izlaz koji će mu ići preko ovog sistema .E sad neće biti 5.1 ili 7.1 ali biće jače nego na računarskim malim zvučnicima.Jednom rođaku sam uključio ovakav sistem preko računara evo radi mu i dana danas bez problema.Kod mene je kući sa računara na aivinu mini liniju povezano i radi bez problema.E sad za kvalitetnije zvukove idu i kvalitetnije kartice pa ako nema mora da se ugradi.Kao stereo ovaj sistem može da radi bez ikakvog problema.

[QUOTEKolege da li mogu da povežem sistem 5.1 od kućnog bioskopa direktno na PC, crkao je, popravke nema ? ][/QUOTE]

Nije mi jasno ko je crkao sistem ili računar?

ne morao bi imati na sebi dugmad za podešavanje ili daljinski ovisno o izvedbi (onda barem ledice da se vidi da je upaljen) , a kod plejera je pojačalo smješteno u njemu. BTW evo moje zanimacije ovih dugih zimskih večeri spreman je za završno testiranje

Cigarete nisu sastavni dio već samo da bi se dobio dojam veličine :osmeh:

zadnja strana gdje se vide tri izlaza za zvučnike

Još mi trebaju doći neki dijelovi za estetsko dotjerivanje koje slijedi nakon što stigne materijal Folija za vanjsko prevlačenje kučišta

pa bi nakon nje trebao izgledati otprilike ovako

A umjesto rešetke na ventilatoru doči će ovakav filter tako da se neće vidjeti nikakvi vijci izvana osim dva na poklopcu.

I još moram zatvoriti zadnju stranu. Matična je s ugrađenim procesorom (asrock e350m1/usb3.0) a napaja se vanjskim ispravljačem 12v, cijeli sistem troši maksimalno 34 wata pod punim opterečenjem a kod normalnog korištenja od 20 do 24 wata. Trenutno je gore windows 7 usb edition na usb sticku ali danas mi je stigao hard pa ću staviti osmicu. Ovo mi je drugi sličan rad, prvi sam prije petnaestak godina smjestio u kučište od video rekordera a ovaj je dosta manji i dimenzije su mu 19x19x6 cm.

Poslednja izmena od urednika:
Kad se upali komp, sve normalno sem sto ne pali monitor, pise no signal. Prikacim drugi komp na taj monitor, radi. Cenim da je otislo nesto oko graficke, sta mislite?

Nazad
Vrh