Savet oko kompa!

Ma znam da promenim sifru ali mi pise da mi je nalog blokiran i da mi je nova sifra poslana na meil koji je blokiran e kako to da resim...

Druze, imas i opciju da direktno kontaktiras njihovu podrsku, pa im objasni problem, mozes lepo da navedes mail na koji hoces da te kontaktiraju, mozes da bude neki sasvim treci.

Reci mi jesi li uopste isao na ovaj gore link?

Uostalom, proguglaj tacnu gresku koju ti javi, to ce sigurno izbaciti zadovoljavajuci rezultat.

nema drugog nacina , slican zaheb sam i ja imao, a sto se tice reseta lozinke mozda ti je netko probao upastii na account.

sve u svemu ti se svodi na ovo

NHF

ajmo jedan brzi kurs o tome kako detaljno očistiti računar od internet smeća , računajte da mi je poznavanje rada na računaru malo slabije tako da objašnejnja moraju biti malo detaljnija

sve one ostatke u računaru koji mi ga usporavaju , imam CCleaner ali ja mislim da mi on ne očisti sve iako je sve čekirano
znači hoću da obrišem sve TEMP i KUKI stvari onake seljački rečeno

ja osim ccleanera koristim jos i glary utilities, spybot s&d i antimalware i koliko vidim da mi ti programi dobro ciste jer imam iste winse vec 3- 4 godine. naravno uz AV . svi programi su free za osobnu uporabu.

ja sam prije često reinstalirao OS , sada dok koristim avast nisam ga ''obarao'' već duže vrijeme ali je jako jako usporio i treba mu neki lijek , ne obara mi se OS jer imam dosta podataka na C koje teško mogu da sakupim

ja sam prije često reinstalirao OS , sada dok koristim avast nisam ga ''obarao'' već duže vrijeme ali je jako jako usporio i treba mu neki lijek , ne obara mi se OS jer imam dosta podataka na C koje teško mogu da sakupim

Iskreno mislim da je najbolji lek za to reinstalacija OS, kolega @Savo, danas imate ex HDD sa velikih kapaciteta, isprebacujte to i ima da radi kao zmaj ! :ppozdrav:

ma imam ja dva HDDa već u računaru , imam ja gdje da smjestim podatke , ali me zeza što su rasuti svugdje i teško bi sakupio sve , a i treba mnoooogo posla oko toga
lakše kupiti drugi računar :haha: tako sam i ovaj uzeo za 30e pa me služi već skoro dvjie godine

Šteta što niko od kolega neće da pređe na Linux (UBUNTU). Da zaboravi na viruse, trojance, antivirus programe koji su uvek par dana sporiji od virusa, reinstalacije itd, itd. A sve je free (besplatno), i sve na "domaćim jezicima". Šteta.

milovane brate pa ko bi mi onda pomogao oko toga kada i sa WINom omam problema oko poznavanja programa i rada sa računarom

a daj malo pojasni kako to funkcioniše i za nas laike

bolje nemoj savo, ostani ti na winsima , jer koliko god netko hvalio ubuntu dovoljan je jedan "egzoticni" hardver i sve krene u krivo, ja ga koristim za neke stvari ali stariju verziju , jer ove nove su komplicirane. kod mene je na kompu sve manje vise ok ali mi je monitor noname i na novim verzijama nemogu dobiti vecu rezoluciju od 800X600 , onda mi je jeftinije nabaviti piratske winse nego ici kupovati novi monitor a ovaj stari nema nijedan mrtvi piksel i za mene je cisto ok.

Savo, sigurno neko kod tebe, makar u servisima za računare ima CD sa instalacijom tog sistema. Njega su i izmislili momci iz celog sveta kojima je dokurčio Win. Ako nemaju, ukucaj na netu Ubuntu i tamo skini sistem koji je velik oko 690 Mb. Dalje ćeš moći sam, jer imaju verzije na srpskom, i sve se samo instalira. Ako ti ni to ne pođe za rukom, ja ti šaljem moj instalacioni CD. Radiće k`o brzi voz na pretrazi po net-u, ubacivaće slike i sviraće muziku, a šta nama seljacima više od toga treba.

Ja sam ranije reinstalirao OS čim se uspori komp a imao sam i AV. Onda sam jednom prilikom izostavio AV u reinstalaciji OS i evo već dve godine tako radi bez reinstalacije. Komp je usporio, al' ga ja koristim uglavnom samo za net pa mi to nije tolika smetnja (više mi smeta kad konekcija bude loša). Ceo komp je na izdisaju, elektroliti na matičnoj su se odavno naduvali, svi ventilatori su bučni, ceo komp se greje jako i služi mi u prelaznom periodu kao grejalica. Tu se posebno ističe procesor, ispečeš prste na hladnjak a probano je svašta za hlađenje, isključio sam monitoring temperature jer stalno pišti zbog visoke temperature a evo već koliko godina tako radi i nikad da crkne. Odmah iza procesora je i neki maxtor hdd ispod koga sam morao da nabudžim neku osmicu da duva u elektroniku jer peče nenormalno.
Imao sam u planu da uzmem neki nov, moderan (čitaj hladan i tih) komp, al' planova bar imam za izvoz a sredstava slabo. Zato će najverovatnije ostati dok se situacija sa komšilukom ne promeni malo na bolje.

E, da, preksinoć me iznerviralo zujanje ventilatora, i pošto nisam znao koji je u pitanju pokušao sam da malo pritisnem osovinu i sklizne mi hemijska u propeler i polomim krilce. Kako je tek tad počeo da tandrče, srećom imao sam drugi ventilator (čitaj skinuo sa kompa koji sam dobio "za delove") pa je to brzo rešeno.
A što se tiče linuksa, odavno imam želju da ga probam i naučim, al' nikad da to uradim. Probaću na zimu! :osmeh:

Do zime ćemo još mi, brate Dukej, da se nalupamo po ovim našim tastaturama. Ako hoćeš pomoć, i tebi ću kao i Savu, da pošaljem disk sa sistemom, samo da odbranimo nekako papriku od ove ljute suše.

Nazad
Vrh