Savet oko kompa!

Naručujem redovno sa Ali-ja, između ostalog, i jedan "usb stick" , XIAOMI Metal USB 3.1 Flash Drive 128 GB ...
I da, tačno je, što veći kapacitet naručiš, veća je lagarija...
Ovaj moj od 128 gigabajta, ima stvarni kapacitet od 117 gigabajta...
I to je jedina mana koju sam do sada pronašao !!!
Odlično funkcioniše, u više programa sam ga testirao, par filmova i gomilu bezveze slika nasnimio na njega pa ostavio par meseci da vidim hoće li se sami obrisati, i nisu...
Za 3.33 US dolara , koliko sam ga platio (poštarina je bila gratis), i više sam nego zadovoljan !!!! 😃
Razlika u ceni takve "fleške" u PRC Kini i ovde, je drastična !!!!
Još nešto, budite spremni da se oprostite od novca i robe, Pošiljka redovno stigne u Srbiju, i tu nestane kao avioni i brodovi u Bermudskom Trouglu, svaka reakcija na Vaše angažovanje oko pronalaska Pošiljke izostaje, AliExpress redovno odbija refundaciju novca, te tako ostajete i bez Pošiljke (robe) i bez para !!!!
Ali-jeva garancija na refundaciju novca je čista prevara što se tiče isporuke, oni kao "garantuju" a pri reklamaciji Vam redovno sugerišu da je Pošiljka u putu i da će te je dobiti uskoro, zatim ističe rok od 2 meseca za isporuku, trgovac dobija novac, a Vi "šupalj nos do očiju"...
Registruju u sistemu " isporučeno" i tu se svaka dalja rasprava na tu temu završava...
Ruke su Vam vezane, i najbolje je, što ja i uradim, dam negativnu ocenu trgovine, i napišem komentar na ivici uvrede, za moju duševnu satisfakciju...
Meni se nekoliko, možda čak i 5-6 Pošiljki ovako "izgubilo"...
Naručujte robu koja nije velike vrednosti, ili one vrednosti koliko možete " prežaliti"...
Registrovan sam na Ali-ju već nekoliko godina... 😀

Poslednja izmena:
Nesto ovako mi je trebalo pa sam upravo narucio ,
Ako su slagali samo za 10gb onda je to odlicno .
Dzabe ovi drugi silni TB ako lazu .
Nego sta mislite o TEMU , skoro sam se registrovao i nisam jos poceo da narucujem .
Vidim da je sve isto kao i na Aliju ( kao da je neka njihova cerka firma )

Kolika brzina treba da bi se na tv-u gledala serija ili film snimljen na flešu? (TV ima u sebi plejer koji pušta multimediju sa usb-a.) Ima li uopšte veze brzina sa reprodukcijom sadržaja sa fleša ili samo sa snimanjem tog sadržaja na njega?

Pošto se ja u ovo ništa ne razumem, ako neko već zna neki link sa Aliexpressa za velik a povoljan fleš neka mu ne bude teško da ga napiše ovde. :ideja:

Zbog namene je potreban što veći kapacitet a zbog novčanika znate i sami... ::sramota::
brzina fles memorije nije bitna za gledanje serija i filmova sa istog, t.j. bilo koju kupis dovoljna je za gledanje.
Prvi put cujem za "brzinu fles memorije".. Da li mislite na brzinu transfera podataka "sa" i "na" fles ?

Nesto ovako mi je trebalo pa sam upravo narucio ,
Ako su slagali samo za 10gb onda je to odlicno .
Dzabe ovi drugi silni TB ako lazu .
Nego sta mislite o TEMU , skoro sam se registrovao i nisam jos poceo da narucujem .
Vidim da je sve isto kao i na Aliju ( kao da je neka njihova cerka firma )
I ja se registrovao, ali ništa naručivao...
Nije baš na nivou Alija, cene istih-sličnih proizvoda su primetno veće...
Možda to odražava pristupačnost , za rizik u isporuci robe na kućnu adresu...
Ma i da naručim kakvu sitnicu, čisto da vidim da li će i za koliko vremenski biti isporučena, ili će izostati...

.....................
Ma i da naručim kakvu sitnicu, čisto da vidim da li će i za koliko vremenski biti isporučena, ili će izostati...
Najskuplje što sam naručio ( i dobio ) preko Alija je bio neki alat 50E , tada dobije pravi kod za praćenje i kažu da je tako sigurno .
Ove sitne pošiljke od par stotina D se ne mogu pouzdano pratiti i to onda napravi problem .
Izgleda da se na TEMU ne može obaviti trgovina manja od 1700 D ali mogu u paket uči više raznih porudžbina od različitih trgovaca ?

Kupovao sam razne sitnice za ribolov .Prvo sam kupovao sa joom-a ,sve je stiglo u razumnom roku .Onda sam prešao na ali pošto je jeftiniji ,Samo jedna pošiljka mi je dugo putovala ,preko 75 dana ali nisam tražio povrat .Stigla je i ona posle par dana od isteka roka .Sve ostale su stizale za30-etak dana a od nedavno za 20-25 dana.
Koliko sam razumeo sve su to sitnice, koje za sada nemaju podršku u praćenju .
Jedna pošiljka koja je bila vrednija je mogla da se prati do momenta dostave ali tu sam platio carinu i PDV.

Naručujem redovno sa Ali-ja, između ostalog, i jedan "usb stick" , XIAOMI Metal USB 3.1 Flash Drive 128 GB ...
I da, tačno je, što veći kapacitet naručiš, veća je lagarija...
Ovaj moj od 128 gigabajta, ima stvarni kapacitet od 117 gigabajta...
I to je jedina mana koju sam do sada pronašao !!!
Odlično funkcioniše, u više programa sam ga testirao, par filmova i gomilu bezveze slika nasnimio na njega pa ostavio par meseci da vidim hoće li se sami obrisati, i nisu...
Za 3.33 US dolara , koliko sam ga platio (poštarina je bila gratis), i više sam nego zadovoljan !!!! 😃
Razlika u ceni takve "fleške" u PRC Kini i ovde, je drastična !!!!
Još nešto, budite spremni da se oprostite od novca i robe, Pošiljka redovno stigne u Srbiju, i tu nestane kao avioni i brodovi u Bermudskom Trouglu, svaka reakcija na Vaše angažovanje oko pronalaska Pošiljke izostaje, AliExpress redovno odbija refundaciju novca, te tako ostajete i bez Pošiljke (robe) i bez para !!!!
Ali-jeva garancija na refundaciju novca je čista prevara što se tiče isporuke, oni kao "garantuju" a pri reklamaciji Vam redovno sugerišu da je Pošiljka u putu i da će te je dobiti uskoro, zatim ističe rok od 2 meseca za isporuku, trgovac dobija novac, a Vi "šupalj nos do očiju"...
Registruju u sistemu " isporučeno" i tu se svaka dalja rasprava na tu temu završava...
Ruke su Vam vezane, i najbolje je, što ja i uradim, dam negativnu ocenu trgovine, i napišem komentar na ivici uvrede, za moju duševnu satisfakciju...
Meni se nekoliko, možda čak i 5-6 Pošiljki ovako "izgubilo"...
Naručujte robu koja nije velike vrednosti, ili one vrednosti koliko možete " prežaliti"...
Registrovan sam na Ali-ju već nekoliko godina... 😀
У вези капацитета меморије: 1GB има 1024 а не 1000 MB као и што 1MB има 1024kB и, најзад, 1kB има 1024B. Та меморија од називних 128GB заправо има 128 милијарди бајтова (или мање).

Da priupitam ovde , verovatno se neko razume .
Ovo mi liči na neko vacarenje ?
Par puta sam vec dobijao ovakve poruke a ova je taze ( od jutros )
21b6402b415dd900fbf7b56e766a375f.jpg
264707aa42d368ec101235748488a5f8.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Da priupitam ovde , verovatno se neko razume .
Ovo mi liči na neko vacarenje ?
Par puta sam vec dobijao ovakve poruke a ova je taze ( od jutros )
21b6402b415dd900fbf7b56e766a375f.jpg
264707aa42d368ec101235748488a5f8.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Ma da prevara čista. Pošta šalje na viber poruku sa brojem pošiljke, adresom pošte gde možeš da je preuzmeš i cenom.
Možeš da odeš na sajt čisto da vidiš šta hoće. Ne bi trebalo da je opasno ako samo udješ. Verovatno će ti traziti podatke ili da se pretplatiš na nešto. Nemoj nikako da šalješ potvrdnu poruku (ili bilo kakvu) ne eventualni br. koji ti daju.

Ako nekog zanima prodajem staru konfiguraciju za 200€.
Untra je:
intel i7 950 3GHz
8GB DDR3
SSD 250GB + 1TB HDD
Napajanje Dell 500W
Radeon RX 570 4 GB

Od igara može da pokrene veliku većinu svega što je izašlo a ako nisu baš novije i zahtvne igre onada i na višim podešavanjima.

Jesi to računao cene novih komponenti pa otud tolika cena?
Najviše vredi grafička, ostale komponente vrede po 10-20€.

Jesi to računao cene novih komponenti pa otud tolika cena?
Najviše vredi grafička, ostale komponente vrede po 10-20€.
Moguće da sam preterao sa cenom. Gledao sam cene konfiguraciaj na kupujem prodajem pa sam se po tome orjentisao. Za 200 € nude lošije kompove od ovog.
Iskreno i ja mislim da je 200 mnogo za ovo. Možda 150. Za 100 ga neću ni prodavati.

Moguće da sam preterao sa cenom. Gledao sam cene konfiguraciaj na kupujem prodajem pa sam se po tome orjentisao. Za 200 € nude lošije kompove od ovog.
Iskreno i ja mislim da je 200 mnogo za ovo. Možda 150. Za 100 ga neću ni prodavati.
Ja sam mislio da ti ponudim 100 ( sa tvojim prevozom )
Jbga , sin otisao na studije N.Sad , odneo lap.top i racunar i sad ja samaram po forumima , you-tube , facebook sa mobilnim .
To tvoje bi mi leglo za gledanje filmova .

Može li lap top bez HDD i RAM da pokaže ima li života u njemu? Da znam vredi li da nabavljam to što fali, odnosno da li su dobri ploča, procesor, ekarn...

Bez hdd moze sigurno, bez Ram memorije tesko.

Bez hdd stavis na flesku neku try verziju linuxa pokrenes sistem istestiras.

Bez RAM-a neće dati ni onu početnu sliku od matične ploče, ona koja se pojavi sa uputstvom kako ući u Bios? Čisto da vidim da li procesor, ekran i matična rade ili ne rade, da znam da li da kupujem RAM ili da tražim neki drugi lap top...

Nazad
Vrh