Savet oko kompa!

Jugi, jedini sto mi pada na pamet oko programa koje ubacuje, a to je da ubacujes trial verzije, probaj nakon instalacije da vratiš datum u kompu na npr prošlu godinu.. Tako je moglo na starijim OS..

Mene je samo strah da nece skajp da mi radi ako ubacim win7, ali probacemo samo da kupim prazne diskove, da skinem programe pa krecemo :)

ја имам ВИН7 од када је изашао и користим скајп, који ради без проблема на њему.

Нема потребе да ишта од програма нарезујеш ан цд двд, ејр имаш нет и можеш их скинути после инсталације система све и то већину за ВИН7

Znaci radi??? Supeer. A kako da instaliram ako ne skinem program sa interneta, meni su uvek sa diska instalirali sistem....??

Sistem (win, linux) idu preko cd/dvd. Mada i ne mora, može se i sa običnog usb stika instalirati.
Svi ostali programi (opera, antivirus, skype…) mogu se skinuti sa interneta i instalirati iz download foldera. Ja tako uvijek radim jer odma skine najnovije verzije osim za office paket kojeg koristim u starijoj varijanti 2007 koja mi se više sviđa.

Edit: ako ti je to jedini računar prije rušenja starog sistema skini drajvere za mrežnu i wireless karticu za win7 i sačuvaj na usb stik. Zna se desiti da neki ne radi, pa ako nemaš čime skinuti nastane problem.

Jedan mi je lap top, ma to sa sistemom bih lako uradio, ali ne znam koji je bolji za ove novije lap topove... Jos samo da ubedim moje zasto je bolja win7 od win8 i mogu da reinstaliram :)

Па ВИН 8 ти је више рађен за таблете, имао сам га кратк овреме и вратио добру стару седмицу. Није ни чудо што се у свет утренутно прода више Win7 него Win8, јер ти треба доста времена да се навикнеш на њега....Препорука Win 7 ultimate.....

@Jugi, instaliraj ovaj mali programčić, koji će ti pokazati tačno što imaš od hardwera, koji proizvodjač, ser. broj, i prema tome možeš skinut i instalirat drajvere... jer desi se da kupiš nešto a to nije ono što i piše izvana. http://www.pci-z.com/#download

Izaslo mi je ovo:
Encryption controller Intel Corporation ValleyView SEC The drivers for this device are not installed. (Code 2:cool: VEN_8086&DEV_0F18&SUBSYS_2190103C
??

SAda imam drugi problem u u desnom ekranu iznad platforme pise:
Windows 8.1 pro secureboot isn't configured correctly build9600 ???

SAda imam drugi problem u u desnom ekranu iznad platforme pise:
Windows 8.1 pro secureboot isn't configured correctly build9600 ???
Evo ovdje https://www.youtube.com/watch?v=fAf3ukHNRCE imaš korak po korak kako to riješit..samo oprezno kad uđeš u registry, ni slučajno nesmeš pogrešit i obrisat nešto drugo.. Stoga preporučam ti, pošto vidim da stalno imaš neki problem da zamoliš nekog kolegu koji se razume da ti to napravi, jer sam možeš cijeli sistem srušit. A i ovde na forumu dobivaš svakakve savjete zato deda lala pravo kaže..Sto baba,kilava deca.

Imam Win7, dugo nisam Koristio Nero Burning Rom, sada kada sam hteo da narezem neke pesme, kada sam otvorio Nero, nece nista da radi, otkazao je poslusnost, stalno neke greske prijavljuje bez ikakvog razloga, tako da sam ga obrisao iz kompa skroz.... Trazio sam po netu da skinem neki nov Nero ali ne uspevam, stalno neko zavlacenje itd.... Ako ima neko dobre volje i malo slobodnog vremena da mi pomogne da nadjem Bilo koji Nero koji moze da radi na Win7 bez nekih problema i zezanja oko skidanja sa neta, bio bih mu zahvalan. :ppozdrav:

Salecare, kada sam već otvorio ovu stranicu, da ti pomognem. Iako se ne sećam kada sam poslednji put narezao neki disk (sada nemam ni instaliran Nero) moja ti je preporuka da skineš Nero sa torenata, npr sa ovog linka
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Vidim u komentarima da je pozitivno ocenjen ovaj Nero, znači da bi trebalo da radi i kod tebe, na win 7. Instaliraj program i prati uputstvo oko krekovanja. Ako ne znaš kako da skidaš sa torenata, skini prvo program uTorrent koji je mali i besplatan. A onda pokreni ovaj link što sam iskopirao. I to bi trebalo da bude to. Nadam se da sam ti pomogao, imao sam dobru volju. (kao što si i sam rekao :osmeh: )

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh