Savet oko kompa!

Samo sa guglom. Koliko znam nisam ništa čačkao.

Svaka čast, problem je bio u Mozili, u Hromu radi lepo nisam se toga setio. Hvala.

Imam 2 windowsa na ovom racunaru.Na jednom mi radi internet a na onom koji mi više treba nešto neće.Iznaci mi da local area connection nema važeću konfiguraciju ip protoka,i neznam kako to da sredim.Pokušao sam sa vraćanjem postavki i tako nekim stvarima ali neće.Sreća pa imam ovaj windows pa mogu da pitam.

Napravio sve ok.

Poslednja izmena:
Stace ti 2 windowsa. Instaliraj drajvere za mreznu kraticu ili za usb modem ako je povezan sa kompjuterom preko usb porta. Ako je kablovski modem povezan preko usb porta onda ides na Control Panel> Network Connections > pa Disable modem pa enable pa onda gasnjenje iz struje dok se ne osvesti wondows da ima modema. Ako je povezan preko mrezne karice onda samo drajvere instaliraj. Ili kao je u pitanju windows 7 onda pre instalacije drajvera desni klik na ikonicu setupa pa Compatibility i izaberi windows xp sp3 i pokreni instalaciju drajvera. Ako nece ni onda , formatiraj particije na kojima su windowsi pa instaliraj jedan . Dva Windowsa su samo smetnja. Bolje umesto jednog Windowsa instaliraj Ubuntu Linux i ne trebaju ti drajveri da bi imao internet, sve radi odmah posle instaliranja Ubuntua.

Imam 3 harda na dva imam operativne sisteme.Dobro je sad radi i baš sam išo tim redom i došo do deinstalacije ethernet drajvera pa ponovo instalacija itd.Da sam imao jedan sistem nebi imao internet da poskidam šta mi treba.Hvala u svakom slučaju,sad je sve ok.

Evo danas sam instalirao window 8 i malo ga testiram.Kakva su vaša iskustva.

Sranje ko i svi pre njega.Mora Bil Gejts da zaradi koju milijardu. Najbolji windows je onaj koji ne pojede 16 gb na hard disku odmah posle instalcije operativnog sistema, kao sto pojede osimca ili sedam kao sto to uradi sedmica i kome ne treba 8 GB rama da bi radio kako treba . Ja se drzim proverenog XP-a mada moja krntija iz 2001. moze da tera i osmicu i sedmicu .

Fazon je u tome sto tehnologija napreduje, pa kako napreduje Windows, tako napreduju i racunari. Hard diskovi od 1 TB i 4, ili 8 GB rama nisu sveto slovo, vec su dostupni za relativno male pare :). XP je stara skola i ima svoje prednosti u jednostavnosti u koriscenju, sto je dobro za manje zahtevne korisnike, ali ovi noviji Windows-i itekako imaju svoje prednosti :ppozdrav:.

Danas su PC-igrice od 16gb, a hard diskovi od 1TB su normalni,tako da ako win zauzima 20 gb to se ni neprimeti vise.

Window 8 sam samo probao, i veoma mi se dopao. Stvar je da je potpuno drugačije osmišljen od prethodnih verzija. Lako sam se snalazio, ali sam se vratio na Windows 7 da sačekam da se i ostali usklade sa Win8.

Znaci da se strpim sa ovim mojim XP-om jos koji mesec pa onda na W8 preci ako je dobar kao sto se prica,jer mi se W7 ne svidja ...

Evo posle 1 dana korišćenja nisam baš oduševljen sa osmicom.Pojavljuje mi se uvek kad ga palim ili restartujem da moram da ukucam lozinku da bih aktivirao nalog kao administrator i to nemogu da isklučim-tj ne znam kako.Sav sam se zabunio sa nekim opcijama tj ima sve kao i win7 samo u drugačijem sučelju.Dobar je za tač skrin monitore ili ove nove lcd tv ili šta već.Recimo moram mišom u levi ćošak da bi izašle opcije itd,e sad kad računar miruje nema problema ali ako konvertujem nešto to bi morao da čekam otprilike dok se ovaj poso ne zavrsi.Nije mi mašina slaba ali jednostavno je sam sistem cinimi se više zahtevan.Imam 4g rama i dual 3,4gh 4mb l2 keš.Mislim da nije loš za one koji su spremni da se radikalnije prilagode win-u8.mene nešto baš i mrzi .

ako ko zna nek pomaga kupio ja bluetooth da skidam slike sa tel ali komp ga na prepoznaje nemoze da instalira softver za nj skidao sam sa neta nesto ali dzaba ne radi znate li vi koji program da skinem za to sranjce
hvala:ppozdrav:

Nazad
Vrh