Savet oko kompa!

@mbranko
Probao i ne vrijedi.

@markokurjega
Probaću i to kao krajnju mjeru.

Koju graficku predlazete za neke pristojne novce solidnog kvaliteta tj da bude neka osrednjih performansi ,posto mi crko kuler na Nvidiji GeForce 8600 GTS i odradila je svoje posteno bila je ok grafika u svojem vremenu ,pa me zanima sta mi vi preporucujete gledo sam vec po forumima vecina se zalete za nekim gejmerskim i koje dosta plata a sa kojima kasnije imaju problema.

Лака јој црна земља та се нарадила .. :osmeh: Колко музике си планиро :veseljak::да даш? Обавезно провери услове напајања !!! иначе ћеш морати и напајање да мењаш !

Preporučujem AMD/ATI HD4850 ili HD4870, mogu polovne povoljno da se nadju a imaju snage da se nose i sa najnovijim igrama, sem Crysis 3 za koji treba DX11 grafička karta. Ti koji se zalete pa kupe jaku grafičku za igranje a posle imaju problema očito pojma nemaju da za jaku grafičku treba i jaka napojna jedinica te procesor koji neće biti usko grlo a pristojna količina RAM memorije se naravno podrazumijeva. Znam za slučajeve koji su za Nikad ovako temu, par likova je davalo po 300-400E za grafičku a potom je stavljali u razna smeća od kućišta u kojima ona ne može da se hladi kako treba i što je još gore priključivali ih na kineska napajanja od "500W" koja realno nemaju ni 300W pa posle kuku-lele izgorelo pola računara.

Ako ideš na polovno, izbjegavaj Nvidia 8800 grafičke.

Nebi na polovno iso , imam sad bluberry realnih 400 w napajanje ma uzeo bih neku osrednju da pripremam polako za novu konfiguraciju nevredi zaostajem sa vremenom hahah . Uzo bi nesto sa palit hladjenjem ili sapphire koji su se dokazali e sad uzeo bi neki proveren cip .

Evo ovo mi zapalo za oko http://www.winwin.rs/graficka-karti...gb-ddr5-dvi-hdmi-vga-128bit-11192-14-20g.html ili 7750

i napajanje http://www.winwin.rs/napajanje-530w-raidmax-rx-530ss-hybrid-modular-13-5cm-fan-led-fan.html sta mislite vi ??

Пола серије 6ххх је буквално преименована 5ца .. треба погледати за конкретан модел..

Што се тиче напајања немам појма .. ово и да је најбоље не би ушло у моје кућиште шта ће ми циркус с диодама то треба да да стабилан напон на шасији а не лајтшоу...

Neuzimam njega zbog dioda vec zbog mogucnosti zamene kablova a proizvodjac nije los po iskustvima koje sam procito .

- - - - - - - - - -

Treba mi jos jedna podela misljenja , zavija mi muzika tj pocne pomalo da razvlaci prilikom ucitavanja nekih drugih aplikacija ili vrsljanja po netu . To mi se ranije nije desavalo ,sta vi mislite sta je uzrok ???

- - - - - - - - - -

????? ????? ?????????? ?????????? ?????????? ???????????? ????????????

:sta:

Forumasi, da li neko koristi ubuntu 13.04? interesuje me kako sluzi, koliko je stabilan? ima li problema prilikom boot-ovanja ako se koristi uz windows? intenzivno razmisljam da ga instaliram ukoliko cak i danas.

I jos jedno pitanje, jel presao ko komplet na win8? kako ste zadovoljni?
sto opsirniji odgovori na oba pitanja to bolje.

Neuzimam njega zbog dioda vec zbog mogucnosti zamene kablova a proizvodjac nije los po iskustvima koje sam procito .

- - - - - - - - - -

Treba mi jos jedna podela misljenja , zavija mi muzika tj pocne pomalo da razvlaci prilikom ucitavanja nekih drugih aplikacija ili vrsljanja po netu . To mi se ranije nije desavalo ,sta vi mislite sta je uzrok ???

- - - - - - - - - -

????? ????? ?????????? ?????????? ?????????? ???????????? ????????????

:sta:

to moze da bude i zbog antivirusa il iinternet security programa posto on optereti pocesor do maksimuma kad pokrens web browser

- - - - - - - - - -

Forumasi, da li neko koristi ubuntu 13.04? interesuje me kako sluzi, koliko je stabilan? ima li problema prilikom boot-ovanja ako se koristi uz windows? intenzivno razmisljam da ga instaliram ukoliko cak i danas.

I jos jedno pitanje, jel presao ko komplet na win8? kako ste zadovoljni?
sto opsirniji odgovori na oba pitanja to bolje.

Jedini problem kod bootovanja osa na kompjuteru na kome su instalirani ubuntu iwindows je taj sto grub odbrojava 10 sekundi dok ne krene ucitavanje ubuntua , tu treba biti brz inace drugih problema nema. Ako imas 4 do 6 GB rama instaliraj ubuntu pa kao virtuelnu masinu u ubuntu u instaliraj windows i onda ne treba dual boot . Mada za te stvar i treba dosta rama, a i sad ram nije mnogo skup oko 1800 - 2000dinara kosta
2 gb rama

Hvala resio sam problem ,zamenio ,napajanje , ram posto sam sumnjao na jedan da se nesto desava sa njim i da on predstavlja problem ... zamenio graficku ... i detaljno ocistio komp sto hardver sto softver i sljaka sad kao doksa hvala bogu . Nisam ovo sve menjao i radio zbog jednog problema imao sam vise simptoma i resim reku da sredim to kako treba.

Jedini problem kod bootovanja osa na kompjuteru na kome su instalirani ubuntu iwindows je taj sto grub odbrojava 10 sekundi dok ne krene ucitavanje ubuntua , tu treba biti brz inace drugih problema nema. Ako imas 4 do 6 GB rama instaliraj ubuntu pa kao virtuelnu masinu u ubuntu u instaliraj windows i onda ne treba dual boot . Mada za te stvar i treba dosta rama, a i sad ram nije mnogo skup oko 1800 - 2000dinara kosta
2 gb rama
nstalirao sam Ubuntu 13.04 pored win 7, grub mi odbrojava samo 5 sekundi, ali pri samom paljenju uvek znam koji cu os paliti, tako da to nije problem. Zadovoljan sam Ubuntu-om samo imam mali problem oko jave i pustanja videa sa yt- i slicnih video servisa.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Raaazbiiiću komp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kad mi Google izbaci linkove za traženi pojam, klikom na neki od njih skoro uvek me odvede na http://www.viehaent.com i tu samo stoji prazna stranica i ništa se ne dešava. Zato moram da ručno kopiram adresu i nalepim je u Operu i tako odem na potrebnu adresu. Ovo se dešava u poslednjih nedelju dana i danas mi je prekipelo!

Da li neko zna o čemu se radi?

Instalirao ti se neki add on u operi. Resenje: Idi u add programs u control panel. Tamo gledaj u listi sta podseca na ima tog sajta ili gledaj nesto sto je sumljivo i ne znas sta predstavlja. Potom to obrisi i reinstaliraj operu. Takodje mozes pokusati i u add on za operu pobrisati sto je visak. Pitanje da li ce neki antivirus da ga detektuje, jer kao add on - nema simptome virusa.

Imam problem sa pregledom video klipova na you tube.Koristim operu i explorer.Ucita mi jedan mozda dva video klipa i tu se sve zakuca jednostavno kao da nemam signala vise nemogu nista vise da ucitam ni you tube ni google,poljoinfo :osmeh:.
Posle restartovanja opet imam signala i mogu da koristim internet.Ovo mi se samo desava dok koristim you tube kad ga nekoristim radi mi internet ceo dan i nista mi se nedesava slicno ovome.Jel zna neko u cemu je problem?

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Raaazbiiiću komp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kad mi Google izbaci linkove za traženi pojam, klikom na neki od njih skoro uvek me odvede na http://www.viehaent.com i tu samo stoji prazna stranica i ništa se ne dešava. Zato moram da ručno kopiram adresu i nalepim je u Operu i tako odem na potrebnu adresu. Ovo se dešava u poslednjih nedelju dana i danas mi je prekipelo!

Da li neko zna o čemu se radi?
daj 1000 dinara u servis neka ti reinstaliraju komp i ubace google chrome :) mani se opere i raznih noviteta ja imam lap top i ne koristim ni operu ni firefox samo google chrome

Opera je sve samo ne novitet i nije ništa lošija u odnosu na chrome s obzirom da su oba programa koriste webkit osnovu. Čak je mnogo naprednija u odnosu na chrome, gomila korisnih opcija (našalost neke su otišle u zaborav kako su prešli sa presto na webkit) kao što je sinhronizacija sa mobilnom verzijom i sl.

@dukej Koju verziju opere koristiš? Poslednja je 17.0

Imam problem sa pregledom video klipova na you tube.Koristim operu i explorer.Ucita mi jedan mozda dva video klipa i tu se sve zakuca jednostavno kao da nemam signala vise nemogu nista vise da ucitam ni you tube ni google,poljoinfo :osmeh:.
Posle restartovanja opet imam signala i mogu da koristim internet.Ovo mi se samo desava dok koristim you tube kad ga nekoristim radi mi internet ceo dan i nista mi se nedesava slicno ovome.Jel zna neko u cemu je problem?
Resio sam problem tako sto sam obrisao operu navikao sam na taj program,nemogu da gledam video klipove nevredi da ga koristim.Jedino neki drugi web browser za sada koristim explorer

@Philby

Opera 12.16

edit: Nisam napomenuo da se radi o starom kompu sa Athlon procesorom sa Socket A podnožjem, i samo 1 GB rama. Hoću sad da uzmem neki moderniji komp i povremeno bacim oko na Limundo da vidim šta se nudi, samo što mi je to od slabe vajde kad totalno nisam u toku koje performanse komponenti su sad aktuelne (u prevodu bojim se da se ne zajebem i kupim nešto što je samo malo bolje od ovog mog krša, jer ne znam da prepoznam šta je aktuelno a šta već zastarelo). Ako se neko razume i vidi negde na nekom oglasu nešto što je dobro i sa povoljnom cenom, bio bih mu zahvalan da mi pusti jednu pp :osmeh: .

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh