Savet! Gde uložiti 50 000E u poljoprivredu

• Začetnik teme Misazabac
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
North ARMY je napisao(la):
Ala ti lupas gluposti...ti godisnje trosis 100 000e ??
A sta ti mislis kako onda neko zivi cije je imanje vredno 50 000e,koliko po tvojoj logici on moze da zatadi godisnje??

Nije pitanje koliko se trosi godisnje, kao sto si rekao, necije imanje vredi 50000 E, i koja budala bi ga prodala za te pare:haha:??I onda zivela od toga?!?!Pogledaj sta sam citirao i onda razmisli malo, pre nego sto lupis komentar...Covek hoce da proda celokupno imanje, uz to ima vec 50000E, to je bas suma da zivotaris, a svojim naslednicima ce ostati sipak....
Post je spojen: [time]1275443461[/time]

Dobre su to pare, ali za onog koji zna da ih ulozi, a ne da ih raspucka...
Post je spojen: [time]1275475974[/time]
Prijatelju,najboli savet je kupovina zemlje,zemlje i samo zemlje a ne mehanizacije i ne znam cega drugog... Das pod zakup i budes miran,pa jednog dana kad odapnes ostace iza tebe nesto za tvog sina! :D

Svaka cast, jedno od retkih, a pravih, razmisljanja....
Post je spojen: [time]1275508470[/time]

Slazem se...

Izgleda da je neko zaboravio u kakvoj mi zemlji živimo.Ja za te pare treba da crnčim 10 do 20 godina,možda neko na forumu to zaradi za godinu dana( to onda nije tema za njih) i sasvim je normalno da će mišljenja biti različita.Moram da napomenem mada nema veze sa temom(nadam se da će te mi progledati kroz prste).Gazdinstvo koje ima 5 ha nema vajde od subvencija a ko ima 99 ima jer će ovaj sa 5 ha dobiti 70000 a isto toliko uložiti u PIO i zdravstveno a ovaj što ima 99 će dobiti(mrzi me da računam) a uložiće isto kao i ovaj sa 5 ha,tu je poenta

Ala opet lupas,ajde ovako razmisli imanje od 50 000e sta tu imas sve??
Mislis da se od takvog imanja moze ziveti godinu dana??

Ja imam 10ha zemlje,a ovo sa 5ha sam naveo kao primer,imam 6 krava,6 junadi,zetora 5911,berač,2 prikolice od 4 i 5 tona,prikolica za stajnjak 4,5 tone,prikolica za junade,imao sam i 540 ali sam ga prodao,parač,kosačicu rotacionu,rasturač veštaka,2 dvobrazna pluga pa izvolte računajte koliko još fali do 50000E a navodno sam neki od srednjih ali nemam subvencije,to mi nemojte zaračunavati

Da li je neko od vas procitao temu koju je postavio misa zabac :sta: :sta: :sta: covek ima dva he. zemlje na planira da je prodaje vec da ulozi u poljoprivredu moj savet ti je miso kupuj zemlju neces pogresiti ako neces da je radis daj je u zakup a ona ce ti u buducnosti vredeti samo vise ne manje para. Nekretnina je nekretnina. :ppozdrav:
Misazabac je napisao(la):
Resih i ja malo da se ukljucim u poljoprivredu :bravo: :bravo: :bravo:Posto vidim da ima puno ljudi sa iskustvom, treba mi savet gde uloziti 50 000E, sta bi ste vi radili sa ovo sumom da krecete od nule ( imam 2 ha zemlje)? :D Unapred zahvalan na predlozima i kritikama!!! ::prica::
Maticu kakve veze ima K.O. Sibac sa ind. zonom i zlatnom groznicom ::prica:: ::prica:: ::prica::

North ARMY je napisao(la):
Ala opet lupas,ajde ovako razmisli imanje od 50 000e sta tu imas sve??
Mislis da se od takvog imanja moze ziveti godinu dana??

Druze, ti ne znas o cemu pricas...
Ako tebi takvo imanje ne treba, daj ga nekom za te pare, pa posle radi za platu od 20000 dinara, verovatno ti je tako lakse... ::super::

po meni mislim da odjednom samo uci u poljoprivredu sa 2h zemlje i 50000evra u dzepu je ko da ides na sajam u NS sa 500 din. neko poljoprivredu radi godinama pa nema skoro nista a ti bi odjednom sa 50000 usao u posao i jos kupio zemlju i masine, nekako nemoguce bolje lepo ti kupi stan, ili otovri neki lokal i ostale pare na stednju :D

50000 eura, uloziti, i da mozes da zivis od toga, samo u zasticeni prostor...Znaci moderan plastenik, sa navodnjavanjem, grejanjem, i cepaj povrce tokom cele godine....
U klasicno suvo ratarenje uloziti, je ludost. Za 50000eura imas da kupis 5-6 ha zemlje, imt 539, i nesto sitne mehanizacije (cak ne svu). Od toga se ne moze ziveti mi mesec dana

oldtimer je napisao(la):
50000 eura, uloziti, i da mozes da zivis od toga, samo u zasticeni prostor...Znaci moderan plastenik, sa navodnjavanjem, grejanjem, i cepaj povrce tokom cele godine....
U klasicno suvo ratarenje uloziti, je ludost. Za 50000eura imas da kupis 5-6 ha zemlje, imt 539, i nesto sitne mehanizacije (cak ne svu). Od toga se ne moze ziveti mi mesec dana

Nisam sve procitao predloge al mi se ova cini najboljom. :D Od ratarenja stim parama nema nista samo da krpi kraj skrajem dok ne poludi i sve ne rasproda.
Moj savet konkurises kod ministarstva za vinograd vrate ti 40 % ulozenih sredstava ,jako lep posao,porodica moze sama dosta toga da odradi ,platis orezivanje i berbu,napravis solidno vino i nesto rakije. Malo ga opicis po marketingu,a alkohol ce uvek ici a roba moze da stoji i sto stoji vise kosta i bog da te vidi,a para ::novac:: pljuste na sve strane :D

Ajde da sad okrenemo temu: Kako od poljoprivrede zaraditi 50000 evra? Na legalan način?

Od poljoprivredne proizvodnje tesko. Jedino trgovina! Silosi, susare, mesaona stocne hrane, sve "trange-frange" sa poljoprivrednim proizvodima...

ja nisam sreo bogatog paora taman uzme neki dinar i kupi gvožđe ili zemlju i tako u krug
on i dalje uljav prašmjav odrpan
dok sve napravi ode život

bojcetic je napisao(la):
Od poljoprivredne proizvodnje tesko. Jedino trgovina! Silosi, susare, mesaona stocne hrane, sve "trange-frange" sa poljoprivrednim proizvodima...
Pa dansa se jedino trgovina najvise u pojoprivredi i isplati proizvodnja je jako skakljiva......
Sto bi rekao Ckalja:znate druze direktore tu su viskovi , topli obrok , dnevnice pa devize..... :haha: :haha: :haha: u ovom slucaju preprodaja , odbijanje na vlagi,lomu,prljavstini i najvise na KUPOVINI VREMENA koje se postize otkupnim mestom ili Silosem i potom prodaja po najboljoj mogucoj ponudjenoj trzisnoj ceni i eto ::novac:: ::novac:: ::novac::

U danasnje vreme je bolje biti miran,podeli lepo taj iznos i oroci u nekoliko banaka i uzivaj ::novac::

rasa02 je napisao(la):
U danasnje vreme je bolje biti miran,podeli lepo taj iznos i oroci u nekoliko banaka i uzivaj ::novac::

Ma ne moze, mala je to kamata, otprilike 2000e (160e/mesecno) godisnje, ne bi mogao nista, samo bi vremenom krckao glavnicu i za 3-4 godine nebi imao nista, banka nije definitivno dobro resenje za 50.000 evra, mozda za 300.000 ili vise.
Onda je mozda bolje kupiti nekakvu nekretninu, likalcic ili stan i to rentirati, garsonjera od 30-ak m2 u Beogradu ti je mesecno izdavanje 200e, znaci malo vise nego ta kamata u banci. Ali tu imas problem sa ljudima, odu, ne plate racune, rasture stan isl.
Obradiva zemlja je jos bolje resenje, za taj novac mozes kupiti 15-16 kj, ako nemas masine i volju za radom, das u rentu i eto ti godisnje 180-200e/kj, tj 220-250e mesecno. A zemlja je vecita kategorija, stalno ce biti tu i uvek ce biti ista.
Sledeca stvar je uloziti novac u nekakav pametan posao (ali stvarno nesto pametno i promisljato), ali za tako mali iznos mora biti nekakav jako profitabilan posao, mozda uvoz, trgovina, zastupstvo nekog brenda, ali i tu ti je velika lutrija, ako cak i uspes da tako nesto uradis, na kraju ces imati problem sa naplatom potrazivanja, ljudima, neprodatim nagomilanim zalihama, i puno nesanih noci i razmisljanja.
Tako da bih ja ipak kupio njivu.
Post je spojen: [time]1278966283[/time]

IMT-550 je napisao(la):
bojcetic je napisao(la):
Pa dansa se jedino trgovina najvise u pojoprivredi i isplati proizvodnja je jako skakljiva......
Sto bi rekao Ckalja:znate druze direktore tu su viskovi , topli obrok , dnevnice pa devize..... :haha: :haha: :haha: u ovom slucaju preprodaja , odbijanje na vlagi,lomu,prljavstini i najvise na KUPOVINI VREMENA koje se postize otkupnim mestom ili Silosem i potom prodaja po najboljoj mogucoj ponudjenoj trzisnoj ceni i eto ::novac:: ::novac:: ::novac::
Mislim da je ova varijanta mnogo bolja!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh