Savet oko kompa!

To na šta ti misliš to je dual channel mode i to se postiže kada imaš dva potpuno identična memorijska modula (istog proizvođača, isti clock, isti kapacitet...) i moraju da budu u slotovima iste boje da bi se taj mod uključio pri čemu se dobijaju pojačane performanse koje u kombinaciji sa procesorom ostvaruju veću radnu brzinu. Zato je uvek bolje imati dva ista modula od (npr) 2 gb u dual channel modu nego jedan modul od 4gb.
http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-channel_memory_architecture

Do sinoć je sve bilo u redu sa Operom, ali od jutros toliko iskaču reklame da je bukvalno nemoguće pregledati forum (a ni ostale stranice). Sinoć sam pored Opere koristio i Chrome (prvo sam ugasio Operu, pa startovao Chrome i potom ugasio komp), pa se pitam da li je moguće da se nešto sa Chromea prebacilo u podešavanja Opere pa sad i na njoj iskaču reklame kao što mi se to redovno dešava na Chrome-u?

U principu je verovatno nešto vezano za pristup Internetu, nevezano za to koji se program koristi. probaj IE ima ga svaki Windows.

Novii, a da li mogu na pretrazivacu da se iskljuce kolacici (cookies), tj. Da li je to to? Ja koristim operu, meni nema reklame, verovatno si mozda uz neki program nesvesno instalirao toolbarove koji omogucuju reklame.

Ako je XP pogledati u sekciji Add/remuve, a u Win 7 mislim da je sekcija Programs u Control panelu. Ukoliko se vidi neki sumljiv program obrisati ga. Sumljam da brisanje cookies ili Istorije može da pomogne.

Ne pomaze brisanje istorije i kolacica. Isti problem imam. Probao sam svasta. Imam jos jednu opciju da probam kad dodjem kuci,ako ne nadjete resenje,a meni uspe,javicu.

Пошто ништа није бесплатно при отварању неке интернет странице прво је пажљиво прегледајте и искључите све што је штриклирано,па тек онда читајте, копирајте,.....Можда Вам ово помогне.

Пошто ништа није бесплатно при отварању неке интернет странице прво је пажљиво прегледајте и искључите све што је штриклирано,па тек онда читајте, копирајте,.....Можда Вам ово помогне.

Baš sam ovo hteo da naglasim. Pri posetama određenim internet stranica i preuzimanju sadržaja sa istih, uz ono što želimo da preuzmemo, "provuče" se i instalira još koješta, čega nismo svesni. Ti dodaci vam prave probleme koje ste naveli.

http://www.youtube.com/watch?v=5CofNWZXp7A

Do sinoć je sve bilo u redu sa Operom, ali od jutros toliko iskaču reklame da je bukvalno nemoguće pregledati forum (a ni ostale stranice). Sinoć sam pored Opere koristio i Chrome (prvo sam ugasio Operu, pa startovao Chrome i potom ugasio komp), pa se pitam da li je moguće da se nešto sa Chromea prebacilo u podešavanja Opere pa sad i na njoj iskaču reklame kao što mi se to redovno dešava na Chrome-u?
Kad te pitala da preuzme sve sa chrome a od istorije do korisnickih imena kliknuo si na all ili sve i zato ti se ponasa isto kao chrome. Nikad ne instaliraj sa podrazumevanim vrednostima nego idi na custom ili prilagodjenu instalaciju i tad mozes da podesis da nista ne preuzima iz drugih brauzera.

Hvala na pomoći, ali nije to. Opera je već odavno instalirana i ništa me nije pitala nakon ponovnog pokretanja.

Problem je bio u instaliranim programčićima (koji su se instalirali a da ja to nisam ni znao, ili sam propustio da odštrikliram nešto prilikom nekih drugih instalacija), i nestao je čim sam ih sve pobrisao iz kompa. Otišao sam u control panel i pobrisao sve programčiće koji mi nisu bili poznati (a svi su po pravilu mali, svega nekoliko MB), i posle restarta kompa sve je opet po starom.

Naravno, ovo sam uradio po savetima iz gornjih postova, i ovim putem se zahvaljujem svima na pomoći!

Hvala na pomoći, ali nije to. Opera je već odavno instalirana i ništa me nije pitala nakon ponovnog pokretanja.

Problem je bio u instaliranim programčićima (koji su se instalirali a da ja to nisam ni znao, ili sam propustio da odštrikliram nešto prilikom nekih drugih instalacija), i nestao je čim sam ih sve pobrisao iz kompa. Otišao sam u control panel i pobrisao sve programčiće koji mi nisu bili poznati (a svi su po pravilu mali, svega nekoliko MB), i posle restarta kompa sve je opet po starom.

Naravno, ovo sam uradio po savetima iz gornjih postova, i ovim putem se zahvaljujem svima na pomoći!

Ubuduce kada uninstaliras neke programe koristi Revo Uninstaller Pro ili neki slican njemu (ja licno taj koristim)
9fqp85.jpg

Jer ti kada uradis obican uninstall ne obrises bas sve fajlove iz windows-a, ostaju takozvani 'repovi' i onda se stvaraju greske u sistemu i bla bla bla to je napredni nivo poznavanja racunara ne bih o tome, sustina je ubuduce koristi program koji sam ti preporucio! i nikad ama bas nikad ne instaliraj programcice koje ti nudi na instalaciji bilo kog programa...

P.S. da si obrisao operu preko ovog programa, sve bi ti normalno radilo posle.. :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Evo još jedan problem, ali ne moj. :osmeh: Pitaju me neki rođaci (misle da se ja razumem u to, a ja duduk :osmeh: ) zašto fejs preko chroma radi bez problema, a u Operi skoro zablokira komp. Jel ima neko ideju šta da im kažem?

Што се тиче реклама које искачу у било ком претраживачу, проблем је не у њима, већ у неком програму који сте случајно инсталирали и који вам пали све те рекламе. Имао сам исти проблем пре неки дан, иначе користим Оперу. Погледао сам шта је ново инсталирано и видео неке безвезе програмчиће које сам не знам ни ја како и кад инсталирао. Уклонио сам их и више немам тих проблема.

најбољи програм за уклањање програма је advance system care, одржава рад рачунара, поправља грешке у систему, као и да уклања потпуно програм из рачунара тј. његове репове. Препоручујем га свима.

Evo još jedan problem, ali ne moj. :osmeh: Pitaju me neki rođaci (misle da se ja razumem u to, a ja duduk :osmeh: ) zašto fejs preko chroma radi bez problema, a u Operi skoro zablokira komp. Jel ima neko ideju šta da im kažem?

Опера је вероватно захтевнија од хрома, а компјутер је вероватно слабији, па не може да подржи оперу. Или је можда неадекватно хлађење процесора, а и сам процесор је можда слабији него што је потребно за оперу. То доводи до максималног оптерећења процесора. Ово је "дијагноза на даљину". За "прецизнију дијагнозу" требало би погледати конфигурацију компјутера.

I jedna od najvaznijih stavri koje su propustene da se kazu vezano za WIN 7 a to jeste da samo WIN7 starter podrzava procesore sa jednim jezgrom.Moguce je instalirati i win home premium i druge ali si iz tog procesora iscupao i preko maksimuma.Kada se grafika instalira pocinje pakao sve dotle nije problem.Znaci ko ide na jedno jezgro maksimim je starter 32.Prosecnom korisniku racunara tako je svejedno da li je 32 ili 64 bita OS,recimo ja koristim komp za obradu video snimaka,montazu,pravljenje DVD od vhs i tako te programe i nikad se nisam susreo sa problemom na 32 bita.Obican korisnik najcesce koristi pet programa-Nero,gom player,winamp,office,G-Chrome i neke pratece softvere tipa kodeci itd.Tako mu je svejedno koji OS koristi.Ja recimo imam gomilu softvera i opet sve to radi bez problema stim sto idem i na mrezu sa oba racunara.Bar svakih tri meseca reinstaliram win i to ide tako godinama

Pitanje za znance zasto mi restartuje komp kad ocu da gledam youtube a nedavno sam reinstalirao windows(sp 2) i jos nesta nece da se skine i instalira mozila koji mu je antrak .Unapred hvala

Instaliraj novije drajvere a pošto si instalirao SP2 XP onda verovatno ni nećeš moći nove drajvere. Bolje da si nabavio SP3 kad si već zapeo za XP

Nazad
Vrh