Savet oko kompa!

Imam problema sa kicmom,pa sada moram da se izbekeljim za stolicu i to sto bolju.
Hvala svima na preporukama.

Imam problema sa kicmom,pa sada moram da se izbekeljim za stolicu i to sto bolju.
Hvala svima na preporukama.
Preporučam ti Pilates loptu za kičmu, ali ne neku tanku i jeftinu, za kilažu iznad 100 mora bit kvalitet i obujam kojeg odrediš prema svojoj visini, kad sediš da su kolena savinuta pod 90 stepeni. Ja koristim Togu od 75 cm. Naravno nije za odmaranje, jer celo vreme telo ti prisiljava da sediš pravilno, pa čak ispočetka možeš dobiti upalu mišića, ali pravo rešenje za kičmu i sedenje pored kompa.

@Jugi,јел` се ти то само шалиш кад кажеш да комп мора да буде 24 сата укључен у струју?И док спаваш?
Nisam veliki fan tih stvari da tako kazem, ali kada sam 2006 godine resio da kupim svoj prvi kompjuter u srednjoj skoli sam zapamtio kada nam je profesor davne 2002 godine objasnjavao razliku izmedju lap topa i kompjutera i rekao je da kompjuter mora biti konstantno prikljucen u struju ne valja ga stalno paliti i gasiti za razliku od lap topa, i za lap top imas bateriju mozes uspavati lap top, a kompjuter nema bateriju pa prilikom uspavljivanja ne smes iskljucivati struju tj kabal iz stekera, jer logicno kompjuter nema bateriju :) I vecina prodavaca kaze da se ustedi do 50 posto energije sa lap top racunarima nego fiksnim kompjuterima, da li je tacno to neznam imam lap top a fiksni kompjuter sam imao samo nu skoli a u racun im nisam gledao :) Bilo sta novo da kupim uvek poslusam bar 30 ljudi i njihova iskustva sa masinom koju kupujem...
Sada je vec druga prica jer licno meni odgovara lap top, ne mogu da sedim fiksiran, cak i kada igram igrice u slobodno vreme, ili sam za stolom ili na krevetu i slicno....

To što je profesor pričao je velika glupost. Imam stari komp koji više od deset godina radi bez problema (doduše kad je kupljen bio je sam vrh tadašnje ponude). Uključivan nekad i po desetputa dnevno, nekad radio po petnaest dana bez prekida kad treba. Koristi normalno i nema šta da mu otkaže, prije će da zastari nego da crkne od čestog uključivanja/isključivanja.

Uostalom laptop ima sve što i desktop računar, samo upakovano u manje kućište.

Kakav god da je to je proslo, kada mi je trebalo jeftinije da prodjem govorili su bolje plati skuplje i kupi lap top nego jeftinije i komjuter za istu konfiguraciju tj slicnu,, sada koristim lap top i posteno navikao sam na njega...

To je stvar izbora, sa laptopom imaš mobilnost i manje prostora zauzima, a sa desktopom ugodniji rad jer imaš potpunu tastaturu, veliki monitor, jače ozvučenje i ostalo. Za iste pare možeš kupiti jači desktop, ali ako trebaš nositi često ili hoćeš da koristiš u različitim prostostorijama onda je laptop logičan izbor.

Što bi rekli stari, svak' svoje zna. :)

О ондашњим(а и неким садашњим)предавачима предмета Информатика не бих трошио речи јер се зна како су регрутовани.С брда,с дола па на часове.Онда није ни чудо што се у малим срединама и данас вуку репови такве образованости.Бисери су многобројни и на њих више не би смело трошити речи него децо гледајте да се доучите и то брзо да Вас време не прегази.Пробајте да постанете што бољи корисници софтвера који/које користите.Не наседајте на понуде о разним побољшивачима и убрзивачима,не напуцавајте процесоре на максимум без преке потребе,одржавајте хигијену унутар рачунара а посебно хладњачког система и фенова ,исто важи нарочито за лаптопове,користите квалитетну термалну пасту без металних додатака.Не дозвољавајте да вам прчкају по софтверу без преке потребе((ово се односи на другаре који "растурају!" и којима све кипи знање(а у ствари не знају ни где су све шупљи)).

Kazu bas ovako: Ako na kompjuter(fiksni) iskljucis struju tj vadis uticnicu iz stekera pa sutra opet vracas hoce da strada graficka jer je ona odredjena brojem sati koliko dugo traje i nije pozeljno konstantno prekidanje napajanja, znaci ukljucio ili iskljucio komp nikako ne vadi uticnicu iz struje= to su njihove reci, ako grese na njihovu dusu.... Kako god oni pricali tada kada mi je trebao komp, ja ga nisam uzeo, izleteo duplo vise para za lap top, i to je to..,, Danas je ipak tehnologija malo vise usla u nase zivote nego pre recimo 10-15 godina pa nam pa se cini laksim kupovina nego pre..

A zašto bi ga isključivao iz utičnice sem ako ideš na duže vrijeme od kuće pa u slučaju grmljavine da se nešto ošteti.
I u tom slučaju da je stalno isključen jedino što može stradati je baterija na ploči koja služi za napajanje BIOS-a. Obična 2032 baterija koju imaš kod svakog sajdžije, prodavca tehnike ili u većim marketima.

To su isti oni predavači koji su mi kroz celo školovanje pokušavali da "objasne" rad na računaru tako što su mi rokali kečeve na svako moje gašenje prozora kombinacijom alt+f4, menjanjem jezika unosa sa alt+shift i slično. Ne zato što sam ja bio bezobrazan nego zato što to oni ne znaju.
Kod nas važi pravilo da ako si prosvetar da treba da uživaš maksimalno poštovanje, da unosiš minimalan trud u svoj rad i da obavezno svake godine štrajkuješ.

Овде имамо и једну економску вредност која није за потцењивање и која нас просто тера да се понашамо мало другачије.Све што ради на струју и троши струју а она кошта.На годишњем нивоу само уз малу пажњу моје домаћинство уштеди приближно једну месечну потрошњу струје најмање и то само кориштењем прекидача на местима укључења уређаја као што су компјутер,телевизор,напајања за рутере,неколико исправљача мале потрошње.
Немојте ми ништа веровати али пробајте да се један месец понашате дисциплиновано и рачун за струју ће вам се смањити за пар стотина динара.Помножите то пута 12 и,ако сте здраворазумни,све ће вам се само рећи.
Поред тога ваља рећи да дистрибуција изводи ноћу хаваријска искључења ради извођења радова на мрежи или трафостаницама а тога нисмо ни свесни.

Растрошност је привилегија непаметних.

Mjerio sam par puta potrošnju isključenog računara i to je nešto mizerno. Ruter, modem i slične uređaje koliko god da troše je nezgodno isključivati jer trebaš po dvije minute da se konektuju i dovedu u radni režim čak i kad ti treba samo povremeno.
S druge strane svejedno moraju da rade 24 sata dnevno zbog sinhronizacije maila, vibera i ostalih servisa na mobilnim telefonima. :)

Kad već treba štediti onda neka se zakida na velikim termogenim potrošačima poput šporeta, pegle ili rada veš mašine na visokim temperature bez potrebe.

Ustedu radim iskljucivo na grejacima koji su 1-2kw. Na neonskim sijalicama ne pokusavam da stedim.

LJudi,jel moze neko da mi kaze odakle da skinem adobe flash player?Nece nesto iz cista mira da mi pusti klipove sa youtube i pise da mi treba taj player,ja kad hocu da ga instaliram ono mi se otvori neki crni prozor i nista vise.Pa molim ako neko zna u cemu bi mogao da bude problem da mi malo pojasni.

Nazad
Vrh