Savet oko kompa!

Kako sam i obecao,Pronasao resenje iskacucih prozora na mozila firefox,vise ne iskace,pa da podelim s vama. Rec je o sledecem,u gornjem desnom uglu,(tako je kod mene)ima tri crte debele jedna ispod druge,klikne se na nju,onda na ikonu "add-ons",ikonica je kao puzla,kliknete i na nju,otvorice vam se novi jezicak,na mom pretrazivacu je na srpskom pa pise "Upravljac Dodacima",kako je kad je sistem na egleskom ne znam,verovatno pise kao i na ikonici,tj "add-ons". Kad udjete na nju,onda idete na prosirenja,tj druga po redu opcija s leve strane.gde god je sta ukljuceno,iskljucite. Opera dalje radi normalno. Probajte,mozda je i kod vas tako. Prilazem sliku kako kod mene izgleda:
20140613010808.jpg

Teško je reći bez slike, ali bi moglo imati veze sa Adobe Flash playerom.

Nemam pojma danas sam skinuo sa terenta neki kao final instalirao i ista stvar
Ovako mi izbaci kad sa googla ocu na youtube i sto tako na svim youtube snimcima ovde na forumu

Da li neko na ovom forumu moze da mi pomogne sa Shiting-om od window 8.1???? Znaci omatoricu pre vremena zbog njega!!!

Osmica je napravljena za Android aplikacije koje se koriste na ajpodovima,tabletima i telefonima i naravno da su je gurnuli i kao instalacije i na laptop i desk top računare.Da se "ne baci".I ko te pita što ti se ne sviđa.Ako nećeš da učiš Android aplikacije,a trebalo bi,a ti lepo obriši osmicu i instaliraj sedmicu.Ako nisi zahtevan korisnik i Home premium verzija će te zadovoljiti.
Osmica ima još jednu "manu".Pravljena je za ekrane na dodir i ako nemaš takav ekran ume da bude prava muka pri korišćenju.

Ne bih se baš složio sa gornjim postom. Naime, android je zaseban operativni sistem, kao što je i windows, kao što je i linux, kao što je i iOS. Ne mogu android aplikacije na windows ili tako nešto, samo na sam android a taj operativni sistem koriste samo pojedini tableti i telefoni (postoji i varijanta za PC ali to sad nije u fokusu pitanja).
Windows je u osnovi dosta različit u odnosu na derivate linuksa (android, iOS i ostale distribucije).
Istina je da je aktuelna verzija (win:cool: pravljena prevashodno za prenosive uređaje ali ona takođe može biti upotrebljiva na pc računarima samo treba imati strpljenja i navići se.
Meni lično se ne sviđa i nije mi bilo zanimljivo da se bakćem oko te verzije windowsa dok za win7 ne mogu reći isto.
Win8 je proistekao iz toga što sam microsoft već dugi niz godina pokušava da napravi objedinjenu platformu operativnog sistema gde će sve biti na dohvat ruke i lako dostupno, bez muke krajnjeg koristnika i obaveznog predznanja što se nama mnogima ne sviđa jer smo navikli da sve moramo da tražimo i snalazimo se (ako se neko seća ranijih verzija windows media plejera, home centar aplikacije itd...). Mana win8 je i to što je microsoft bio previše samoživ i bezobziran pa je sam procenio koje bi aplikacije trebale prosečnom korisniku pa je u zadnjoj verziji windowsa samo njih stavio u fokus jer računa da onaj koji zahteva nešto više od toga, poseduje i znanja više nego prosečan korisnik.
Za one koji žele ugođaj po starom receptu, win7 postoji za to. Verujem da će win7 biti u većoj upotrebi iako je stariji od win8, baš zbog tih eksperimenata majkrosofta.

Napiši jugi koji te konkretno problemi muče, velik je forum, pomoćemo ti ako možemo.

Meni lično je dojadilo to igranje sa microsoft proizvodima pa sam se lagano "prešaltao" na linux i sasvim mi je fino, brzo i funkcionalno.

Ovako, imao sam stari lap top aser 5735 jedinstvena serija, medjutim kada su objedinili mesenger i skype, ja nikako sa windows 7 nisam mogao da razgovaram sa ljudima, ali bas nikako jer kontakti su mi ostali u messengeru, a ljudi su u inostranstvu, u Srbiji tj. prekokontinentalna veza da tako kazem, a kad bih recimo hteo sa nekim od kolega da se cujem preko skajpa sto je daleko jeftinije nego telefonom opet nisam mogao, e sada da ne davim nego ukratko, odneo sam aser na popravku posto su ga ujedno i virusi savladali i potrebna je reinstalacija, sjebali mi lap top, i nista na kraju ne bese, niti mi platili sto su ga izgoreli samo smo se vatali za kragne vise ja njih nego oni mene, elem, sada sam uzeo lap top hp 15 d051sm, preko telekoma(ima ga jos uvek na akciji) i jedina ''mana'' da kazem je ta sto preko skajpa mogu da razgovaram jedino sa windows 8 ili novijom verzijom, e sada jos jedna mana je to sto ovaj lap top jedino podrzava verziju win 8 ili 8.1, najveci problem sto ne moze win 7 je sto nema drajvera za ovaj lap top za verziju win7 ( tako su meni rekli, tako pise u upustvu). Nisam ni dalstonista niti glup da ucim hocu ali nekako sta god da instaliram(adobe shockwave ) radi dan dva i posle ga sistem ne prepoznaje! Obrisem, pa opet reinstaliram, restartujem radi dan dva i opet nece, a drugi problem je taj sto imam osecaj kao da se muci sa ovim win 8.1, iako je noviji i napredniji od aser 5735 treba mu koja sekunda vise da otvori bilo koju stranicu, pre sam sa aser-om igrao pes 2010 i call of duty 2 a sada nikako ne mogu ni probnu verziju. Ako sam glup slobodno recite, ako u necemu gresim kazite, ne bezim od toga da naucim....

Danas se ponovio.. Kupio sam Lap top Toshiba c850d.... Za moje potrebe dobar komp za internet odlican... Radi brzo otvara stranice odlicno,po mom zahtevu instalirali mi WIN 7 nisam hteo 8...

Neka je srecna kupovina i neka dobro sluzi.Ja takodje imam Toshiba lap top,satellite,ne znam tacnu oznaku,ali skoro 2 godine odlicno sljaka.

Cestitam Ciro :osmeh: neka sluzi dugoooo godina, Aco i tebi isto zelim da te sluzi dugooo godina, Ja sam morao prinudno da uzmem ovaj, inace u planu je neki jaci sledece godine ako bog da, meni rekose svi noviji lap topovi jedino rade sa win 8, ili novijim, a rekli mi da ce sledece godine da izadje windows 9. hvala na cestitkama :D

Neka je srecna kupovina i neka dobro sluzi.Ja takodje imam Toshiba lap top,satellite,ne znam tacnu oznaku,ali skoro 2 godine odlicno sljaka.

Hvala kolege... Nadam se da ce da sluzi svrsi nisam ja neki zahtevan korisnik samo forum i to je sve oko kompa sta ja cackam.. :osmeh:

- - - - - - - - - -

Cestitam Ciro :osmeh: neka sluzi dugoooo godina, Aco i tebi isto zelim da te sluzi dugooo godina, Ja sam morao prinudno da uzmem ovaj, inace u planu je neki jaci sledece godine ako bog da, meni rekose svi noviji lap topovi jedino rade sa win 8, ili novijim, a rekli mi da ce sledece godine da izadje windows 9. hvala na cestitkama :D

Sve cestitke i tebi kolega... Ma ja verujem 100% da i tvoj ce da radi sa WIN 7 nego oni malo izmisljaju... Meni dali da biram,koj hocu ja... Moze i XP.. :osmeh:

Kazu da su probali sa win 7 ali da nisu uspeli ni da ga pokrenu.... Hvala na cestitkama... Inace sto se tice hp 15do51sm nemam nikakvih zamerki osim programa, lap top ko lap top, pregledan, tastatura dobra, zvucnik se cuje kao da je televizor, inace ovo su mu performanse:

• [h=5]Rezolucija ekrana[/h]1366 x 768
  • [h=5]Ekran[/h]15.6" HD LED-backlit BrightView
    Rezolucija: 1366x768 piksela
  • [h=5]Procesor[/h]Intel
  • [h=5]Procesor[/h]Intel® Pentium® Quad Core Processor N3510
    Brzina: 2.0GHz
    Keš memorija: 2MB
  • [h=5]Čipset[/h]Intel® Bay Trail SOC
  • [h=5]Grafička karta[/h]Integrisana HD Bay Trail sa deljenom sistemskom memorijom
  • [h=5]Memorija[/h]4GB (4GB x 1) DDR3 1600MHz SDRAM, 1 x SODIMM socket maksimalno 8GB SDRAM
  • [h=5]HDD1[/h]Kapacitet: 500GB
    Rotacija: 5400 rpm
  • [h=5]Optički uređaj[/h]DVD-RW
  • [h=5]Mikrofon[/h]Da
  • [h=5]Zvučnici[/h]Stereo zvučnici
  • [h=5]Web kamera[/h]1.0 Megapiksela
  • [h=5]HDMI[/h]HDMI (Type A)
  • [h=5]VGA izlaz[/h]Da
  • [h=5]USB 2.0[/h]2
  • [h=5]USB 3.0[/h]1
  • [h=5]Mrežna kartica[/h]Fast Ethernet LAN 10/100 Mbps
  • [h=5]Wireless[/h]Wireless LAN (802.11 b/g/n)
  • [h=5]Bluetooth[/h]Bluetooth 4.0
  • [h=5]Čitač kartica[/h]SD čitač kartica
  • [h=5]Baterija[/h]4 ćelije
  • [h=5]Operativni sistem[/h]Nema operativni sistem
  • [h=5]Tastatura[/h]Tastatura pune veličine, sa izdvojenim numeričkim delom
  • [h=5]Boja[/h]Black licorice
  • [h=5]Dimenzije (Š x D x V)[/h]37.80 x 26.00 x 2.80 cm
  • [h=5]Težina (kg)[/h]2.5
  • [h=5]Garancija proizvođača[/h]24 Meseca

Nazad
Vrh