Ne bih se baš složio sa gornjim postom. Naime, android je zaseban operativni sistem, kao što je i windows, kao što je i linux, kao što je i iOS. Ne mogu android aplikacije na windows ili tako nešto, samo na sam android a taj operativni sistem koriste samo pojedini tableti i telefoni (postoji i varijanta za PC ali to sad nije u fokusu pitanja).
Windows je u osnovi dosta različit u odnosu na derivate linuksa (android, iOS i ostale distribucije).
Istina je da je aktuelna verzija (win
pravljena prevashodno za prenosive uređaje ali ona takođe može biti upotrebljiva na pc računarima samo treba imati strpljenja i navići se.
Meni lično se ne sviđa i nije mi bilo zanimljivo da se bakćem oko te verzije windowsa dok za win7 ne mogu reći isto.
Win8 je proistekao iz toga što sam microsoft već dugi niz godina pokušava da napravi objedinjenu platformu operativnog sistema gde će sve biti na dohvat ruke i lako dostupno, bez muke krajnjeg koristnika i obaveznog predznanja što se nama mnogima ne sviđa jer smo navikli da sve moramo da tražimo i snalazimo se (ako se neko seća ranijih verzija windows media plejera, home centar aplikacije itd...). Mana win8 je i to što je microsoft bio previše samoživ i bezobziran pa je sam procenio koje bi aplikacije trebale prosečnom korisniku pa je u zadnjoj verziji windowsa samo njih stavio u fokus jer računa da onaj koji zahteva nešto više od toga, poseduje i znanja više nego prosečan korisnik.
Za one koji žele ugođaj po starom receptu, win7 postoji za to. Verujem da će win7 biti u većoj upotrebi iako je stariji od win8, baš zbog tih eksperimenata majkrosofta.
Napiši jugi koji te konkretno problemi muče, velik je forum, pomoćemo ti ako možemo.
Meni lično je dojadilo to igranje sa microsoft proizvodima pa sam se lagano "prešaltao" na linux i sasvim mi je fino, brzo i funkcionalno.