Savet oko kompa!

Otvori Operu,pa idi na View,Developer Tools,Plug-ins,pa idi na Refresh plug-ins...Da li koristiš poslednju verziju Opere (12.02)?

Ništa ne pomaže!

Verzija Opere je 11.62, a probao sam i najnoviju verziju 12.02, odnosno čini mi se da kako sam prešao na 12.00, da su tad i počeli problemi, pa sam se zato vratio na 11.62 jer je tu pre sve radilo.

Instalirao sam novu Javu, ali adobe flash player ne mogu. Skinem sa linka http://get.adobe.com/flashplayer/ exe fajl, ali ne mogu da ga instaliram. (uzgred, iako na sajtu piše da 9.37MB a kod mene siđe 976KB)

Uspeo sam da instaliram flash, ali klipovi i dalje ne rade kako treba, eho samo odzvanja. Razbiću komp!

Nisam, ni ne znam za te sajtove. Nemam ni jedan drugi browser instaliran, ali ću probati doveče.

- - - - - - - - - -

Instalirao sam Chrome, i na njemu sve radi ok. Znači da je do Opere, a i sad baš gledam ... pa ona meni opterećuje procesor 98-99%. Da li je to normalno, ili nešto kod mene ne valja? Napominjem da sam je skoro reinstalirao, dakle deinstalirao, potom prebrisao sve tragove koje ostavlja na C particiji, i potom ponovo instalirao Operu.

Koje vi browsere koristite, Operu koristim oduvek i navikao sam na nju pa mi se ne menja. Ali jako je zahtevna (ili je to samo kod mene zbog neke greške? ), sve drugo mi se uspori do bola. Mada, pre je to sve isto nekako radilo, ali sad ne. Šta bi ste mi preporučili od browsera, ovaj Chrom radi ali mi se ne sviđa nikako. Da li postoji još neki osim Mozile?

U krajnjem sučaju, ako ništa ne pomogne pokušaću da preinstaliram XP...

postoji safari ali je chrome najbolji zbog brzine i bezbednosti. ja sam na njega toliko navikao da mi se ne vraca na fajerfox.

Nije normalno toliko opterećenje procesora.Opera nije ništa zahtevnija od ostalih browser-a.Moj predlog je da deinstaliraš Operu,odeš na http://ninite.com/,štikliraš instalaciju poslednje verzije Opere i sačekaš da program odradi posao.Ako i tada budu postojali isti simptomi,javi pa da rešavamo dalje.

Ok, sad radi kako treba! I YouTube, i opterećenje procesora je samo dok nešto radi (učitava, pušta klip...), a ne non stop kao do sada.

Ponovo sam deinstalirao Operu, i instalirao je preko ninite.com (kroz Chrom). Instalirao sam poslednju (12.02) verziju. Malo sam kuburio dok sam vratio bookmarks, lozinke i cookies, ali sam uspeo (prethodno sam ih snimio na hdd). Jedino mi je žao što ne mogu da vratim klasični stari skin na koji sam navikao...

Hvala Quercus! :ppozdrav:

Svakiotvoren prozor u bilo kom web browseru dodatno opterecuje kopmjuter pogotovo jer " jedu RAM memroiju" kao ludi.

kako skidate muziku sa jutuba?ja sam skidao sa programom youtube downloader,i preko sajta you tube converter ali su blokirani oba,i koji god novi da probam ne ide,nije valjda da su svi blokirani?

ako koristiš firefox stavi youtube unblocker ekstenziju, mada meni i flashgot skida i bez nje.

kako skidate muziku sa jutuba?ja sam skidao sa programom youtube downloader,i preko sajta you tube converter ali su blokirani oba,i koji god novi da probam ne ide,nije valjda da su svi blokirani?

jDownloader ти је најбољи за скидање са интернета не само са јутјуба него и са неколико стотина других,нема му равног а и бесплатан је.

Preuzeo sam PDF doc. ali je opcija štampanja zaključana, da li neko zna kako mogu da otključam i ištampam neki katalog.

Imam mali problem trudiću se da što jednostavnije objasnim: kada mi gugl prevodilac nešto prevede i to iskopiram u word razmak između reči je ogroman, ustvari taj razmak se nalazi nekako na krajevima redova i može da se sredi da tako kažem ručno tj. da se postavi kursor na kraj reda i stisne delete. Jel ima neki bolji način da taj tekst izgleda normalno a da se to sredi jednostavno, probao sam sva moguća poravnanja i stilove ali bez uspeha. Inače koristim Word 2007.

Evo sad sam isprobao ovo o čemu pišeš,i funkcioniše normalno.
Da li pravi problem sa Google prevodiocem,ili i kad probaš da iskopiraš neke druge textove?
Meni su sva podešavanja u Word-u na default...

Nazad
Vrh