Savet oko kompa!

Nemoj da brises to je bitno za rad windowsa

Aha, toga sam se i bojao pa ostavljam nego sam pomislio da možda mlađi apdejt zamenjuje stariji. Znači neka stoji. Eventualno da izbrišem sa liste, bez deinstalacije? Hvala.

Leba ti North Army,ajde nemoj se ovde blamirati drži se tamo Nokia to je za tebe maksimum,Ovaj i3 Intel nije ni do kolena ovom AM3. Ovaj konkretni Intel ima 3MB kesha,takt na 3,3GHz,i 2 jezrga,a AMD ima 8MB kesha,takt na 3,8MHz ili turbo na 4,00 GHz,i 4 jezgra. Prema tome nemoj da pišeš nebuloze i da zbunjuješ čoveka.A što se tiče i grafike ni to nisi dobro konstatovao,to što piše na jednoj 2GB a na drugoj 1GB memorije ne znači ništa,u ovom konkretnom slučaju ova 7730 ima procesor na 800 MHz a 6570 na 600Mhz,a magistrala im je ista 128bit, samim tim je 6570 i sporija

Vi znate sta je moj maksimum...
U slicnoj sam nedoumici bio pre par godina i strucniji od mene su rekli da je Intel dosta bolji od AMD-a,a kao sto rekoh ima i bolju graficku tako da nije sve u jednom procesoru.

bane_123

ја бих узео овај са АМД процесором јер је он јачи од И-3 понуђеног у оној конфигурацији (4 језгра против 2 језгра, 8МБ кеша против 3МБ кеша-кеш меморије више боље, 4,2ГХз против 3,2ГХз процесори), што се тиче графике обе су средње класе и новије игре ће тешко радити на њима, сем у low i medium детаљима, стим да је ова 7730 новије генерације па је можда малко бржа од 6570...ако не играш игре обе су добре, али опет бих узео новију графичку уместо графичке старе 2 године (2011 се појавила на тржишту)...

моја препорука је АМДов комп...

Po čemu je Intel bolji objasni nam,a nisi dobro informisan ni za grafiku malo bolje pogledaj,drugo,AMD radi i ATI grafiku sad su počeli da ugrađuju i procesor i grafiku u jedan čip što se pokazalo kao odličan rezultat,jer se uz to može dodati još jedna grafika.

Ja nigde nisam napisao da je bolji,nego da bih ja pre uzeo sa Intelovim procesorom. Moguce da su sad poceli ali taj komp. po ceni-opremi nije iz "sad" nego je malo stariji model.

I ja sam nekako vise opredeljen za Altos,ali sam izneo njega i jos jedan kao primer,pa da mi neko od vas sastavi neku konfiguraciju,ili pronadje neki komp ako je slobodan,sta bi bilo najbolje za te pare...
Nisam opterecen igricama,zapravo ih ni ne igram,ali koliko sam primetio po komentraima,mogu podrzati,sad na kojim detaljima,ne znam...za mene sasvim dovoljno.
Nemojte ovo pretvoriti u raspravu,vec iznesite svoje misljenje,vas izbor i zbog cega je bolji ;)
Hvala vam :)

марко...

И-5 процесор тј неке његове верзије имају одавно уграђен графички чип и увек кад бих имао пара пре бих купио И-5 најновије генерације јер он дере без проблема било који најјачи АМДов процесор, о И-7 да и не говорим....

- - - - - - - - - -

исто тако је и Нвидиа боља од АМД графичких, али то се дебело плаћа, па онда је боље купити неког АМД радеона јер су некако најбоље што се тиче односа цена перформансе...

Ja nigde nisam napisao da je bolji,nego da bih ja pre uzeo sa Intelovim procesorom. Moguce da su sad poceli ali taj komp. po ceni-opremi nije iz "sad" nego je malo stariji model.

Napisao si u postu iznad.A ja nisam nigde napisao da je ovaj računar iz "sad", nego ti lepo pišem dokle je ta firma dogurala u IT tehnologiji,ali to je tebi džabe ti si još na Nokiama,a to što si ti od tamo nekog stručnjaka čuo da je Intel bolji to okači mačku o rep mi ovde pričamo o dva konkretna modela ja sam ti izneo konkretne činjenice i u vezi procesora i u vezi grafike,a ne tamo šta je ko rekao,a ti ako si takav poznavalac iznesi činjenice u svoju korist.

Posto sam duduk za kompjutere,da li ima veze sa brznom interneta, sa instaliranjem igrica mislim dal mu skodi posto odkad je klinac nainstaliro igrica internet mi spor,bas preterano spor.ovaj sto je instaliro tvrdi da to nema veze jedno sdrugim al ajd bas da pitam,.

@ bane-123,ако ти комп буде служио само за интернет и нешто уз то и понеку просту игрицу шта год купио радиће.Али ако ти теба и г р а ч к а машина онда приликом куповине понеси најзахтевнију игрицу на диску и на лицу места провери како ради на датом компу.Све мора да тече ко по лоју а ако није тако сутра неће да буде боље а теби ће сутра да буде и лоше и криво и....За мој укус добитна комбинација је Intel,Intel,Ati уз неко солидно напајање(нпр.MS profesional 550 или неко друго само да мора да се држи с обе руке а не да левитира) и неки УПСић(да се нађе злу не требало).

У старој Хеленији је важила изрека:Не веруј Данајцима ни кад ти дарове доносе.

Hvala. Slabo igram igrice,ali nije na odmet kupiti nesto prosecno,ali ipak dobro za ove pare.
Cisto sumnjam da negde postoji ovakav vid trgovine, prvo da isprobas pa da kupis komp, mada ko zna....
Pitanje sam postavio da bih me posavetovali bolji poznavaoci od mene, i da izabrem ono najbolje da navedenu sumu.

@steva44 Nema veze internet konekcija sa previse instaliranih igrica ili programa...

Kad je slabiji računar, a ima puno instaliranih gluposti poput igrica i nekih nepotrebnih dodataka uz njih browser itekako uspori pa se ljudi žale na "spor internet".
Na stranu to što su današnje aplikacije jako loše optimizovane pa za malo surfa, yt i fejsbuk uzmu pola resursa neka osrednje mašine.

Kad je slabiji računar, a ima puno instaliranih gluposti poput igrica i nekih nepotrebnih dodataka uz njih browser itekako uspori pa se ljudi žale na "spor internet".
Na stranu to što su današnje aplikacije jako loše optimizovane pa za malo surfa, yt i fejsbuk uzmu pola resursa neka osrednje mašine.

Da, ali odrazava se i na performanse, a ne samo na internet konekciji. A moguce i da je sistem za rusenje.

Nazad
Vrh