Savet! Gde uložiti 50 000E u poljoprivredu

• Začetnik teme Misazabac
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako navedenu cifru ulozis u poljoprivredu imas 10% sanse da uspijes pod uslovom da volis taj posao.
Ako navedenu cifru ulozis u kupovinu titule i posla na budzetu Drzave miran do penzije. :ppozdrav:

Ranko Cuvrk je napisao(la):
Ako navedenu cifru ulozis u poljoprivredu imas 10% sanse da uspijes pod uslovom da volis taj posao.
Ako navedenu cifru ulozis u kupovinu titule i posla na budzetu Drzave miran do penzije. :ppozdrav:
mudro zboris...

Evo evo i ja se javljam. Prvi post. Gradsko dete se javlja na poljoprivrednom forumu. Mnogi beze sa sela a ja bih da se vratim. Cak se razmisljam i o kupovini zemlje investicija koja ne moze da propadne zar ne, a za pocetak ko zna zemlja u arendu i pici.
Moj savet strpi se :))) Ja sam u pregovorima sa bratom da podignem jedan mali test pogon ove jeseni/zime pa ako citav projekat (ulaganja oko 5k evra) uspe trebace mi finansijeri za jedan mnogo mnogo vecu. Ah zvuci poznato :haha: Ja sam i Zaira i treba mi novac Vracam prvog u mesecu:haha:??
U svakom slucaju ako projekat uspe cuce se. A vi mislite o tome : ::namigivanje::

P.s. Buraz znam da ces ovo da procitas... Nisam puno rekao zar ne :cao:

Prvo da se izvinim svima što sam zujao svuda i mnogo postovao ali nekako nisam video ovu temu a bash tu moj slučaj spada. Imam neki evro više od pomenutih 50 000 ali vidim ima malo konkretnih predloga. Tipovao sam neki staklenik/plastenik pa sad vi recite da li ipak ima nade da se uloži u neku poljo. proizvodnju a da ne dobijem po ušima. :ppozdrav:

Zaboravih da dodam, uzeo sam jedan veći lokal pa mislim od zakupnine plaćati rate za poljoprivredne kredite, da mogu mirno da spavam ako, ne dao Bog, nešto krene po zlu.

Vec sam pisao u ovoj temi moja zapazanja. Savetujem ti da NE ULAZES u poljoprivredu. Jednostavno nije momenat za to. Ali ako vec zelis iskljucivo u poljoprivredu da ulazes onda samo trgovina poljoprivrednim proizvodima. Primarna poljoprivredna proizvodnja NIKAKO. :udri:

Moj savet je ne ulagati u primarnu proizvodnju osim ako te svrbe pare i imas jako veliku seksualnu želju da radis zemlju.Bolje je trgovati sa primarnim proizvodima na zeleno i kupim u kikindi ma prodam u novom sadu.Roba na lageu papiri i ostalo i eto para.
Naravno uvek postoji rizik da naletis na neki commerce firmu tasna masna pa da te ojadi do posranje.
Bolje u trgovinu sigurno nego u zemljurinu... :spavam:

To
ljubek je napisao(la):
Moj savet je ne ulagati u primarnu proizvodnju osim ako te svrbe pare i imas jako veliku seksualnu želju da radis zemlju.Bolje je trgovati sa primarnim proizvodima na zeleno i kupim u kikindi ma prodam u novom sadu.Roba na lageu papiri i ostalo i eto para.
Naravno uvek postoji rizik da naletis na neki commerce firmu tasna masna pa da te ojadi do posranje.
Bolje u trgovinu sigurno nego u zemljurinu... :spavam:

To je lepo dok ne naletiš na nekog ko ti kaže nema, ti lepo digao kredit, rate stižu a robe za dalju prodaju nema. Tuci - vicu nema kukuruza otišao za dug na drugu stranu. Ko prodaje na zeleno je uglavnom u velikim dugovima kad nemože da sačeka mesec ili dva.

Samo vas gledam :sta:

Ispade da svi poljoprivrednici pocrkase od gladi.

Svi svetski naucnici su slozni da se u najvecim krizama najvise isplati ulagati u poljoprivredu.

Oni sto savetuju da se kupe nekretnine NEMAJU POJMA o nekretninama , sta da radim sa stanarima koji mi neplate kiriju ? Dok dodje tuzba za iseljenje i dok ih iselim prodju 2-3 godine , ono sto unsite u stanu i sto izgubim na kirijama nemoze niko da nadoknadi, to je samo primer iz nekretnina.

Naravno da se isplati ulagati u poljoprivredu ali kao i u svakom drugom poslu mora biti uporan , vredan i da uci sve o svom poslu i naravno mora da postoji ljubav za svoj posao .

Za one koji kukaju da ima puno da se radi samo da im kazem da je vreme Socijalizma proslo odavno i da nema vise firmi gde ides na posao i neradis nista a dobijas platu .
Sada ides na posao radis tesko , dobijes MALU platu ( ako je dobijes ) i gazda ili sefovi te maltretiraju kako oni hoce .

Razmislite malo o ovome

• Like
Reagovanja: amg
Nekretnine su u opštem rasulu, keva ima neki stan na Banovom Brdu, mesecima ne može da ga izda a oglasi krcati, samo u Zemunu jedno 40 garsonjera u ponudi! Svi su razmišljali po principu, bolje garsonjera i nema brige i evo sad zuje prazne, isto kao što je bila hiperprodukcija hala i zakupnine od po 10 000 ojra mesečno a sad ni za 10 puta manje niko ih neće, a nove se grade na još par mesta.

@Futurefarming ulozi u ono sto znas da radis,sta ti vredi kombajn ako ces ga gledati kao tele sarena vrata...
Ulozis u plastenik-staklenik ali moras biti i direktor i sluga tj sto manje placanje radnika i strucnjaka,da znas cime da prihranjujes,ti da radis u njemu i ono sto je najvaznije da imas trziste mada se ono u glavnom nadje.
Samo ulazi u ono u cemu si najvise u toku i imas ideju za sve i nemaj brige. :cao:

moj ti je savet da kupis zemlju a ako neces da je radis das je u zakup a i uvek je mozes prodati :udri:

Hvala svima na predlozima, slobodno udrite još. Neko pomenu silose, ovde u kraju sam video par komada ali to je bre kao soliter, ko će to izfinansirati!? :sta:

A ova linija za proizvodnju biorazgradive ambalaže nije loša ideja, sad je izašla i uredba o subvencijama za nabavku aditiva. Jel' to proverena informacija da linija košta 150 000, nije to malo ali sam mislio da je još skuplje?
Post je spojen: [time]1283952381[/time]

Jesi se raspitao o proizvodnji papirnih kesa,to smo hteli drug i ja da konkurisemo,ali nas jeb* godina nase proizvodnje i onda smo odlucili prvo skola pa onda posao.

Ako imas viska para ali bas viska bilo bi dobro da kupis njivu znj klase,jos bolje baru,ogradis i posadis topole,za 10-15g mozes da dignes bas lepu kintu ili ako se odlucis za kupovinu zemlje koja ide pored kanala obavezno posadi topole. :cao:

Slazem se sa north army topole imaju svoju vrednost narocito u danasnje vreme jer je kriza za drva a u vojvodini je suma ionako retkost.I ja sam o tome razmisljao.Kod nas u apatinu je sumska delila prerasle topole za dž iz rasadnika pa su neki pojedinci posadili dobre komade.Ova godina je bila odlicna za sadnju topole u prolece s obzirom da smo imali 500 l po kvadratu.I one od 10 metara su se primile...

Za kese sam čitao u novinama, glavna zaje.ancija je oko aditiva koji su uvozni i skupi ali baš pre neki dan je vlada donela uredbu o stimulaciji proizvodnje i destimulaciji proizvodnje najlonskih kesa/ambalaže. Mene isto interesuje koliko bi koštala jedna takva linija za kese ali nemam info., kopaću po netu pa čim saznam, javljam.

Sviđa mi se ideja za topolu, ako malo prošaram hrastom ili nekim drugim plodonosnim drvećem mogu i jedno krdo mangulica da zapatim. O kojoj površini pričamo ili koliko komada?

Nisam bas upućen u topolarenje ali zasadi u okolino sela sonte koji su posadjeni pre 5-6 god izgledaju fenomenalno i tu je sklop stvarno žestok.Mislim da izmedju stabla ima 4*4 ili 4*3

Pitaj lokalnu pilanu,komsija je posadio na jednu rupu koja nema vise od 5 ari po mojoj proceni na gusto je sadio ni jedno stablo nije krace od 15 metara.
Tu mu nikad nista nije uspevalo iza ima sljivik koji je vidno vislji za neka pola metra metar od ove rupe i lepo se covek setio bolje topole nego kao njegov komsija koji je zapustio pa mu narasla trska,a siroma covek i umesto da je okrcio i posadio topole njemu trska i dalje... :udri: :udri:
Ja imam na kraj sljivika u 4 reda topole 2 se osusila a 2 su k'o strele,na prolece moram posaditi nove tamo de su se osusile.
Post je spojen: [time]1283969129[/time]

bojcetic je napisao(la):
Vec sam pisao u ovoj temi moja zapazanja. Savetujem ti da NE ULAZES u poljoprivredu. Jednostavno nije momenat za to. Ali ako vec zelis iskljucivo u poljoprivredu da ulazes onda samo trgovina poljoprivrednim proizvodima. Primarna poljoprivredna proizvodnja NIKAKO. :udri:

Zaboravih da pitam prijatelja bojcetica zašto ceni da je danas loš momenat za ulaganje. Vlast se nešto razmahala sa subvencijama i kreditima, jeste da više žvaću nego što pare daju ali ranije ni tog nije bilo. :cao:

Sa 50.000 evra u sta bih ulozio?
Ima dosta stvari u sta bi se moglo uloziti,npr sagraditi neku hladnjacu i neku susaru.....tu bi imalo posla,ili npr. opremiti se dobrom mehanizacijom za sumarstvo (Usluzno izvlacenje drva itd),ili sad mi pade na pamet,zasto ne bi stavio pare u banku na stednju?(iako nema veze sa poljoprivredom)......mada po meni najbolje je nesto raditi usluzno,opremite se dobrom mehanizacijom(bitno je da je velika potraznja a mala ponuda) npr. skoro niko nema onaj tresac za visnje,on kosta 13000 evra,a usluzno branje visanja je odprilike 9 din po kg-u...po jednom hektaru nek ima 10 tona,to je vec 900 evra.....znaci isplaticete ga sa 15 otresenih hektara! A to je moguce i u jednoj godini.....po meni je to najbolje........ :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh