Savet! Gde uložiti 50 000E u poljoprivredu

• Začetnik teme Misazabac
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za tresac mora imati i traktor,odrzavanje masine i ono najvaznije ljude kojima ce tresti a da bude osiguran da ce mu platiti.
Od sume bezi to je zivo zlo ko nije isao u sumu ne zna sta je muka.

Da imam "viska" para kupio bih onaj mali bager sto je kao igracka a zapravo je jako korisnastvar jer mozes sa njim skoro sve daradis,kopanje kanala,rusenje starih kuca,nasipanje i ravnanje dvorista sve to usluzno,kod nas ga ima jedan covek i zgrnuo je lovu i to odlicnu na njemu. :D

Najbitnije je Ponuda/Potraznja......dzabe sad ako kupim nov claasov kombajn ako svaka druga kuca ima kombajn,bitno je da imas nesto sto u celom selu nema pa i sire,npr u mom selu postoje samo dva cepaca za drva a pasirku (masina za odvajanje kostica) nema niko,i tu bi bio dobar profit......
Post je spojen: [time]1284073837[/time]

North ARMY je napisao(la):
Da imam "viska" para kupio bih onaj mali bager sto je kao igracka a zapravo je jako korisnastvar jer mozes sa njim skoro sve daradis,kopanje kanala,rusenje starih kuca,nasipanje i ravnanje dvorista sve to usluzno,kod nas ga ima jedan covek i zgrnuo je lovu i to odlicnu na njemu. :D
Iskopi jos uvek teku solidno, a sta mislis o Kombinirkama ima mnogo veci ucinak i visinu utovara
Post je spojen: [time]1284073931[/time]

Jos ako ta kombinirka moze da tovari i stajnjak nema kraja perspektivi mozes raditi cele godine sa njom po nesto,sad jedan kod nas presuje velike bale kockaste po 300-350kg imaju i tovari ultom a da neko ima prednju hidrauliku ili kompaktniju masinu zaradio bi lepo.

Sa ovakvim malim govnetom covek cudo napravio. :D
vijesti_448_v.jpg

Od banke nema leba, kamate su premale za tu sumu. Meračim neki moderniji staklenik ali sve ideje primam oberučke. Da nemaš neki link kako taj tresač izgleda?
Post je spojen: [time]1284074497[/time]

Icebejac takozvani po fabrici JCB,on ti je malo skup i velik...za njega moras imati bas posao,ali ovaj mali je zakon sto sam ti vec postavio sliku,a ovo je kombinirka.
jcb3cx4x4.jpg

Post je spojen: [time]1284077320[/time]

ljudi moji to su gradjevinske masine , a ovde se prica o poljoprivredi :zli:

Na zapadu postoje firme koje se bave samo uslugama u poljoprivredi , imaju traktore kosacice , plugove kombajne i tako dalje . i rade relativno dobro ( konkurencia velika ).

Mora da bi to islo isto dobro u selima ili krajevima gde nema dobrih masina . jer ne treba svakom paoru kombajn ako zna da ima nkoga ko ce to da mu uradi. Tada paor moze svoj novac umesto u kombajn da ulozi u neku proizvodnju koja mu donosi vise novca i sto je njegov posao u koji se razume .

Zasto mislis da je samo gradjevinska...treba neko da mi poravna leniju,iskopa kanal kod njive,pravim novu cupriju na njivi,tovarim stajnjak...svugde on ucestvuje + gradjevinstvo(rusi stare kuce i tovari,sljunak,pesak...).

Pade server pa kasnim. To je to, malo ih šeta levo-desno sa 1 placa na drugi. A ćale isto ima ortaka, video sam da drži one mini buldožere i viljuškare, ne znam dalje šta ima. Tu kombinirku sam viđao, dobar je to multipraktik. Koliko je to ojra onako đuture?

Jel taj tresač nešto nalik ovom?

k05beq.jpg

mvm1b6.jpg

2cdieeg.jpg

Post je spojen: [time]1284077958[/time]

North ARMY je napisao(la):
Zasto mislis da je samo gradjevinska...treba neko da mi poravna leniju,iskopa kanal kod njive,pravim novu cupriju na njivi,tovarim stajnjak...svugde on ucestvuje + gradjevinstvo(rusi stare kuce i tovari,sljunak,pesak...).

Dragi moj sve to sto si naveo je niska gradnja :)
20 godina se bavim gradjevinom , mislim da to bas dobro znam :ppozdrav:

Moj je komsija bravar po zanimanju,ali radi jos i betonske stubove i cevi za cuprije,bunare... sve je to za poljoprivredu,njegova oprema za proizvodnju tih stubova kosta celih 500e samo salunzi metalni,puni ih(jeftino sljunak+cement+aditiv) krajnje prosto bez velikog uloga a para kaplje tako da bi mogao da napravis mali i zatvoren krug proizvodnje za male pare.
Imas razlicitih kombinirki tj za velike razlike ::novac::
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/530407
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/572441

Vazi sefe ali ipak priznaj da nije ulaganje tako veliko a da moze solidno ziveti od toga i da ipak ima prakticu primenu u poljoprivredi i sto je najbitnije to sve sam moze on da radi. :D
Post je spojen: [time]1284078554[/time]
Kod mene nema niko plantazu visanja...da kupim masinu za sivnje pukao bih kao zvecka...dok juznije od Save i Dunava kao sto rece kolega Darosavac treba samo tako,ne znam ni da neko ima malo vece kolicine sljivika pa da kupis profi tresac sljiva svi imamo za svoje potrebe...
Kazu da se moze lepo ziveti za 1-2ha malina,ali....de ovde saditi maline kad ne uspevaju.
Imam jedan predlog za jednu biljku koju ovde sad seju na veliko veliki ali licno mislim da je jako skup hobi...

Posto je u srbiji sve kilavo i nikad ne znas sta te moze snaci gledaj da ulozis negde odakle ces moci da izvuces guzicu...nije ni resenje napraviti 10 plastenika pa nemas kome da prodajes robu a oni stoje...dok npr lupam uzmes taj berac za sljive imas ga kome prodati jes da ces dobiti manje,ali ces dobiti.
Imam i ja muka pa smo na slicnima ti imas kapital a ja trazim ideju kako od niceg napraviti nesto imam jednu njivu od 7kj pored druma i 2kj udaraju u Bosut(navodnjavanje) paaaa...nikad se ne zna sta cemo raditi za koju godinu. :ppozdrav:

I ja sam rekao al sam se stis'o ko skoljka za saradnju dok ne zavrsim skolu... :udri: :udri:

Sutra cu ti na reci sta da sadis jeste da je ulog lep ali je i zarada jos lepsa a trziste vapi za tom robom. ::namigivanje::

Sutra cemo ozbiljno popricati,roba je u deficitu kod nas za jace od 90%,dobro uspeva kod nas,a kad sam preracunao ti ladno mozes od tih para sve da kupis i budes svoj na svome. :cool: :ppozdrav:
Laku noc. :spavam: :spavam:

ajde da ne razmisljas mnogo ,posto ako ulozis u poljo privredu sto posto ostajes bez novca ,nego ti podeli taj novac sirotinji i nema brige nerviras se samo jednom a ne celu godinu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh