Savet oko kompa!

Ja sam mislio da ti ponudim 100 ( sa tvojim prevozom )
Jbga , sin otisao na studije N.Sad , odneo lap.top i racunar i sad ja samaram po forumima , you-tube , facebook sa mobilnim .
To tvoje bi mi leglo za gledanje filmova .
:):):) hoćeš i prase jedno da zakoljem pa kad dolazim u Kraljevo bar da počastim za uspešnu kupovinu. Ispeko bi ga ja o mom trošku, al bojim se oladiće se do Kreljeva. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
A vi što mislte da je moj komjuter za gledanje filmova očigledno ne znate o čemu pričate. Jedini razlog što sam ga zamenio je u tome da su krenile da izlaze igre koje inače stvarno volim, a 4 GB VRAM jednostavno nije dovoljnio niti može da pokrene neke (retke) od najnovijih naslova.
Naravno nije to nikakva "gejmerski komp" , ali za pomenute pare teško da će neko naći bolje.

Za min 150€ prodaću ga koliko već sledeće nedelje. Pozdrav!

A tebi druže mugu da sklopim komp za gledanje filmova za dosta manje od 100€ ako te zanima.

Poslednja izmena:
Bez RAM-a neće dati ni onu početnu sliku od matične ploče, ona koja se pojavi sa uputstvom kako ući u Bios? Čisto da vidim da li procesor, ekran i matična rade ili ne rade, da znam da li da kupujem RAM ili da tražim neki drugi lap top...
Na svakom laptopu se drugačije ulazi u BIOS (Tako da nije na svakom isti postupak)

Na brzinu da proverite ispravnost matične teško (U svakom slučaju ako pokaže LOGO laptopa i ode dalje sve je OK, ako se zaglavi na početnom ekranu onda nešto nije OK).

Postoje programi za opterećenje RAM memorije, grafičke i procesora (Testiranje se radi po 12h).

Predlažem vam da koristite ovaj program
https://medicatusb.com/ (Tu se nalaze programi što trebaju jednom serviseru)

Polovni laptop računari sa garancijom

....................................
A vi što mislte da je moj komjuter za gledanje filmova ..................................

A tebi druže mugu da sklopim komp za gledanje filmova za dosta manje od 100€ ako te zanima.

Bila je to malo sala .
Što se tiče igrica , još od Sony 2 sam se navukao na konzole i tako je ostalo .
Mobilne koristim od sina , kad on iz razno-raznih razloga predje na nov ja preuzmem stari i to mi bude sasvim ok .
Kod kompa će biti ista priča ( trenutno sam u raskoraku jer je obe stavke odneo na studije ali mislim da se i tu sprema za nešto novo ) i nije baš da je samo za filmove , volim ponekad da ubudem Photoshop čisto radi zabave .
Za druženje sam uvek , ne mora baš prase ( može jagnje - jare xi xi xi ) sasvim je dovoljan i dobar roštilj . . .

Da li se možda neko ovde razume u elektroniku . Evo o čemu se radi .
Preko Alija sam kupio ovaj sat .
Po uputstvu ga povežem sa TV ( jedan kraj u sat a drugi u TV - priključak za flesku )
On počinje samo da blinka , pokazuje 4 crte i ne reaguje na komande )
Po uputstvu to je znak da su baterije pri kraju.
Kako nije ni imao baterije ja ubacim nove ( 4 kom ) i on lepo proradi .
Posle 4 dana ponovo blinkanje i one crte , ne reaguje na komande što znači ponovo prazan ? Svi vreme je povezan sa TV .
Čemu služi uopšte ovo povezivanje sa TV ?!?
Nađem stari punjač od mobilnog , povežem sa njim i radi odlicno ( i bez baterija koje su sad ionako prazne .
Da li da ubacujem nove baterije , da li će sat i njih da isprazni za 4 dana ili će da nastavi da radi preko punjača ?
Koju struju ovaj uredjaj prioritetno koristi , baterije ili preko punjača ?
Valjalo bi da ima baterije ukoliko na momente dodje do prekida el energije pa da ne moram ponovo da stelujem vreme i datum ali džabe da ih stavljam ako će ih sat potrošiti za 4-5 dana ?
56c24e8d983fb9e5636c66e32453b982.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Po uputstvu ga povežem sa TV ( jedan kraj u sat a drugi u TV - priključak za flesku )
Posle 4 dana ponovo blinkanje i one crte , ne reaguje na komande što znači ponovo prazan ? Svi vreme je povezan sa TV .
Nađem stari punjač od mobilnog , povežem sa njim i radi odlicno ( i bez baterija koje su sad ionako prazne .
Da li da ubacujem nove baterije , da li će sat i njih da isprazni za 4 dana ili će da nastavi da radi preko punjača ?
Valjalo bi da ima baterije ukoliko na momente dodje do prekida el energije pa da ne moram ponovo da stelujem vreme i datum ali džabe da ih stavljam ako će ih sat potrošiti za 4-5 dana ?
Da li si koristio isti kabal kada si ga povezivo na TV i na punjač? Očigledno da ne dobija struju potrebne jačine preko TV. Možda je do debljine kabla ako si koristio različit. Ako si koristio isti onda TV ne daje dovljno ampera.

Da li isključi baterije kada se prključi na kabal moraćeš da testiraš sam ako ne piše u uputstvu. Šta u ostalom radi taj sat kad potroši 4 baterije za 4 dana?!? Trebalo bi godinu dana da traju. Koji je naziv sata?

Sat ko svaki sat , datum , vreme , temperatura ,alarm . . .
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
RSD2,587.35 | Wooden Digital Alarm Clock, LED Alarm Clock with Temperature Desk Clocks for Office,Bedside Clock
Uz sat je došao i kabal za povezivanje sa TV pa računamo da je ok .
Punjač od mob.koji sada koristim ima svoj kabal ( ne odvaja se od njega )
I mene čudi ta potrošnja , ako ne zaboravim odnecu kod nekoga da proveri baterije .
U svakom slučaju , zanima me , kako aparat radi u slučaju kada postoje obe opcije : struje iz baterija i struje iz punjača . Šta je prioritet

Nemam pojima šta će toliko struje za to, al ajde.
Evo sad čitam, piše da ne bi trebalo da koristi bateriji kad je kabal priključen. Čak koliko sam razumeo baterije koristi samo za memoriju kada nestane struje mada očigledno da može i da radi preko njih.
Takodje piše da mu treba 1A struje na tih 5V što će teško koj USB port da obezbedi. Možda ako imaš neki 3.0. Ovi 2.0 uglavnom daju oko 0.5A. Tako da ćeš morati na punjaču da ga držiš. Ili da kiupiš novi TV koji ima USB port 3.0 . :ROFLMAO:

Napajanje: USB kabl

LED displej

Prikaz vremena

Prikaz vremena 12/24 h

3 podesiva nivoa osvetljenosti

Funkcija memorije

【Napomena】Ovaj sat je plug-in model, koristi DC kabl, baterija se koristi za memoriju za isključivanje i ne može da obezbedi napajanje samog sata.

Specifikacija:

Materijali: ABS

Ulazni napon: USB5V/1A

Veličina: 15 * 7 * 4 cm

Baterija: 1xCR2032 (uključeno), 4xAAA baterije (nisu uključene). One su samo za BackUp

Znači da je vama sat od samog starta došao faličan.

Da posedujem lično sat pa da vidim šta je problem drugačije bi bilo (Ovo sam samo pročitao na tom linku što ste objavili).

Svidelo mi se što nema ( vidljiv ) led - displej , a potrefilo se da je boja i tekstura identična delu nameštaja gde stoji .
Sve mi je jedno da li je prikačen na TV ili na punjac , važno je da radi .
Dilemu oko baterija ( da li će se brzo trošiti ) resicu tako što ću ubaciti nove pa će mo videti kako ce se ponašati .
Izgleda , ništa bez mehanike , ovaj ( takodje kineski ) sat je kupljen pre 50 i kusur god a evo ga jos radi ( uz povremeno navijanje )
2200a36cc378f9c231d8477c29455c33.jpg

Hvala ekipi na savetima i pomoći

Na mobilni imam Vanceed,radi odlicno.Na kompu je problem,kad pustim neke playliste ,nema reklama,ali kad ja klikcem na klipove,onda u bar pola slucaja iskacu reklame.Probacu i taj Brave,samo za you tube.

Nema za to resenja koliko znam.Nadji sajtove koji imaju opciju alternativnih playera i njih koristi,ako ti ne smeta english sub,takvi su uglavnom bez reklama,bar je kod mene tako.''zavalise'' je jedan od tih sajtova.
Probao Brave browser,mozda je malo bolje nego na Chrome,ali i dalje ima reklama na you tube,kad kliknem na neke od klipova iskace reklama ....al su iritantni u tri lepe,jeb,, you tube.Fali njima jedna dobra konkurencija,to bi resilo problem sa reklamama.

Naravno da ima rešenja za to.
Rešenje je uBlock Origin plugin, nema nikakvih reklama. Ni na yt ni na sajtovima za gledanje filmova. Pričam za Firefox pregledač, Chrome ne koristim.
Brave je ranije imao majnere u nekim verzijama, a nisu ni nešto posebni što se tiče zaštite i prikupljanja podataka korisnika.

Koga živciraju oglasi na YT (kao mene) probajte Brave pregledač, koristim ga duže vreme na PC i telefonu blokira sve oglase.
Jel Brave ima blokere u sebi ili se naknadno ubacuju?
Na mobilni imam Vanceed,radi odlicno.Na kompu je problem,kad pustim neke playliste ,nema reklama,ali kad ja klikcem na klipove,onda u bar pola slucaja iskacu reklame.Probacu i taj Brave,samo za you tube.
Hoće li da blokira i reklame kad gledam onlajn filmove sa prevodom ( Filmotip . . .

Meni Opera u kombinaciji sa uBlock-om radi posao odlično. Možda s vremena na vreme moram da reinstaliram nešto ako krene da zapucava.
Radi super što Youtube, što Filmotip kao i ostali islični sajtovi.

Jedino sam primetio da kad pokrenem neku igricu onda hoće da zakaže ponekad uBlock ukoliko samo smnjim prozor, a ne zatvorim je , ali to je totalno zanemarljivo.

Poslednja izmena:
Jel Brave ima blokere u sebi ili se naknadno ubacuju?
Ima u sebi blokere 🙂

Imam Telekomov ADSL i njihov modem ili ruter sa oznakom HUAWEI HG630 (ja ni ne znam kako se zove taj uređaj, niti za šta koji služi, pa ako neko ima volje neka proširi vidike nama iz zadnje klupe :osmeh: ). On sa zadnje strane ima četiri mrežna priključka. Prvi priključak mi je povezan na komp. Drugi i treći nisu bili korišćeni, a četvrti je povezan na televizor. E sad sam nabavio i Android Box i spojio sam ga na treći mrežni priključak. Međutim tako ne dolazi internet na Box. Probao sam i u drugi priključak - ista situacija. A ako ga spojim na prvi i četvrti priključak na tom modemu/ruteru (šta li je) onda Box ima internet.

Je l' zna neko zašto samo prvi i četvrti mrežni priključci spajaju povezane uređaje na internet, a drugi i treći ne? Može li se nešto učiniti da internet ide i preko 2. i 3. priključka jer eto imam više uređaja koji se povezuju na internet?

Nazad
Vrh